رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: تالاب ناور زیستگاه بیش از 60 جفت درنا است.
امید یوسفی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی با اشاره به اینکه تعداد جمعیت درناهای آسیای صغیر در کشور زیر 100 جفت است افزود: سالانه 10تا 15 جفت درنای آسیای صغیر و در حدود 60 جفت درنای معمولی در تالاب ناور زیست می کنند.
وی با بیان اینکه از میان تالابهای چالدران به تالابهای فصلی خان گلی، گلی گل، زاویه سفلی و سد بارون می توان اشاره کرد افزود: دو تالاب اصلی ناور و پیر احمد کندی جز زیست گاههای مهم این شهرستان محسوب می شوند.
یوسفی با بیان اینکه عمده پوشش گیاهی تالاب مذکور نیزار و لویی است، علت اهمیت تالاب ناور و معروفیت آن را وجود پرندگانی چون درنای آسیای صغیر در این تالاب دانست و افزود: این تالاب با 180 هکتار مساحت جز معدود تالابهایی است که این پرنده در آن جوجه آوری می کند.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به وجود 80 تا 85 گونه پرنده در تالاب ناور گفت: علاوه بر درنای معمولی و اسیای صغیر، انواع کاکائی ها، حواصیل، انواع اردک ها، غاز خاکستری و پرنده آنگوت در این تالاب زیست می کنند.
یوسفی با اشاره به اینکه وضعیت تالاب ناور چالدران از لحاظ آبی اظهارکرد: باتوجه به بارندگی های امسال این تالاب وضعیت مناسبی از لحاظ ابی داشته و هیچ عامل خطرناکی این تالاب را تهدید نمی کند.
وی گفت: فعالیت های انسانی عامل مهمی در پراکنش گونه های جانوری و پرندگان می شود که شاید یکی از دلایل وجود درنای آسیای صغیر در تالاب ناور محدود بودن تردد انسان و وجود ارامش در این مکان بوده است.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با بیان اینکه آذربایجان غربی بدلیل وجود رشته های اطراف و بارش های مناسب دارای منابع آبی خوبی است و به تبع آن در استان تالاب های اصلی و فصلی متعددی را داریم اظهار کرد: در استان حداقل 100 زیستگاه آبی ،70 تالاب ، 20رودخانه اصلی و 30 رودخانه فصلی و ابراهه ها هستیم که این پتانسیل طبیعی باعث شده از نظر پرندگان آبزی جز استانهای برتر کشور باشیم.
وی ادامه داد: آذربایجان غربی با 285 گونه پرنده ، 55 درصد تنوع پرندگان کشور را به خود اختصاص داده و مقام سوم را از نظر تنوع پرندگان در زیستگاههای استان دارد.
یوسفی گفت: آذربایجان غربی بدلیل وجود تالاب های غنی در سطح دنیا مطرح است و سالانه از جوامع بین المللی برای بازدید از این تالابها و زیستگاههای آبی مراجعه می کنند.
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت صنعت گردشگری و معرفی تالابها به عنوان زیست گاه پرندگان در رونق این صنعت و رشد اقتصادی منطقه اظهارکرد: اگرچه این تالابها پتانسیل بالایی برای جذب گردشگر در طول سال دارند اما چنانچه زیر ساخت لازم مهیا نشود و امکانات لازم در اطراف تالاب برای حضور گردشگران فراهم نشود نه تنها موثر نبوده بلکه تهدیدی برای زیست گاه طبیعی محسوب می شود.
انتهای پیام