همزمان با فصل بهار و بارشهای مناسب اخیر، گل های قاصدک بهاری 9هزار هکتار از باغات و اراضی سلماس را پوشش داده اند.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی،‌ وقتی سخن از فصل بهار به میان می آید ناخداگاه ذهن ادمی به شکوفه باران درختان و سبز شدن طبیعت به خواب رفته در اقصی نقاط کشور پر می کشد، اما در مرزهای شمال غرب ایران سرسبز، شهرستان سلماس واقع در آذربایجان غربی، طبیعت به شکل دیگری خودنمایی می کند.

همزمان با بارش های بهاری باران و گرم شدن آب و هوا، جای جای دشت ها و باغات سلماس میزبان گلهای قاصدک بهاری می شوند که سبب سفیدپوش شدن بهاری باغات و اراضی کشاورزی این شهرستان می شود و نمایی بسیار زیبا برای عکاسان طبیعت و یا ثبت خاطرات طبیعت گردی خانواده ها به وجود می آورد.

گل قاصدک گیاهی است علفی و دائمی دارای برگهایی با بریدگی عمیق و گلهای زرد رنگ طلایی که 15 نوع مختلف دارد و بلندی ساقه آن به ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر می رسد.

این گیاه دارای ریشه ای به رنگ قهوه ای است که تا یک متر(و به ندرت تا دو متر) می رسد و ساقه و ریشه آن پر از شیرابه سفید رنگی می باشد.

گلهای این گیاه در عمر چندین روزه خود شبها و در هنگام باران و نیز در هنگام خشکی هوا بسته می شوند و میوه اش فندقه و دارای دسته تارهای ابریشمی در قسمت انتهایی است که به آن قاصدک می گویند .

داود حاجی شاه ولدی مدیرجهاد کشاورزی سلماس در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی در این خصوص گفت: این گیاه معمولا در چمنزارها، باغات میوه، مزارع یونجه، اسپرس، اراضی مرطوب کنار نهرها و بطور کلی در مناطق با آب و هوای معتدل به طور خودرو میروید و حتی زنبور عسل نیز این گیاه را بسیار دوست دارد و شهد زیادی از آن بدست می آورد.

شاه ولدی بیان کرد: ریشه این گیاه دارای ماده ای تلخ به نام تراگزاسین، کولین و تاراگزاسٹرول می باشد همچنین در ریشه آن مقدار کمی تانن وجود دارد و نوعى الکالوئید به نام تاکزین و تاراگزه رول در اعضای این گیاه بافت می شود و علاوه بر این ترکیبات شیمیایی دارای ساپوئین، قندهای مختلف و اسیدهای چرب است.

وی افزود: همزمان با فصل بهار وبارشهای بهاری باران، قریب به اتفاق 9هزار هکتار باغات و اراضی کشاورزی سلماس مملو از این گل بسیار زیبا می شوند و جاذبهای خاص به طظبیعت شهرستان می بخشند.

شاه ولدی افزود: این گیاه بالاترین حد ویتامین آ را در بین گیاهان داراست و همچنین دارای مقدار زیادی پتاسیم است .املاح کلسیم، پتاسیم، آهن، منیزیوم، سد بهره متر، فسفر، سیلیس و گوگرد در این گیاه ثابت شده است.

مدیرجهاد کشاورزی سلماس در خصوص فواید دارویی این گیاه خودرو اظهار کرد: قاصدک مقوی معده و تونیک و خنک کننده است و در موارد زخم و جوش و کورک، جراحت، آبسه و گزش مار و دندان کرم خورده تجویز میشود؛ علاوه بر این موارد برای تصفیه خون بسیار مؤثر است و در موارد خنازیر و خارش و جراحت های داخلی اثر مفید دارد.

شاه ولدی اضافه کرد: از ریشه این گیاه برای معالجه بیماریهای مزمن کبد و کلیه و دفع سنگ صفراوی استفاده میشود و نیز مالیدن شیرابه آن به چشم برای درخشان نمودن سفیدی و افزایش بینایی مفید است؛ خوردن آب آن  با روغن زیتون نیز برای رفع مسمومیت اکثر سموم نافع است .

همه ساله طبیعت چشم نواز سلماس با قاصدک های بهاری اش میزبان مردم سلماس و مسافرین عزیز برای ثبت خاطراتی خوش از این شهرستان است.

/گزارش از سجاد ثقفی خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی/


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.