مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی از تجاری سازی تولید غذای زنده آبزیان در استخرهای خاکی آذربایجان غربی خبرداد.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی معصوم فصیح در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آبزی پروری در آذربایجان غربی رشد خوبی داشته و برنامه هایی با جهاد کشاورزی هدف گذاری شده، اظهار کرد: با توجه به وابستگی صنعت آبزی پروری از جمله پرورش میگو به سیست آرتمیا و واردات غذای زنده به کشور، رویکرد پرورش در استخرهای خاکی در استان با جدیت دنبال می شود.
وی با بیان اینکه پرورش ماهی در قفس از طرح های موفق آبزی پروری به شمار می رود، افزود: سازمان شیلات ایران به عنوان متولی آبزی پروری با سیاستگذاری علمی و مسئولانه و با اجرای برنامه های راهبردی از پتانسیل های بالقوه در مسیر توسعه پایدار بهره برداری کرده و با اجرای پروژه های مختلف نسبت به شناسایی و پتانسیل یابی مناطق مستعد به منظور تولید آرتمیا در استخر خاکی اقدام می کند.
فصیح با اعلام اینکه از سال۹۰ پرورش آرتمیا در استخرهای خاکی آغاز شده، به طرح پایلوت پرورش آرتمیا ارومیانا در استخر های خاکی فسندوز اشاره و اظهار کرد: این مجتمع با سرمایه گذاری سازمان شیلات ایران و با هدف پرورش ماهیان گرمابی در سال 74 در دشت فسندوز واقع در ضلع جنوبی دریاچه ارومیه احداث و در سال 76 فاز اول آن به بهره برداری رسید، اما پس از خشکسالی متوالی و عدم تأمین آب مورد نیاز مجتمع تکمیل این طرح از سال 82 به حالت راکد درآمد.
وی به دلایل انتخاب دشت فسندوز برای اجرای این طرح اشاره و ادامه داد: دسترسی به منبع دارای شوری بین 20 تا 120 گرم در لیتر، دمای بالا، فصول خشک و نرخ تبخیر زیاد در منطقه، وجود اراضی فاقد کشت و مسطح و دارای شیب ملایم، میزان نفوذپذیری بسیار کم خاک، دسترسی به منابع انرژی، امنیت مناسب منطقه، وجود جاده به منظور دسترسی آسان،سردخانه با امکان ایجاد دمای منفی 18 درجه و... از جمله دلایل انتخاب مجتمع دو هزار هکتاری فسندوز برای تولید آرتمیا هستند.
فصیح، به آمار تولید سیست و بیومس در استخرهای خاکی فسندوز اشاره و تصریح کرد: در سال ۹۵ شاهد تولید ۳۶۰۰ کیلوگرم بیومس و ۲۰۰ کیلوگرم سیست و همچنین در سال ۹۶ شاهد تولید ۶۰۰ کیلوگرم بیومس و ۱۷۰ کیلوگرم سیست در این استخرها بودیم.
مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: براساس برنامه ریزی های صورت گرفته و هدف گذاری ها تا سال 1404، به تولید 26 تن غذای زنده در صنعت آبزی پروری استان نیاز داریم که در حاضر 10 تا 15 تن از این میزان وارد کشور می شود و در صدد رفع این نیاز هستیم.
انتهای پیام