'سندرین لگرو ( Sandrin Lagros) ' به همراه هیاتی از کارشناسان وزارت جهاد کشاورزی روز چهارشنبه از مزارع 100 هکتاری کلزای میاندوآب بازدید کرد و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کلزا یکی از آن ارقام جدید به شمار می رود و کشت آن در تناوب با گندم و جو مفید است.
وی با تاکید بر اینکه روند کشت ممتد گندم می تواند اثرات مخربی روی عملکرد این محصول داشته باشد، اظهار کرد: آذربایجان غربی نیز ظرفیت قابل توجهی در کشت کلزا دارد.
وی هدف از این بازدید را بررسی وضعیت مزارع کلزا در میاندوآب اعلام کرد که با استفاده از بذرهای فرانسوی کشت شده است.
وی با ابراز خرسندی از اینکه کشت کلزا در آذربایجان غربی موفقیت آمیز بوده است، افزود: مزارع کلزا در میاندوآب همسطح با مزارع کلزا در اروپاست.
وی همچنین افزود: با توجه به شرایط دریاچه ارومیه و کمبود آب در ایران، کشت محصول کلزا بهترین روش برای مقابله با کم‌آبی است به طوری که این محصول یک چهارم چغندرقند که از محصولات اصلی آذربایجان غربی است، نیاز آبی دارد.
سرپرست مدیریت زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: امسال کشت کلزا در سایه برگزاری کلاس های ترویجی، آموزشی، مساعدت های فنی و مالی به کلزاکاران، توزیع بذر و خرید تضمینی این محصول در میاندوآب افزایش یافته است.
به گفته وی در سال زراعی گذشته با تلاش کشاورزان، 263 هکتار از اراضی زراعی این شهرستان به زیر کشت کلزا رفت و 350 تن کلزا از مزارع این شهرستان برداشت شد.
دیانتی اظهار کرد: در سال گذشته برداشت 438 تن از این محصول پیش بینی شده بود اما در اثر سرما، یخبندان و خشکسالی تعدادی از مزارع این شهرستان دچار خسارت شد.
وی ادامه داد: چهار هزار هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی به کشت کلزا اختصاص یافته که نسبت به سال گذشته 30 درصد افزایش داشته است.
علی عیدی افزود: امسال از اراضی کشاورزی استان 10 هزار تن کلزا برداشت می شود و امید است سطح زیر کشت کلزا در استان افزایش یابد تا در این زمینه نیز به خودکفایی برسیم.
به گزارش ایرنا، کلزا با نیاز آبی کم، محصول بسیار مناسبی برای قرار گرفتن در تناوب زراعی با غلات است و نقش کلیدی در اصلاح الگوی کشت و برقراری تناوب زراعی دارد.
کلزا به دلیل کودپذیر بودن نقش موثری در افزایش عملکرد محصول بعد از خود دارد و بازگشت بقایای گیاهی کلزا به خاک موجب تقویت عناصر غذایی آن می شود.
پایداری تولید گندم، کاهش مصرف آب کشاورزی، اصلاح الگوی زراعی در منطقه، اصلاح خاک های زراعی و کاهش وابستگی به واردات روغن از دیگر مزایای کشت کلزاست.
3093/3072/9871
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.