علی مصطفوی روز پنج‌شنبه در پانزدهمین جلسه شورای اطلاع‌رسانی آذربایجان‌غربی افزود: اصناف می‌توانند با ثبت‌نام و اخذ تعهد برای اجرای دستورالعمل بهداشتی مقابله با کرونا در طرح فاصله‌گذاری  هوشمند شروع به کار کنند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در اجرای این طرح صنوف آذربایجان‌غربی باید مدرک لازم برای بازگشایی مغازه خود را دریافت و سپس شروع به فعالیت کنند از اینرو با توجه به این امر، مهلت ثبت‌نام و دریافت این مدرک تمدید شد.

وی اظهار داشت: برای شروع فعالیت مشاغل کم‌خطر در طرح فاصله‌گذاری هوشمند، تمامی واحدهای صنفی می‌توانند در سامانه salamat.gov.ir به منظور  دریافت دستورالعمل سلامت محیط کار، شاغلان، مشتریان و تایید تعهدنامه به صورت الکترونیکی برای التزام به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کرونا ثبت‌نام کنند.

رییس شورای اطلاع‌رسانی و معاون سیاسی اجتماعی و امنیتی استانداری آذربایجان‌غربی بیان کرد: اصناف پس از تایید تعهدنامه التزام به رعایت دستورالعمل بهداشتی مقابله با کرونا به صورت الکترونیکی، اقدام به اخذ کد بهداشتی از طریق سامانه salamat.gov.ir و نصب در واحد صنفی می‌توانند به فعالیت شروع کنند.  

«مصطفوی» گفت: دستورالعمل‌های سلامت محیط کار، شاغلان و مشتریان همه مشاغل و اصناف برای مقابله با کرونا در سامانه markazsalamat.behdasht.gov.ir در دسترس عموم اصناف و مردم است.

وی اضافه کرد: تدابیر لازم برای بازرسی و نظارت دستگاه‌های ذیربط و مردم بر اجرای دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کرونا مصوب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی توسط اصناف و مشاغل اتخاذ گردیده است که در اطلاعیه بعدی به اطلاع عموم خواهد رسید.

وی همچنین افزود: تمامی واحدهای تولیدی در بخش‌های مختلف اصناف، صنعت، توزیعی و خدمات فنی که برای تامین مایحتاج عمومی و نیاز ضروری مردم از جمله مواد غذایی، خدمات فنی و تعمیر لوازم خانگی و منزل از بدو شروع بحران بیماری کرونا در حال خدمات‌رسانی به مردم بوده‌اند، کماکان در چارچوب دستورالعمل بهداشتی ابلاغی مجاز به فعالیت در این حوزه‌ها است.

وی ادامه داد: فعالیت‌های صنفی که از بدو شروع بحران بیماری کرونا به دلیل شرایط محیطی و تجمع جمعیت در آن واحدها فعالیت‌های پرخطر اعلام و  تعطیل شده‌اند، تا اعلام عادی شدن شرایط از طرف وزارت بهداشت کماکان تعطیل اعلام می‌گردد.

مصطفوی، اضافه کرد: بر اساس اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی فعالیت‌های پرخطر برای شیوع کرونا در حوزه اصناف شامل آرایشگاه‌های مردانه و زنانه، رستوران‌ها، تالار پذیرایی و سالن مراسم، مراکز بازی، تفریحی، گیم‌نت، قهوه‌خانه‌ها، چایخانه‌ها و تریا، اماکن اقامتی، هتل‌ها، استخر، سونا و ماساژ و باشگاه‌های بدنسازی و ورزشی، سینماها - جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های هنری و فرهنگی است.

وی از همراهی مردم در کاهش ترددهای غیرضروری قدردانی و بر استمرار اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی به عنوان مهم‌ترین راهکار کنترل همه‌گیری بیماری کرونا تاکید کرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه کلیه اصناف و صنایع باید در سامانه سلامت ثبت‌نام کنند، گفت: برای ١٢ هزار شغل ١٠٢ پروتکل بهداشتی تدوین شده است که باید رعایت شود. 

رسول انتظارمهدی با بیان اینکه صاحبان اصناف و صنایع بعد از ثبت‌نام و وارد کردن کدملی، شماره پیگیری مخصوص خود را دریافت می‌کنند بیان کرد: هر صنف باید پروتکل مخصوص خود را مطالعه کند تا متوجه شود که در صنف و شغل خود چگونه باید موارد بهداشتی را مراعات کند. 

وی با تاکید بر اینکه صاحبان تمامی مشاغل کم‌خطر و پرخطر باید در سامانه سلامت ثبت‌نام کنند، اظهار داشت: در حال حاضر اصناف پرخطر اجازه فعالیت ندارند ولی می‌توانند کد رهگیری فعالیت دریافت کنند. 

وی بیان کرد: برای ثبت‌نام در سامانه، داشتن پروانه فعالیت مهم نیست و براساس اعلام سازمان ثبت از ١۴۵ هزار مرکز تهیه و توزیع و اصناف آذربایجان‌غربی حدود ١٠۶ هزار مورد پروانه فعالیت دارند. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: تاکنون ۵٠ هزار نفر از صاحبان اصناف این استان در سامانه سلامت ثبت‌نام کردند و باقی افراد می‌تواند از روز شنبه نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند. 

«انتظارمهدی» ادامه داد: از ١۴۵ هزار مرکز تولیدی، توزیعی، خدماتی فعال در آذربایجان‌غربی حدود ٣١ هزار در بخش تهیه و توزیع مواد غذایی، ١۵ هزار اماکن عمومی، ٢٧ هزار و ٢٣١ کارگاه و صنایع با ٧٣ هزار نفر شاغل و باقی در سایر صنایع و صنوف فعال هستند. 

وی تاکید کرد: آغاز فعالیت صنوف به منزله تمام شدن بیماری نیست و باید موارد بهداشتی توسط مردم رعایت شود. 

به گزارش ایرنا رویکرد اصلی دولت پس از مهار اپیدمی کرونا به وضوح «حفظ جان مردم به طور همزمان در مقابل کرونا و آثار سوء اقتصادی ناشی از آن است» و در حقیقت دولت سیاست سلامت‌محور را دنبال می‌کند.

این سیاست سلامت‌محور علاوه بر نظام پویای بهداشت و سلامت به پایه‌های قوی اقتصادی برای حفظ زندگی چند دهک پایین جامعه نیازمند است و این یعنی ایجاد تعادل میان سلامت و اقتصاد.

از سوی دیگر نیز ایجاد تعادل میان سلامت و اقتصاد و اجرای طرح فاصله‌گذاری هوشمند فیزیکی بر اساس همین سیاست سلامت‌محور هم به جهش در تولید سرمایه اجتماعی و میزان مشارکت‌پذیری مردم وابسته است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.