منیژه آروند روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال از محل این تسهیلات ۱۴ دستگاه تراکتور، یک دستگاه کمباین و ۵۲ دستگاه ادوات کشاورزی به مجموعه تجهیزات کشاورزی شاهین‌دژ اضافه و ضریب مکانیزاسیون این شهرستان به متوسط استانی نزدیک‌تر شده‌است.

وی با بیان اینکه ضریب مکانیزاسیون کشاورزی شاهین‌دژ در پنج سال گذشته ۲ برابر شده، ادامه داد: افزایش سرعت و دقت در کار، پایین آمدن نیاز به کار با دست و زحمت کشاورز و افزایش راندمان از مزایای ارتقای ضریب مکانیزاسیون در بخش کشاورزی است. 

وی عنوان کرد: برای دستیابی به ضریب مکانیزاسیون مناسب سالانه ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزاسیون به کشاورزان این شهرستان پرداخت می‌شود.

وی ادوات کشاورزی این شهرستان را شامل یک‌هزار و ۵۸۷ دستگاه تراکتور، ۱۴۰ دستگاه ردیف کار، ۴۲ دستگاه کمباین و ۵۸ دستگاه دروگر اعلام کرد و ادامه داد: این تجهیزات سبب شده روش های تولید محصولات کشاورزی در این شهرستان از حالت سنتی خارج شده و به سمت صنعتی سوق یابد.

مسوول واحد مکانیزاسیون جهاد کشاورزی شاهین‌دژ اضافه کرد: یک مرکز خدمات ادوات کشاورزی با چهار نفر کارشناس فنی در سطح شهرستان فعال است که در فصل کار کشاورزی و هنگام عملیات کاشت و برداشت بر نحوه عملکرد این دستگاه‌ها نظارت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه شاهین‌دژ جزء شهرهای رده پایین آذربایجان‌غربی در بحث ادوات کشاورزی است، اضافه کرد: مکانیزاسیون موجب افزایش توان در مزارع و باغ ها شده و علاوه بر آن، افزایش کیفیت، کاهش ضایعات و اقتصادی تر شدن تولید را در پی دارد.

«آروند» تاکید کرد: کاهش هزینه‌های تولید و افزایش عملکرد در سطح از مهمترین فواید نوسازی ماشین‌آلات بخش کشاورزی است.

مکانیزاسیون کشاورزی به معنای استفاده از ادوات مکانیکی و فناوری در زراعت است که با تاثیر چشمگیر بر افزایش بهره‌وری کشت و کار، نقش مهمی در توسعه کشاورزی و حرکت به سوی توسعه پایدار دارد.

شاهین‌دژ در مجموع دارای ۸۵ هزار هکتار زمین زراعی و باغی است که از این مقدار ۲۰ هزار هکتار به صورت آبی و مابقی هم به صورت دیم کشت می‌شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.