ورزش با توجه به تاثیر رویایی آن، همدم بخش قابل توجهی از مردم به شمار میرود و بر همین اساس آن عده از افرادی که برای حفظ سلامت جسمی و روحی خود در روزهای سخت خانهنشینی به ورزش خانگی روی آوردند، تعادل بین عرضه و تقاضای برخی از اقلام را بر هم زدند؛ برخی نیز از استرس ناشی از شیوع بیماری به این در و اون در زدند.
تا جایی که علاوه بر افزایش نامتعارف قیمت برخی از اقلام ورزشی در مدتی کوتاه، برخی از آنها در بازار کمیاب یا نایاب شد تا با نگاهی خوشبینانه، سبک زندگی جدیدی با برخورداری از تحرک در محیط منزل، جایگزین «استراحت در خانه» و «ورزش در باشگاه» شود.
این افزایش تقاضا موجب شد تا صاحبان برخی از فروشگاههای عرضه لوازم ورزشی تا دقیقه ۹۰ به دنبال خریدهای نوروزی و پاسخ به مشتریان باشند؛ کاسبانی که از فرصت افزایش تقاضا برای درآمدزایی استفاده کردند اما کارشان نیز تا حدود زیادی در تقویت روحیه مردم تاثیرگذار خواهد بود.
مسعود قاسمی، یکی از فروشندگان لوزام ورزشی در ارومیه میگوید: اقلامی چون فوتبال دستی، میز تنیس، دمبل، ترامبولینگ و میز بیلیارد طی ۱۰ روز پایانی سال گذشته فروش چشمگیری داشت.
به گفته وی که حدود ۶ سال سابقه کار دارد، «هرساله با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، بیشتر از هر کالای دیگری کفش ورزشی به فروش میرسید ولی امسال کمی وضعیت فرق کرد».
امیر گوگانیآذر یکی دیگر از فروشندگان اقلام ورزشی میگوید: فروش برخی از اقلام ورزشی موجود در فروشگاه همچون میز بیلیارد و دمبل گاهی تا ۶ ماه طول میکشید و پس از فروش آنها به خرید روی میآوردیم اما این بازی زمانی طی روزهای پایانی سال به چند روز تقلیل یافت.
وی با اشاره به اینکه فروشگاهش را برای مشارکت در زمینه مقابله با شیوع بیماری تعطیل کرده بود، اظهار داشت: به دلیل تماس زیاد مردم و تقاضای بسیار بالای آنها مجبور شدیم فروشگاه را با رعایت نکات بهداشتی و تا زمان ممنوعیت فعالیت بازار، باز نگه داریم.
به گفته طی روزهای گذشته کیسه بوکس هم فروش قابل توجهی داشت؛ برعکس سالهای گذشته فروشگاه وی که گویا «اسکوتر» فروش خوبی داشت.
صاحب یک فروشگاه دیگر که خواست نامش ذکر نشود با اشاره به کمبود برخی اقلام ورزشی به دلیل تقاصای زیاد، گفت: طی روزهای پایانی سال گذشته تولید برخی اقلام در تهران متوقف شد ولی از آنجا که تقاضا افزایش یافته بود، قیمتها بالا رفت و برخی از اقلام کمیاب یا نایاب شد.
وی تاکید کرد: چون باشگاهها در این روزها تعطیل خواهد بود، مردم به ورزش خانگی آوردهاند؛ البته امیدواریم که روی بیاورند و خانههایشان صرفا به انبار وسایل ورزشی تبدیل نشود.
سیامک میاندوآبچی، یک مربی ورزشی نیز معتقد است که خرید اقلام، دلیلی بر گسترش فعالیت ورزشی در خانه نیست و در برخی از موارد این اقلام انبار میشود.
«مردم باید به موضوع ورزش خانگی در این روزها با توجه به نقشی که در سلامت جسمی و روحی دارد، توجه ویژه داشته باشند؛ ورزش خانگی الزاما به اقلام و وسایل ورزشی نیاز ندارد و میتواند از طریق نرمشهای کششی نیز مورد توجه قرار گیرد».
ورزش کردن فقط به فضای آزاد یا باشگاه ورزشی نیاز ندارد و خانههایمان در این روزها بهترین مکان برای یک ورزش ۲۰ دقیقهای است
«ورزش کردن فقط به فضای آزاد یا باشگاه ورزشی نیاز ندارد، مردم میتوانند با انجام دادن حرکاتی ساده در منزل که نوعی ورزش محسوب میشود، در حفظ تناسب اندام و تقویت روحیه کوشا باشند؛ قرار نیست که فقط با صرف هزینههای گزاف و خرید دستگاهها و اقلام آنچنانی ورزش کنیم؛ خانههایمان در این روزها بهترین مکان برای یک ورزش ۲۰ دقیقهای در طول شبانهروز است».
به گزارش ایرنا شیوع بیماری کرونا سبک زندگی بشر در اقصی نقاط جهان را تحت تاثیر قرار داده است و اکنون تبعات آن را میتوان در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی اقتصادی مورد توجه قرار داد.
این سبک زندگی جدید اگرچه با تاثیرهای مثبتی چون کاهش تردد و مصرف سوخت، رعایت بیش از پیش بهداشت فردی و اجتماعی و موارد مشابه همراه میباشد اما به لحاظ بهداشت روانی نیز بسیاری از مردم جهان را به مخاطره انداخته و کارشناسان معتقدند یکی از شیوهها برای کنترل استرس ناشی از این بیماری، تحرک جسمی است؛ تحرکی که نسخه به اصطلاح «مجازی» آن «ورزش خانگی» میباشد اما این نوع از ورزش نه تنها مجازی نیست بلکه عین واقعیت است.