در نشستی با حضور فرود عسگری رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، فرماندار وجمعی از مسئولین گمرک استان مشکلات و مسائل فعالان اقتصادی منطقه آزاد ماکو بررسی شد.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی،  در این نشست فرود عسگری  رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران  نیز با اشاره به اینکه فرآیند الکترونیکی شدن امور گمرکی در کشورمان از چهار سال قبل شروع و در حاضر مراحل تکمیلی را سپری می کند،  به دخالت ۲۷ سازمان همجوار گمرک در تشریفات ترخیص کالا اشاره کرد و افزود: ارتباط گمرک با این ۲۷ سازمان قبل از سیستمی شدن به صورت فیزیکی بود اما با الکترونیکی شدن گمرک و پیاده سازی پنجره واحد تجاری، ارتباط گمرک با این سازمان ها به صورت الکترونیکی انجام می شود.
وی ادامه داد: گمرک ایران در بخش تبادل الکترونیکی داده‌ها تجربیات خوبی دارد که نمونه آن اجرای موفق تیر الکترونیک است و آمادگی داریم تجربیات خود را به کشورهای علاقمند منتقل کنیم.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه پروژه «تیر» الکترونیک افزود: پروژه تیرالکترونیک برای نخستین‌بار در دنیا با توجه به زیرساخت‌هایی که در گمرک جمهوری اسلامی ایران فراهم شده بود؛ بین ایران و ترکیه با موفقیت انجام شد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: انجام موفقیت‌آمیز پروژه مزبور باعث شد اتحادیه حمل‌ونقل جاده‌ای (ایرو) این فعالیت را در سایر کشورها توسعه دهد.
عسگری افزود: با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه و همین‌طور فعالیت‌های صورت گرفته این امر توسعه پیدا کرد و گمرک جمهوری اسلامی توانست پروژه حمل‌ونقل ترکیبی و چندوجهی تحت‌عنوان پروژه اسلوونی – ایران را برای نخستین‌بار تحت رویه تیر با موفقیت پیاده‌سازی کند.
رئیس کل گمرک اقدامات زیرساختی انجام شده در منطقه آزاد ماکو را خوب ارزیابی کرد و افزود: مسائل و مشکلات مربوط به بازرگان بخصوص بازارچه مرزی ساری سو ، ورود ماشین آلات سنگین و کامیون به منطقه، موضوعات مربوط به ثبت سفارش مورد بررسی قرار می گیرد.
وی با اشاره به توافق گمرک و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد از ثبت سفارش گمرکی توسط دبیرخانه شورای مناطق آزاد برای فعالین اقتصادی مناطق آزاد کشور خبر داد و خاطرنشان شد: در جلسه ای با دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور مسائل مطروحه در جلسه را انتقال و بزودی نتیجه را در اختیار شهروندان منطقه قرار خواهند داد.
غلامرضا سلیمانی  مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو  در این نشست با بیان مشکلات و مسائل مرزنشینان و فعالین اقتصادی منطقه گفت: مرزنشینان منطقه آزاد ماکو انتظار حل مشکل افزایش عوارض خروج از کشور، رفع مشکلات بازارچه های مرزی علی الخصوص بازارچه مرزی ساری سو، مشکلات مربوط به ثبت سفارش و بروکراسی های گمرکی و غیره دارند.
وی با اشاره به لزوم بهره مندی فعالین اقتصادی منطقه از ورود ماشین آلات سنگین با پلاک منطقه به منظور اجرای طرح های عمرانی و معدنی افزود: این اقدام می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند؛ احداث آزاد راه و جاده های مواصلاتی نیازمند بهره مندی از ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی ماکو به علاقه مندی کشورهای همجوار برای توسعه و تسهیل ترانزیت با منطقه آزاد ماکو اشاره کرد و ادامه داد: امن بودن مسیر جاده ابریشم برای تزانزیت و درخواست های بسیاری برای ورود اتباع خارجی برای منطقه آزاد ماکو اهمیت ترانزیت و ایجاد شهرک ترانزیتی منطقه آزاد ماکو را دوچندان می کند.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.