به گزارش ایرنا مصطفی میلان لک روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: 'لیله القدر' از عملیات های مهم سال 1363 در منطقه شمال غرب بود که توسط نیروهای بومی آذربایجان غربی صورت گرفت و امیت پایدار را برای منطقه و شمال غرب کشور پدید آورد.
وی ادامه داد: رونمایی از مستند لیله القدر، افتتاح مجتمع فرهنگی در بوستان ولایت ارومیه به نام لیله القدر و تجلیل از فرماندهان و رزمندگان این عملیات از مهمترین برنامه های نخستین یادواره عملیات لیله القدر است.
وی اضافه کرد: باید برای جوانان یادآوری کرد که برای وجب به وجب این خاک چه خون هایی فدا شده است و برگزاری چنین یادواره هایی تاثیر چشمگیری برای آگاهی بخشی به نسل جوان دارد.
دبیر ستاد نخستین یادواره عملیات لیله القدر ادامه داد: این عملیات در سال 1363 در چهار منطقه از جنوب غربی سلماس به سمت روستای دوستان، از روستای هشتیان به طرف روستای اسپی دره، از روستای هورسین به طرف روستای حسن لو و سلطان و از سه راهی چره به طرف گل شیخان و و اربیلان اجرا شد.
میلان لک بیان کرد: در این عملیات حدود 20 نفر از رزمندگان اسلام شهید شدند و بیش از 400 نفر از معاندان نیز خود را تسلیم نیروهای ایرانی کردند.
به گزارش ایرنا نخستین یادواره عملیات لیله القدر روز شنبه 23 تیرماه جاری با حضور فرمانده هان کشوری در ارومیه برگزار می شود.
پس از برقراری امنیت در روستاهای منطقه انزل، مرگور و ترگور، حدود 700 نفر از معاندان در روستاها و ارتفاعات نوار مرزی شمال و جنوب سرو مستقر شدند و با اعزام گروه هایی، جاده‌ها و روستاهای اطراف ارومیه را ناامن کردند.
با تصمیم قرارگاه حمزه سیدالشهدا، قرارگاه عملیاتی به فرماندهی غلامرضا جلالی در روستای هورسین مستقر شد و با ایجاد چهار قرارگاه فرعی، عملیات لیله ‌القدر را در 30 خرداد 1363 مصادف با 21 رمضان، برای پاکسازی منطقه و برقراری امنیت آغاز کرد، در این عملیات بسیاری از شورشیان از حضور یگان های سپاه، ژاندارمری و عشایر محل در منطقه مطلع شده و گریختند.
با وجود این 32 نفر از آنان کشته، 41 نفر زخمی و 10 نفر اسیر شدند، بعد از عملیات نیز حدود 400 نفر از شورشیان خود را تسلیم رزمندگان سپاه اسلام کردند.
8135/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.