به گزارش ایرنا، علی مکرمی روز یکشنبه در نشست هم اندیشی توسعه و عمران شهری تکاب با اشاره به اینکه مطالعات طرح فاضلاب شهری تکاب در مراحل پایانی قرار دارد، افزود: این طرح از طرح های ملی است و امیدواریم با مکاتبات و رایزنی هایی که با وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه و نماینده مجلس انجام شده با تخصیص اعتبار لازم، عملیات اجرایی آن امسال آغاز شود.
وی بیان کرد: طول شبکه جمع آوری و اصلی طرح فاضلاب شهری تکاب 114 کیلومتر و طول خط انتقال آن 2 کیلومتر است.
وی اضافه کرد: رفیت تصفیه خانه فاضلاب شهری تکاب در مرحله اول هفت هزار و 600 مترمکعب در شبانه روز برای 43 هزار نفر و در مرحله دوم 11 هزار و 400 مترمکعب در شبانه روز برای 65 هزار نفر برآورد شده است.
وی گفت: با اجرا و تکمیل طرح فاضلاب شهری یکی از عمده ترین مشکلات فراروی توسعه تکاب رفع شده و شاخص های توسعه این شهرستان نیز ارتقا می یابد.
فرماندار تکاب همچنین با اشاره به وضعیت نامناسب جاده های این شهرستان اضافه کرد: برای بهسازی و آسفالت محور تکاب - شاهیندژ و محور تکاب- تخت سلیمان- دندی 200 میلیارد ریال اعتبار تخصیص یافته که عملیات اجرایی این طرح ها تا چند هفته آینده آغاز می شود.
مکرمی ادامه داد: بیمارستان 64 تختخوابی تکاب نیز که از 12 سال قبل عملیات اجرایی آن آغاز شده از 90 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و تلاش می کنیم تا ماه های آینده به مرحله بهره برداری برسد.
وی در خصوص به کارگیری نیروی کار در واحدهای صنعتی این شهرستان گفت: به مدیران کارخانه های طلا در رابطه با استخدام نیروی بومی در این واحدها تاکید ویژه شده و حتی پیمانکاران فعال در این مجموعه ها نیز باید در بکارگیری نیرو اولویت استخدام نیروی بومی منطقه را مدنظر قرار دهند.
وی با بیان اینکه نیروهای غیربومی کارخانه های طلا شامل افرادی می شوند که تخصص کاری آنها در تکاب موجود نیست، افزود: تنها 18 درصد کارکنان کارخانه های طلای زرشوران و آقدره تکاب را نیروهای کار غیر بومی تشکیل می دهند و بقیه کارگران و کارکنان این واحدهای صنعتی از نیروهای بومی و محلی شهرستان هستند.
به گزارش ایرنا، در چند سال اخیر معادن و کارخانه های طلا و صنعت گردشگری و صنایع دستی به عنوان 2 محور توسعه شهرستان تکاب مطرح شده است.
شهرستان تکاب دارای 2 معدن بزرگ طلا در مناطق زرشوران و آقدره با ذخیره بیش از 100 تن طلا است.
اکنون چهار واحد تولید و فرآوری طلا با یکهزار و 800 نفر نیروی کار در کنار معادن بزرگ طلا فعالیت می کند.
معدن طلای زرشوران از بزرگترین معادن طلای کشور و کارخانه تولید و فرآوری طلای زرشوران نیز به عنوان بزرگترین واحد صنعتی فرآوری طلا در خاورمیانه مطرح است.
همچنین شهرستان تکاب با دارا بودن ذخایر غنی معادن سنگ های زینتی و ساختمانی به عنوان قطب معدنی در استان آذربایجان غربی شناخته شده و اکنون 23 معدن سنگ نیز در این شهرستان فعال هستند.
علاوه بر این مجموعه میراث جهانی و گردشگری تخت سلیمان که در 45 کیلومتری شمال شرقی تکاب واقع شده و در سال 1382 در فهرست آثار میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده از مهترین آثار تاریخی کشور است که ظرفیت مهم و بستری مناسب برای توسعه صنعت گردشگری این شهرستان است.
این محوطه تاریخی سالانه پذیرای بیش از 50 هزار گردشگر داخلی و خارجی است اما از زیرساخت های گردشگری از جمله راه های دسترسی مناسب بهره مند نیست.
بنا بر اعلام اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی امسال بیش از 60 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه زیر ساخت های گردشگری شهرستان تکاب تخصیص یافته است.
چمن متحرک چملی گل ، آبشار دوقلوی قینرجه، زندان سلیمان، مجموعه چشمه های آبگرم احمد آباد و قینرجه، کاخ ها و خانه های اربابی از سایر آثار طبیعی و تاریخی شهرستان تکاب است.
شهرستان تکاب با 80 هزار نفر جمعیت در منطقه ای کوهستانی در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و سالهاست از مشکلات وکمبودهای عمده در بخش های مختلف از جمله راه های دسترسی نامناسب رنج می برد.
7514/3093/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.