به گزارش ایرنا ضلع شمال شرقی این چهاردیواری مربعی شکل سنگی با طول و عرض حدود چهار متر از بیرون، رو به جاده اصلی است و بر روی آن یک صلیب درشت و برجسته سنگی قرار دارد.
به گفته اهالی تا حدود 2 دهه پیش، عکسی از حضرت مریم بر روی دیوار سیمانی ضلع شمال شرقی این کلیسا وجود داشته که به مرور زمان از بین رفته و دیوار سنگی ضخیم جایگیزین آن شده است.
درب ورودی در ضلع جنوب شرقی کلیسا از جنس آهن ضخیم اما بسیار کوچک است و شیار کوچکی در گوشه سمت راست درب وجود دارد تا خیران بتوانند بدون ورود به محوطه داخلی کلیسا، وجوهات را از آن شیار به داخل بیاندازند.
این درب آبی رنگ در ابعاد 90 در 130 سانتیمتر، ورود نیم خیز به کلیسا را اجباری کرده است و در نزدیکی آن و بیرون از محوطه کلیسا کلبه فلزی کوچکی برای روشن کردن شمع وجود دارد؛ یک صلیب فلزی نیز بر روی این کلبه به چشم می خورد.
چند شمع در داخل این مکان روشن است و گویی دقایقی قبل کسانی برای عبادت به اینجا آمده بودند تا به لحظه های مبتنی بر ایمان گام بگذارند زیرا روشن کردن شمع در کلیسا توسط مسیحیان با تامل و دعا به پیشگاه خدا همراه است.
در محوطه بیرونی این کلیسای شرق آشوری در ارومیه، پنج صلیب سنگی یا فلزی در دیوارهای ضلع جنوب شرقی و شمال شرقی، بالای پشت بام، محل روشن کردن شمع و بر روی درب ورودی قابل رویت است.
اگرچه به نظر می رسد که این کلیسا چندین دهه قبل تجدید بنا شده است اما کشیش کلیسای شرق آشور ارومیه معتقد است که کلیسای حضرت مریم غریب متعلق به قرن هفتم میلادی بوده و در میان جامعه آشوری و ارمنی ایران از تقدس ویژه ای برخوردار است.
به گفته داریاووش عزیزیان بسیاری از مردم برای شفاعت گرفتن و برآورده شدن حاجت به این کلیسای تاریخی می آیند و نذر می کنند.
وی مدعی است، خانواده هایی که سال ها در انتظار دختردار شدن به سر برده اند، برای برآورده شدن حاجت به کلیسای حضرت مریم غریب آمده و با برآورده شدن نذرشان نام بسیاری از دختران خود را مریم گذاشته اند.
وی ادامه داد: 16 خانوار مسیحی ساکن در روستاهای اطراف این کلیسا همواره برای زیارت و نیایش به این مکان مقدس می آیند.
کشیش عزیزیان با تاکید بر اینکه نام روستای جانوسلو از یک سیاهپوست انگلیسی که از مبلغان کلیسای پروتستان بوده، گرفته شده است، اضافه کرد: پروتستان ها 200 سال قبل در این منطقه سکونت داشتند و همین حضور موجب نامگذاری روستایی به نام جانوسلو شده است.
به گزارش ایرنا داخل این کلیسا مملو از تابلوها و عکس های متعدد از حضرت مریم و حضرت عیسی است و در دیوار شمال شرقی داخل کلیسا نیز سکویی وجود دارد که مسیحیان رو به آن عبادت می کنند.
در کنار این سکوی کوچک یک صندوقچه فلزی قفل شده، به وجوهات خیران اختصاص یافته است و درست در روبروی آن یک درخت کریسمس کوچک تزئین شده وجود دارد.
داخل این کلیسای کوچک تمیز، مرتب و مفروش است و کاغذی که در دیوار روبری درب ورودی نصب شده، مراجعه کنندگان را از چسباندن سنگ بر روی دیوار کلیسا و ورود به داخل با کفش، منع کرده است.
اگرچه امروزه بسیاری از مسیحیان این منطقه را ترک کرده اند و کلیدداری این کلیسا به گفته کشیش عزیزیان به یکی از هموطنان کرد واگذار شده اما چراغ این کلیسای کوچک تاریخی همچنان روشن است.
8135 / 3072 ** گزارش از: شهین غریب بیدادرس ** انتشار دهنده: علیرضا فولادی

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.