جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی برنامه های ویژه پژوهشی، فرهنگی و آموزشی را در راستای احیای دریاچه ارومیه در دستور کار قرارداده است
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی سید جعفر ایرانی معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی اظهار کرد: این واحد با عقد قرارداد های جداگانه با معاونت عمرانی استانداری آذربایجان غربی در حال حاضر چهار طرح بزرگ را در راستای احیای دریاچه ارومیه در دستور اجرا دارد .
ایرانی آموزشی - پژوهشی"طرح ظرفیت سازی در خصوص معیشت های جایگزین و توسعه مشاغل خانگی با تکیه بر آموزش زنان روستایی در روستاهای منتخب حوضه آبریز دریاچه رومیه در دوفاز " را از جمله این طرح ها برشمرد و گفت: این طرح در 36 روستای منتخب 6 شهرستان حوضه آبریز دریاچه ارومیه به اجرا در خواهد آمد .
وی افزود:در قالب این طرح ابتدا دارایی های همه روستاهای منتخب شناسایی و بر اساس نظر کارگروه علمی و پژوهشی تشکیل شده کسب و کارهای جایگزین در همه روستاهای منتخب پیشنهاد خواهد شد . ضمن اینکه تاکید بر معرفی کسب و کارهای جایگزین در حوزه گیاهان دارویی و استفاده از ظرفیت ها و پتانسل های گردشگری و بوم گردی این مناطق است .
وی ادامه داد: آموزش و ارائه مشاوره های کسب و کار به صورت حضوری و مجازی و ارائه بسته های آموزشی مرتبط در قالب این طرح پیش بینی شده است .
ایرانی دیگر طرح در دست اجرای جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در راستای احیای دریاچه ارومیه را طرح " کشت گیاهان دارویی کم آبر " معرفی کرد و گفت: در قالب این طرح پژوهشگران جهاد دانشگاهی ابتدا در قالب آزمایشگاهی گیاهان دارویی کم آب بر را شناسایی و در فاز بعدی نسبت به معرفی این گیاهان به بدنه کشاورزی استان اقدام خواهند نمود .
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در قالب این پروژه در گام بعدی 9 روستای دارای ویژگی های خاص و پتانسیل های مورد نیاز را انتخاب و نسبت به کشت گیاهان دارویی در این روستاها اقدام خواهد نمود .
وی ادامه داد: این روستاها به عنوان مزرعه های آموزشی و پژوهشی در قالب طرح مورد استفاده قرار گرفته و کلیه مراحل کاشت ، داشت و برداشت گیاهان دارویی در این روستاها به روستائیان آموزش داده خواهد شد .
وی هدف اصلی از اجرای این طرح را تشویق و ترغیب کشاورزان به کشت گیاهان کم آب بر وتغییر الگوی کشت مناطق حاشیه دریاچه ارومیه برشمرد و گفت: جهاد دانشگاهی در قالب این طرح در پی این خواهد بود که عملا زحمت کمتر،آب بری کمتر ، سود دهی بیشتر اقتصادی را به کشاورزان نشان دهد .
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت بخش اتصال به بازار در مجموعه طرح های جهاد دانشگاهی گفت: با تصمیم جهاد دانشگاهی واحد آذربایجان غربی کلیه محصولات بخش پایلوت این طرح به صورت تضمینی خریداری خواهد شد و در این راستا جهاد دانشگاهی نسبت به تجهیز کارگاه و خرید و استقرار دستگاههای فرآوری گیاهان دارویی اقدام نموده است .
وی طرح دیگر فرهنگی و پژوهشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در راستای احیای دریاچه ارومیه را " جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال با موضوع احیای دریاچه ارومیه " اعلام کرد و گفت: این طرح ملی که اولین بار در کشور به اجرا درمی آید یک طرح بزرگ فرهنگی و پژوهشی در راستای فراخوان ،گردآوری،پردازش و شکوفا سازی ایده های تولید محتوای دیجیتال در راستای احیای دریاچه ارومیه است .
وی اضافه کرد: این جشنواره در قالب یک ماراتن و استارت آپ پیش بینی شده است به گونه ای که جهاد دانشگاهی کلیه تمهیدات لازم برای تکامل ایده های ناب ارائه شده را پیش بینی نموده و در تلاش است که به کمک ستاد احیای دریاچه ارومیه این ایده ها را مبنای اقدامات بعدی برای احیای دریاچه ارومیه قرار دهد .
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی با اشاره به سازو کارهای پیش بینی شده برای اخذ نتیجه بهتر از طرح های آموزشی و پژوهشی و فرهنگی در حال اجرا برای احیای دریاچه ارومیه گفت: کارفرمای کلیه طرح ها معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی است و تیمی متشکل از اداره کل مدیریت بحران استانداری آذربایجان غربی و دفتر استانی ستاد احیای دریاچه ارومیه در کلیه مراحل اجرایی طرح ها یار و یاور جهاد دانشگاهی خواهند بود و از طرفی کلیه این طرح ها به صورت ماهانه از سوی کمیته فرهنگی و اجتماعی تشکیل شده پایش و نظارت می گردد .
وی ادامه داد: برای اجرای هر چه بهتر مجموعه این طرح ها تیم های کاری پژوهشی ، فرهنگی و آموزشی با عضویت کارشناسان خبره و پژوهشگران جهاد دانشگاهی تشکیل شده و عملا با تعریف اقدام بین رشته ای کلیه گروههای پژوهشی جهاد دانشگاهی درگیر کار شده اند . ضمن آنکه با توجه به اهمیت و حساسیت بسیار بالای این طرح ها مدیریت ارشد هر کدام از این طرح ها به یکی از معاونین جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی، پژوهشی و آموزشی سپرده شده است .
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی در ادامه به طرح های جهاد دانشگاهی برای احیای دریاچه ارومیه طی سالیان گذشته اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی از ابتدای شکل گیری ستاد احیای دریاچه ارومیه وظیفه خود دانسته است که دولت را دراستای اجرای برنامه های فرهنگی اجتماعی احیای دریاچه ارومیه یاری نماید و در این راستا با عقد قرارداد های جداگانه تا بحال طرح های خوب و مفیدی را نیز به اجرا درآورده است .
ایرانی ادامه داد: طرح تشکیل و تقویت سازمانهای مردم نهاد در راستای احیای دریاچه ارومیه در دو فاز ، طرح توانمند سازی و جلب مشارکت جوامع محلی با رویکرد مشارکتی منابع طبیعی در روستاهای حاشیه دریاچه ارومیه،طرح برگزاری نشست های علمی – تخصصی ،برنامه های جامع فرهنگی و آموزشی در راستای احیای دریاچه ارومیه مشتمل بر 54 برنامه" از جمله طرح هایی است که جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در راستای احیای دریاچه ارومیه در دستورکار داشته است .
وی در پایان با تاکید بر توانایی های بالای جهاد دانشگاهی در بهره گیری از ظرفیت های بومی و منطقه ای اظهار داشت: رایزنی های گسترده رییس جهاد دانشگاهی با تکیه بر توانمندی های همکاران واحد موضوع احیای دریاچه ارومیه را به عنوان یکی از طرح های هدف در جهاد دانشگاهی استان مطرح کرده و از طرفی زمینه را برای اعتماد به توانایی های جهاد دانشگاهی در اجرای طرح های علمی ،پژوهشی و فرهنگی فرهم کرده است .
وی خاطر نشان کرد: با وجود استقرار ستاد اصلی احیای دریاچه ارومیه در داشگاه صنعتی شریف تهران جهاد گران دانشگاهی استان توانسته اند سهم به سزایی از طرح های مرتبط با موضوع احیا را به خوبی به انجام برسانند .
انتهای پیام