به گزارش ایرنا به نقل از معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور ارمغان سیاست های توسعه ای دولت در مناطق روستایی، تامین منابع درآمدی در روستاهاست و وجود درآمد، مهاجرت معکوس را در مناطق روستایی در پی دارد.
به گفته 'سعیدرضا جندقیان' بازدید میدانی از 570 روستای کشور به منظور ایجاد اشتغال و درآمد پایدار برای دهیاری و روستائیان پس از ظرفیت سنجی علمی، بیانگر این مهم بوده که تعدادی از روستاها در سطح کشور به درآمدزایی رسیده و مهاجرت معکوس جوانان روستایی را در پی داشته است.
وی عصر روز دوشنبه در جلسه دهیاران مهاباد با بیان اینکه 130 هزار میلیارد ریال از سال 1382 تا شهریور 1396 به حساب دهیاری های کشور واریز شده است، اظهار کرد: 73 درصد از این اعتبار در دولت تدبیر و امید و از سال 1392 تا 1396 پرداخت شده است.
وی افزود: بوم گردی، گردشگری، ایجاد خوشه های کوچک صنعتی- روستایی البته با توجه به نیاز و ظرفیت های منطقه ای مثل تعمیر ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی از جمله طرح هایی بوده که دولت در مناطق روستایی کشور به مرحله عمل رسانده است.
'جندقیان' با بیان اینکه توسعه تنها با تامین اعتبار تحقق نمی یابد، گفت: توسعه کشور با رویکرد و بینش، طرز تفکر و تجربه پیش می رود و این عقلانیت در سال های اخیر نهادینه شده است.
وی همچنین اظهار کرد: بر این اساس برای توسعه روستاها پنج رویکرد صدور مجوزهای لازم برای اجرای طرح های روستایی، هماهنگی بین دستگاهی، تسهیلات لازم، مشارکت بخش خصوصی و مشارکت مردم اتخاذ شده است.
جندقیان یادآور شد: امسال تاکنون 500 میلیارد ریال اعتبار به طرح های روستایی اشتغال زا و درآمدزای کشور اختصاص یافته است و اعطای این تسهیلات ادامه دارد.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در برنامه ششم توسعه کشور مجلس توجه ویژه ای به روستا دارد و بر این اساس سه درصد درآمد نفت و گاز کشور برای توسعه مناطق محروم پیش بینی شده است.
جلال محمودزاده اظهار کرد: پنج تا هشت درصد اعتبارات تملک دارایی های کشور هم صرف اجرای طرح های هادی روستاها می شود و از سال آینده دولت موظف شده است تا سالانه برای پنج هزار روستای کشور برنامه توسعه ای ارائه دهد.
وی با اشاره به اینکه 54 خوشه کسب و کار روستایی و 98 ناحیه صنعتی در روستاهای کشور ایجاد می شود، ادامه داد: بر این اساس دولت برای بیش از یک میلیون نفر اشتغال روستایی در کشور ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه دولت سالانه 20 درصد روستاها را آسفالت یا آسفالت آنها را بهسازی می کند، افزود: تعیین شاخص بافت فرسوده برای روستاها، دفع بهداشتی زباله و فاضلاب از دیگر مواردی است که از سال آینده دولت موظف به اجرای آن در روستاها شده است.
وی با بیان اینکه مجوز تاسیس 37 دهیاری در مهاباد صادر شده است، افزود: در این شهرستان نیز فعالیت های توسعه روستایی فراوانی انجام شده که از آن جمله می توان به احداث هشت واحد بهداشت روستایی، ورزشگاه گوک تپه و ورزشگاه پنج هزار نفری مهاباد با 260 میلیارد ریال هزینه از محل منابع ملی اشاره کرد.
به گفته وی ساخت کارخانه قند پنج هزار تنی مهاباد نیز 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که 600 میلیارد ریال آن از محل اعتبارات بخش خصوصی تامین شده است.
وی افزود: امسال تاکنون 6 هزار هکتار از اراضی زمین های کشاورزی با یک میلیارد و 200 میلیون ریال هزینه زیر پوشش آبیاری تحت فشار قرار گرفته و برای برق رسانی روستایی 40 میلیارد ریال از محل منابع ملی هزینه شده است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی گفت: هشت هزار تن قیر رایگان نیز در اختیار دهیاری ها قرار گرفته است که با استفاده از آن 20 تا 25 کیلومتر آسفالت روستایی انجام می شود.
محمودزاده با اشاره به اینکه 120 روستای این شهرستان نیز در برنامه گازرسانی قرار دارد، اظهار کرد: با بهره برداری از تصفیه خانه جدید مهاباد که امسال به پایان می رسد، 142 روستای شهرستان به تصفیه خانه قدیمی مهاباد متصل می شود.
مدیرکل امور روستایی استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: 15 درصد از اعتبارات کلان شهرها و سایر شهرها کاسته و به اعتبارات روستایی اضافه شده است که با این حساب اعتبارات ما بیش از 1.5 برابر افزایش می یابد.
مهدی قهرمانی افزود: امسال چهار هزار و 800 میلیارد ریال برای اجرای طرح های اشتغالزایی در روستاهای آذربایجان غربی اختصاص یافته است.
وی با تاکید بر اینکه پارسال 60 میلیارد ریال به حساب دهیاری های مهاباد واریز شده است، اضافه کرد: امسال نیز تاکنون 38 میلیارد ریال به حساب دهیاری ها واریز شده است که واریز اصلی تا پایان سال خواهد بود.
قهرمانی در خصوص اجرای طرح های عمرانی روستایی نیز تصریح کرد: تاکنون یک میلیون و 100 متر آسفالت در روستاها انجام شده که تاکنون بی نظیر بوده است.
معاون استاندار آذربایجان غربی و فرماندار ویژه مهاباد نیز گفت: 195 روستا با 70 هزار نفر جمعیت در این شهرستان وجود دارد که از این تعداد 117 روستا صاحب دهیاری است.
ایرج شجاعی با اشاره به اینکه 25 دهیاری جدید امسال در این شهرستان تاسیس شده است، افزود: افزایش اختیارات دهیاری ها از مطالبه های روستائیان منطقه است.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی شغل اصلی مردم مهاباد است، اظهار کرد: یکی از محصولات اصلی کشاورزان این شهرستان چغندر قند است و بر این اساس امسال پنج هزار تن به ظرفیت کارخانه های قند منطقه اضافه شده است.
سلیمان پاکزاد، بخشدار مرکزی مهاباد نیز گفت: چهار روستای قره داغ، سهولان، توت خاج و اقریقاش مهاباد به عنوان چهار روستای گردشگری معرفی شده که برای توسعه بوم گردی، گردشگری و اقتصاد روستایی بسیار مهم است.
علی بیژن فر، بخشدار شهر خلیفان مهاباد نیز گفت: اعتبارات کم دهیاری ها و کمبود تجهیزات و ماشین آلات از جمله مشکلات مطرح شده مردم این منطقه است.
شهرستان مهاباد با 237 هزار نفر جمعیت، حدود 70 هزار روستایی و 195 روستا در جنوب آذربایجان غربی واقع است.
3093 /3072
** گزارش از: پیمان پاکزاد ** انتشار: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.