به گزارش ایرنا محمدمهدی شهریاری شامگاه پنجشنبه در جریان بازدید از مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این اعتبار از محل اعتبارات استانی برای توسعه زیرساخت های گردشگری از جمله اصلاح و بهبود راه دسترسی مجموعه تخت سلیمان و مجموعه چشمه های آبگرم روستای هدف گردشگری قینرجه و توسعه امکانات رفاهی و تفریحی در سایر اماکن گردشگری این شهرستان هزینه می شود.
وی بیان کرد: با استفاده از این اعتبار چند طرح عمرانی مشخص نیز پس از تعیین پیمانکاران در محوطه های تاریخی و طبیعی تکاب اجرا می شود.
وی اظهار کرد: یک میلیارد و 700 میلیون ریال اعتبار نیز برای مرمت آثار و بناهای تاریخی تکاب از جمله قلعه رشیدالدوله دورباش، پل تاریخی ساروق و مسجد قدیمی روستای اغولبیک اختصاص یافته است.
وی گفت: امسال همچنین سه واحد بوم گردی جدید در روستاهای تکاب راه اندازی می شود که با بهره برداری از آنها تعداد این اقامتگاه ها در تکاب به 12 واحد خواهد رسید.
استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه زیرساخت های گردشگری در مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان تکاب نیازمند بهبود است، ادامه داد: این مجموعه قابلیت تبدیل شدن به منطقه نمونه و مرکز اصلی گردشگری کشور را داراست و ساماندهی آن موجب رشد و توسعه اقتصادی تکاب می شود.
وی اضافه کرد: برای ساماندهی و بهبود زیرساخت ها و امکانات گردشگری در مجموعه تخت سلیمان برنامه مدون و اعتبار مناسبی در نظر خواهیم گرفت.
وی افزود: دولت دوازدهم علاوه بر پرداخت تسهیلات مناسب برای ایجاد اشتغال در بخش گردشگری از مشارکت سرمایه گذاران در اجرای طرح های مختلف در محوطه های تاریخی تکاب از جمله مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان استقبال و حمایت می کند و از این رو استانداری و فرمانداری نیز زمینه حضور فعالان اقتصادی در این مجموعه را فراهم خواهند کرد.
به گزارش ایرنا مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان با دریاچه ای اسرار آمیز در وسط بقایای تاریخی در 45 کیلومتری شمال شرقی شهرستان تکاب در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و در سال 1382 به عنوان چهارمین اثر ملی کشور در فهرست آثار جهانی سازمان یونسکو به ثبت رسید.
به عقیده باستان شناسان محوطه تاریخی تخت سلیمان قبل از اسلام آتشکده زرتشتیان و یکی از سه آتشکده مهم ساسانیان بوده و در دوره پس از اسلام به عنوان تفرجگاه و کاخ تابستانی ایلخانان مورد استفاده قرار گرفته است.
اکنون نمونه آثار و بقایای کاخ های ایلخانی تنها در مجموعه تخت سلیمان تکاب به چشم می خورد.
شهرستان 80 هزار نفری تکاب بیش از 160 اثر میراث فرهنگی و گردشگری تاریخی و طبیعی ثبت ملی دارد.
کوه زندان سلیمان، آبشار و مجموعه چشمه های آبگرم روستای قینرجه، چمن متحرک چملی گل و قلعه اربابی افشار از دیگر مراکز گردشگری تکاب است.
3072/7514/3093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.