جلیل جباری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هر واحد بومگردی یک بنگاه اقتصادی و فرهنگی است، اظهار داشت: توسعه اقامتگاههای بومگردی در روستاهای برخوردار از جاذبههای طبیعی و تاریخی در اولویت فعالیتهای گردشگری این استان قرار دارد.
وی با بیان اینکه صنعت گردشگری بعد از نفت و صنعت خودروسازی از بخشهای سودآور و درآمدزاست و باید به سمت توسعه روزافزون بخش گردشگری حرکت شود، افزود: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۵ هزار گردشگر در واحدهای بومگردی پذیرش شدهاند که این آمار نسبت به حدود یکهزار گردشگر سال گذشته ۱۲ برابر افزایش نشان میدهد.
وی بیان کرد: تکاب، سردشت و اشنویه با برخورداری از بیشترین تعداد واحدهای بومگردی در آذربایجانغربی به ترتیب در جایگاههای اول تا سوم قرار دارد.
وی به سهم توسعه اکوتوریسم در اشتغال روستایی نیز اشاره و اضافه کرد: واحدهای بومگردی استان تاکنون برای بیش از ۱۰۰ نفر به صورت مستقیم شغل ایجاد کردهاست.
جباری اظهار داشت: آذربایجانغربی دارای دریاچهها، سدها و تالابهای متعددی است اما با وجود این فرصتها، صنعت گردشگری طبیعت در استان مغفول ماندهاست و میتوان با برنامهریزی مناسب به بهرهوری مناسب در بومگردی استان دست یافت.
وی افزود: گردشگری ابعاد متنوع و متعددی را دربرمیگیرد که بخشی از آن به صورت مستقیم و بخش مهمی از آن هم به صورت غیرمستقیم در رونق تولید و اشتغال نقش اساسی دارد.
به گزارش ایرنا آذربایجانغربی دارای بیش از یکهزار و ۶۰۰ اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی و ۲ اثر ثبت شده جهانی شامل «قرهکلیسای چالدران» و «تختسلیمان تکاب» است.
کاخ موزه باغچهجوق، عمارت کلاهفرنگی، سهگنبد ارومیه، غار سهولان مهاباد، خانتختی سلماس، مقبره شیخ صدرالدین چالدران، کلیسای ننهمریم ارومیه، قلعهبسطام، مسجد سردار، بازار تاریخی ارومیه، خانه انصاری، تپهحسنلو، تالاب کانیبرازان مهاباد و روستای چورس از جمله آثار تاریخی آذربایجانغربی به شمار میرود.