به گزارش ایرنا کمبود مشوق‌های صادراتی، محدودیت های مالی، نبود زیرساخت های تجاری، مشکلات وثیقه گذاری و گمرکی و مباحث لجستیک از چالش های پیش رو صادرکنندگان کالاهای غیرنفتی به شمار می رود و راه‌اندازی کلینیک صادراتی برای رفع این مشکلات ضروری به نظر می رسد.
بسیاری از کشورهای توسعه یافته نیز مراکزی با عنوان کلینیک صادراتی/Export Clinic/ دارند تا در حداقل زمان ممکن امدادرسانی به صادرکنندگان در حوزه‌های مختلف از تبلیغات و بسته‌بندی گرفته تا مسائل تکنولوژیک را مورد توجه قرار دهند.
اگرچه پیش از این برخی از مسئولان در سازمان توسعه تجارت راه اندازی کلینیک صادراتی را وعده داده اند اما مجال گفت و گو با صادرکنندگان نمونه آذربایجان غربی انتظار به حق آنان از مسئولان برای رفع عملی برخی از مشکلات پیش رو و افزایش مشوق های صادراتی را مورد تاکید قرار می دهد.
مرتضی عرافی، مدیرعامل بازرگانی عرافی که صادرکننده نمونه محصولات کشاورزی آذربایجان غربی از جمله سیب درختی، سیب زمینی و ... است، گفت: مسئولان ذیربط در اوایل دولت دکتر روحانی حمایت های مناسبی از صادرکنندگان داشتند اما رفته رفته کمرنگ تر شد.
وی که سالانه چهار میلیون دلار صادرات به کشورهای آسیای میانه و همجوار را در کارنامه اش دارد، ادامه داد: رفع برخی از محدودیت های گمرکی روند صادرات را با افزایش مواجه می کند.
احمد توسلی بنابی، مدیر کارخانجات چاپ طلای ارومیه، فیلم طلای آذربایجان و پلمیر پوشش افرا در اشتهارد نیز اظهار کرد: سنگ اندازی برخی از دستگاه های اجرایی پایانی ندارد و مسئولان باید رسیدگی کنند.
وی که از اولین تولیدکنندگان پاکت های آبمیوه در ایران به شمار می رود، ادامه داد: بانک های دولتی به خاطر 70 میلیارد ریال تسهیلات، تمامی کارخانجات ما به ارزش 500 میلیارد ریال را به عنوان وثیقه در اختیار دارند.
وی با تاکید بر اینکه اقتصادی مقاومتی با بهبود شرایط بانکی تحقق می یابد، ادامه داد: حمایت های عملی مسئولان ذیربط پیش شرط افزایش صادرات غیرنفتی است.
وی افزود: محصولات تولیدی ما به ارزش سالانه 10 تا 12 میلیون دلار به کشورهای عراق، پاکستان، ترکیه، لهستان، امارات و افغانستان صادر می شود و این میزان به سادگی و در سایه رفع برخی از محدودیت ها قابل افزایش است.
علیرضا عابدینی، مدیرعامل شرکت پویندگان مروارید سبز که سالانه 500 هزار قطعه قنداق و تجهیزات اسلحه های شکاری به ارزش یک میلیون دلار را تولید و به ایتالیا صادر می کند، اظهار کرد: برخی از دستگاه های اجرایی برخوردهای تبعیض آمیزی در ارتباط با تولیدکنندگان دارند.
وی با تاکید بر اجرای قانون، افزود: برخی از زیرساخت های تولیدکنندگان همسایه ما در شهرک صنعتی به صورت رایگان تا خط تولید آنان منتقل شده است ولی همین دستگاه اجرایی در مورد فاز توسعه شرکت ما برخورد دوگانه دارد.
یکی دیگر از صادرکنندگان نمونه آذربایجان غربی نیز که نخواست نامش برده شود، افزود: صادرکنندگان در عمل نیازمند حمایت هستند و این حمایت ها با دوری از شعار و مشارکت تمامی دستگاه های اجرایی و مسئولان ذیربط محقق می شود.
معاون امور بین الملل سازمان توسعه تجارت ایران نیز چندی پیش در ارومیه با تاکید بر حمایت از صادرکنندگان و رفع مشکلات آنان گفته بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی بسته مشوق صادراتی به میزان یکهزار و 300 میلیارد تومان را در لایحه بودجه سال 1397 در نظر گرفته اند که نویدبخش حمایت مطلوب از صادرکنندگان در سال آینده است.
میرهادی سیدی با اشاره به اینکه صادرات متکی به تولید است، اضافه کرد: توجه صرف به افزایش صادرات بدون افزایش ظرفیت تولید داخلی، پیش فرض غلطی در سطح ملی به شمار می رود.
محمدمهدی شهریاری، استاندار آذربایجان غربی نیز معتقد است که مسئولان ذیربط باید دیدگاه های خود را با هدف توسعه همه جانبه تغییر دادند و ادامه داد: مشکلات موجود در جامعه اقتصادی و فرهنگی نیست بلکه سیاسی است و حل مشکلات با دیگر کشورها به توسعه همه جانبه منجر می شود.
به گزارش ایرنا تجربه های موفقیت آمیز کشورهای پیشرو در عرصه های اقتصادی، حاصل توجه آن کشورها به توسعه صادرات و افزایش سهم آنان در تجارب جهانی است.
در حال حاضر هر کشوری که بخواهد روی پای خود بایستد باید تولید داخلی خود را در عرصه بین المللی به رقابت بگذارد و این مهم جز با صادرات پایدار میسر نمی شود.
صادرات و توسعه اقتصادی مبتنی بر صادرات در هر کشور به مجموعه رویکردها، قوانین، برنامه ریزی توسعه صادرات یک کشور و چگونگی اجرای این قوانین وابسته است.
نقش صادرات در این بین به اندازه ای مهم است که بسیاری از کارشناسان آن را تنها مسیر موفق برای توسعه اقتصادی یک کشور می دانند و برای تقویت روزافزون آن از رونق تولید بهره می برند.
8135/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.