به گزارش خبرنگار مهر، جواد آقازاده یکشنبه شب در بیست و پنجمین جلسه ستاد استانی مقابله و مدیریت بیماری کرونا در استان با بیان اینکه از دو هزار و ۳۲۵ مورد نمونه آزمایش شده، آزمایش یک هزار و ۳۲ نفر مثبت شده است، اظهار داشت: از این تعداد تاکنون، ۵۰۰ نفر بهبود یافته و ۷۶ نفر نیز جان خود را از دست دادهاند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون با روند رو به رشد تعداد ابتلایان در استان مواجه هستیم عنوان کرد: علت اصلی این افزایش مربوط به مسافرتهای هفته اول نوروزی به استان است، در ایام تعطیلات، ۷۳ هزار نفر به قصد مسافرت از استان خارج شدهاند که پیش بینی میشود رقم ابتلاء به ویروس را افزایش دهند.
آقازاده با درخواست از این عده در برگشت به استان برای ثبت نام در سامانه سلامت و ثبت اطلاعات فردی، در کنترل ویروس کرونا مسئولین بهداشتی را یاری کنند با تاکید بر جدی گرفتن طرح فاصلهگذاری اجتماعی، از برخی مردم به دلیل حضور در باغات و پارکها انتقاد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی عنوان کرد: هماکنون علاوه بر افراد بستری در بیمارستانها، در مراکز ۱۶ ساعته سرپایی و در ۱۹ کلینیک و نیز افراد سرپایی مراجعهکننده به بیمارستانها هم که مشکوک به کرونا باشند، تست کرونا گرفته میشود که همین مسئله باعث افزایش روز به روز آمار مبتلایان در استان شده است.
آقازاده تاکید کرد: تمامی افراد مبتلا به کرونا یا باید در خانه بمانند یا اینکه اگر از این مسئله تمرد کنند با حکم قضائی باید ۱۴ روز در مکانهای بهداشتی ما مستقر شده و کاملاً ویروسزدایی شوند؛ افراد مبتلا نباید علاوه بر خودشان خانواده و دیگران را هم گرفتار کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: تعداد فوتیهای ما در بعضی از شهرستانهای استان زیاد است که این مسئله را هم به شدت رصد میکنیم تا اگر اشکال دارویی، بهداشتی و غیره وجود دارد، رفع شود تا بتوانیم آمار را پایین بیاوریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد ابتلاهای استان بالا بوده اما تعداد فوتیها پایین است، گفت: یکی از عوامل این مسئله مسافرتهای هفته اول فروردین ماه بود که متأسفانه افراد شاغل در استانهای دیگر به شهر خود بازگشتند و همین مسئله تعداد مبتلایان را افزایش داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی در خصوص روند فعالیت بانوان باردار شاغل در ادارات گفت: از مبتلایان به بیماری کرونا در استان زنان بارداری هستند که زایمان زودرس دارند و نیاز است برای حفظ سلامت آنان از طرف ستاد استانی مقابله با کرونا مصوبه دورکاری ابلاغ و اجرایی شود.
وی با بیان اینکه تعداد زنان باردار شاغل در سطح استان زیاد نیستند ادامه داد: زنان باردار شاغل در همه دستگاههای دولتی سطح استان شناسایی شدهاند و آنان به عنوان قشرهای آسیبپذیر در برابر بیماری کرونا میتواند ۲ تا سه ماه آخر بارداری، امورات خود را به صورت دورکاری انجام دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجانغربی همچنین اظهار کرد: با توجه به تعطیلی مهدکودکها و دبستانها و لزوم مراقبتهای بهداشتی بیشتر، دستگاههای اجرایی استان باید همکاری کنند تا تمهیدات لازم را برای استفاده زنان شاغل باردار یا دارای فرزند خردسال از مرخصی و دورکاری، بدون کسر از حقوق و حق مرخصی سالانه فراهم شود.