عضو هیات علمی و کارشناس هرباریوم بخش منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی گفت: یک هزار و 80 گونه گیاهی در قالب هرباریوم گیاهی استان مورد شناسایی قرار گرفته است که پس از استان اصفهان دومین هرباریوم با بیشترین فراوانی در کشور متعلق به آذربایجان غربی است .
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی، مهنار حیدری در جمع خبرنگاران این استان را یکی از مهم ترین رویشگاه های انواع مختلف گیاهان وحشی و دارویی در کشور عنوان کرد و افزود: آذربایجان غربی از نظر تنوع گیاهان دارویی رتبه نخست کشور را دارد.
وی با بیان اینکه بسیاری از مردم آذربایجان غربی گیاهان کوهی را در بهار جایگزین مواد پروتئینی می کنند، تصریح کرد: در این میان خاصیت دارویی این گیاهان نیز مهم است.
عضو هیات علمی و کارشناس هرباریوم بخش منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی استان با بیان اینکه 10 تا 15 درصد جامعه عشایری استان نیز در فصل بهار از طریق چیدن و عرضه به بازار همین گیاهان کوهی ارتزاق می کنند، خاطرنشان کرد: آمار دقیقی از میزان رویش و برداشت این گیاهان وجود ندارد ولی این گیاهان تامین کننده نیاز بازار محلی استان و استان های همجوار نیز است.
وی از انقراض برخی گونه های گیاهی استان خبر داد و اظهار کرد: حدود 50 نوع گونه گیاهان کوهی که خاصیت دارویی و خوراکی دارند به دلیل برداشت نامناسب و غیراصولی در حال انقراض هستند.
حیدری با بیان اینکه باید برداشت این گیاهان به صورت اصولی انجام گیرد، اعلام کرد: باید در خصوص چگونگی برداشت این گیاهان دارویی چاره اندیشی شود.
عضو هیات علمی و کارشناس هرباریوم بخش منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان خاطرنشان کرد: انواع پیاز کوهی، کنگر، مندی و گلاغه یا گل آقا که نام علمی آن ornithogalum است از گونه های در خطر انقراض جدی است.
وی با بیان اینکه حداقل 400 و حداکثر 700 گونه گیاهی در استان شناسایی شده و در این میان حدود 60 گونه گیاهی توسط مردم برداشت می شوند، یادآور شد: بیش از نیمی از گونه های گیاهی موجود در آذربایحان غربی خاصیت دارویی دارند و در حال حاضر به صورت سنتی از حدود 150 نوع استفاده می شود.
وی سنتی بودن برداشت و استفاده از گیاهان را مورد اشاره قرار داد و گفت: به دلیل عدم بسته بندی مناسب، عدم برداشت مناسب و اصولی، عدم بازاریابی مناسب، این گیاهان به مردم سایر استانهای کشور و یا همسایگان مرزی استان شناسانده نشده اند و تا کنون زمینه صادرات این گیاهان نیز فراهم نشده است.
حیدری با بیان اینکه این گیاهان در فصول خاصی از سال در کیفیت غذایی مردم این منطقه تاثیرگذار هستند، ادامه داد: استفاده از گیاهان در ترشی، وعده های روزانه و ... حائز اهمیت است. انواع آش، بورانی، انواع کوکو، انواع خورشت، انواع املت سبزی کوهی و ... از جمله بیش از 20 نوع غذایی است که با همین سبزی های کوهی در استان مورد مصرف قرار می گیرند.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE FA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}انتهای پیام