حجت الاسلام جابر شوقی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 153 میلیارد ریال زکات در نیمه نخست امسال در این استان جمع آوری شده است در حالی که میزان زکات پرداختی در مدت مشابه سال گذشته 132 میلیارد ریال بود.
وی اضافه کرد: از کل 153 میلیارد ریال زکات جمع آوری شده در آذربایجان غربی، 85 درصد معادل 130 میلیارد ریال برای کمک به فقرا و نیازمندان و 15 درصد معادل 23 میلیارد ریال برای اجرای طرح های عام المنفعه از جمله ساخت غسالخانه و مسجد هزینه شده است.
وی اظهار کرد: با وجود رشد سالانه و کسب رتبه برتر کشوری در جمع آوری زکات در 2 سال پیاپی 1394 و 1395 هنوز به سطح قابل قبول زکات پرداختی در آذربایجان غربی نرسیده ایم و میزان زکاتی که باید پرداخت شود، با وضع موجود تفاوت زیادی دارد.
دبیر شورای زکات آذربایجان غربی گفت: فرهنگسازی در خصوص معنوی بودن این امر الهی از جمله مهمترین عوامل افزایش پرداخت زکات در جامعه است.
حجت الاسلام شوقی افزود: باید به موضوع زکات به عنوان امری دینی و الهی نگریسته شود.
به گزارش ایرنا، سال گذشته 210 میلیارد ریال زکات در آذربایجان غربی جمع آوری شد که 40 میلیارد ریال بیشتر از سال 1394 بود.
با این رقم زکات جمع آوری شده، آذربایجان غربی در سال 95 رتبه برتر کشوری را به خود اختصاص داد.
زکات در لغت، به 2 معنای رشد و نمو و پاک آمده است.
کلمه «زکات» به سهمی اطلاق می‌شود که انسان از مال خود خارج می‌کند و به فقرا می‌دهد؛ افزایش دارایی مالی همراه با خیرو برکت و تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده ذکات از دلایل مهم پرداخت این توصیه دینی است.
در قرآن کریم آمدن زکات در کنار نماز نشان آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار می‌شود؛ زکات در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد و ذکر زکات در کنار نماز نشانه جامعیت اسلام و همه جانبه‌نگری دین مقدس اسلام است.
گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی است که زکات به آنها تعلق می گیرد.
8137/2093 ** خبرنگار: سیده فاطمه سجادی ** انتشاردهنده: صابر چهرقانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.