سیدتقی کبیری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه حجم معاملات تحمه آفتابگردان و کدو در خوی بیش از پنج هزار میلیارد ریال در سال است، افزود: هیات وزیران تعرفه 55 درصدی برای واردات تخمه آفتابگردان تصویب کرد و توسط معاون اول رئیس جمهور به صورت رسمی ابلاغ شد.
به گفته وی بیشترین سطح زیر کشت تخمه های آفتابگردان و کدوی کشور به شهرستان های خوی و چایپاره در آذربایجان غربی اختصاص دارد و دولت با هدف حمایت از کشاورزان داخلی، سنگین ترین تعرفه را برای واردات تخمه آفتابگردان وضع کرده است.
نماینده مردم خوی در مجلس بیان کرد: واردات بی رویه به خصوص از کشور چین، کمر کشاورزان، بازرگانان و تجار بزرگ ترین میدان خشکبار خاورمیانه در خوی و سایر تولیدکنندگان تخمه آفتابگردان کشور را خم کرده و آنان را از کار بیکار کرده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در گذشته تخمه آجیلی با استفاده از ارز مبادله ای و با نام تخمه روغنی وارد کشور می شد که خوشبختانه در اواخر سال گذشته تعرفه تخمه های آجیلی از تخمه های روغنی جدا شد و تعرفه تخمه کدو به 40 درصد افزایش یافت.
به گفته وی دیگر نمی توان برای واردات تخمه آجیلی از ارز مبادله ای استفاده کرد و با این تدابیر، بهبود وضعیت تخمه کاران و بازرگانان کشور قابل پیش بینی است.
به گزارش ایرنا و بر اساس آمار گمرک در سال 1395، بیش از 100 هزار و 278 تن دانه آفتابگردان از کشورهای مختلف جهان وارد ایران شده است.
این حجم از واردات تخمه آفتابگردان باعث شد تا در سال گذشته بالغ بر 126 میلیون و 14 هزار و 529 دلار ارز از کشور خارج شود.
در آمار و اطلاعات مربوط به گمرک، ایران این محصول را از کشورهای اتریش، آذربایجان، ارمنستان، امارات‌ متحده ‌عربی، اوکراین، بلغارستان، ترکیه، چین و روسیه وارد کرده و در این میان چین با فروش بیش از 82 هزار تن دانه آفتابگردان به کشور درآمد 111 میلیون و 937 هزار و 488 دلاری را نصیب خود کرده است.
به گزارش ایرنا ‌شهرستان 385 هزارنفری خوی در شمال آذربایجان غربی واقع بوده و دومین شهر پرجمعیت این استان مرزی است.
7133/3072
** خبرنگار: سعید فرجی **انتشار: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.