فرهاد سرخوش روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تراز دریاچه ارومیه را یکهزار و 270 متر و 25 سانتی متر اعلام کرد که این تراز نسبت به 2 هفته گذشته سه سانتی متر دیگر کاهش یافته است.
وی علت اصلی کاهش تراز دریاچه ارومیه در سه ماه گذشته را تبخیر بالای آب و کاهش 36 درصدی بارندگی ها دانست و گفت: حوضه آبریز دریاچه ارومیه در سال آبی جاری با بارش 205 میلی متر، یکی از کم بارش ترین حوضه های آبریز کشور به ثبت رسیده و این امر در احیا دریاچه تاثیر نامطلوب گذاشته است.
روند کاهش تراز دریاچه ارومیه با آغاز فصل پاییز کند شده و به نظر می رسد با آغاز فصل بارش ها و کاهش تبخیر آب، تراز دریاچه ارومیه روز به روز افزایش یابد.
سرخوش با اعلام اینکه حوضه آبریز دریاچه ارومیه توسط 21 رودخانه دائمی و 39 رودخانه دوره ای سیراب می شود، گفت: پس از اردیبهشت سال جاری، آب به دریاچه ارومیه وارد نشده است زیرا رهاسازی آب سدها از آذرماه هرسال آغاز می شود.
سرخوش گفت: دریاچه ارومیه یک حوزه آبی بسته است که آب آن از محل بارش مستقیم و روان آب ورودی از آب راهه ها و رودخانه ها تامین می شود.
وی تاکید کرد: با توجه به این خشکسالی، اگر طرح های احیای دریاچه ارومیه به موقع اجرا نمی شد، اکنون دریاچه ارومیه وجود نداشت.
به گزارش ایرنا، تراز فعلی دریاچه ارومیه با کمترین تراز ثبت شده برای آن تنها 21 سانتی متر فاصله دارد و بعید به نظر می رسد طی سال جاری رکورد جدیدی در کاهش تراز آن تجربه شود.
دریاچه ارومیه بزرگ‌ترین آبگیر دائمی در شمال غرب فلات ایران ‌است؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شمسی شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی در حدود 80 درصد از مساحت آن خشک شد.
بنا بر نظر کارشناسان خشک شدن دریاچه ارومیه تاثیر منفی بر محیط زیست منطقه داشته و حتی بر روی دمای هوا و وزشن بادهای نمکی تاثیرگذار گذاشته است.
3214/ 3072
**خبرنگار: شاهین سپهراد ** انتشار: علیرضا فولادی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.