کیومرث دانشجو روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تاکید بر صرفه جویی در مصرف آب، افزود: وجود میزان آب مناسب در این سد زمینه تامین آب کشاورزی این شهرستان در فصل بهار و تابستان را فراهم می کند.
وی ادامه داد: سد آغ چای از زمان آبگیری در سال 91 تاکنون برای دومین بار سرریز شده است.
وی اضافه کرد: این سد، اردیبهشت ماه سال گذشته نیز سرریز شده بود که نشان دهنده تمهید مناسب ساخت این سد برای جمع آوری آب های سطحی این منطقه است.
به گفته وی از اهداف احداث این سد می توان به انتقال آب آغ چای به دشت‌های چایپاره و نازک، کنترل سیلاب، رفاه بیشتر کشاورزان منطقه، جلوگیری از مهاجرت و ایجاد حق آبه در داخل کشور پیش از ریزش آب آغ چای به رود مرزی ارس اشاره کرد.
دانشجو با اشاره به اینکه سایر سدهای این استان نیز وضعیت قابل قبولی در ذخیره سازی آب دارند، افزود: 14 هزار هکتار از زمین های کشاورزی دشت های چایپاره و نازک از آب این سد بهره مند می شود.
به گزارش ایرنا، میزان بارش سال آبی جاری در حوضه آبریز ارس که آغ چای در آن قرار دارد، با 19 درصد افزایش نسبت به سال آبی گذشته از 238 میلیمتر به 285 میلیمتر رسیده است.
آغ چای رودی دائمی است که از ارتفاعات شهرستان چالدران در مرز ایران و ترکیه سرچشمه می گیرد و پس از عبور از قره دره و دریافت آب مناطق زرآباد خوی از روستای بسطام وارد دشت چایپاره می شود و پس از آبیاری این دشت در روستای مرکان به رود قطورچای می‌پیوندد.
این رود در ادامه مسیر و طی دره‌ای عمیق به رود ارس می‌ریزد و محل ریزش این رود به رودخانه ارس، مرز استان های آذربایجان غربی و شرقی است.
8137/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.