جعفر ایمانیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: امسال کشاورزان مهابادی ۴۵ هزار تن گندم تولیدی خود را به مراکز خرید تحویل دادند که به صورت تضمینی از آنان خریداری شد.
وی با اشاره به اینکه مدت زمان پرداخت مطالبه گندمکاران حداکثر ۱۰ روز پس از ارسال قبوض از مراکز خرید به بانکهای عامل بود، ادامه داد: کل مطالبه گندمکاران مهابادی پرداخت شده و بدهی بانک کشاورزی به کشاورزان هماکنون صفر است.
وی با تاکید بر اینکه طی سال زراعی گذشته قیمت پایه خرید تضمینی گندم از هر کیلوگرم ۱۷ هزار ریال بود و به ازای هر تن ۱۵۰ هزار ریال بابت حمل به کشاورزان پرداخت شد، اظهار داشت: نارضایتی کشاورزان از این قیمت موجب شد تا آنان تمامی گندم تولیدی را به مراکز خرید تحویل ندهند.
وی اضافه کرد: سال گذشته نیز ۵۸ هزار و ۸۷۶ تُن گندم از کشاورزان مهابادی خریداری و ۷۹۰ میلیارد ریال نیز بابت خرید تضمینی آن به گندمکاران پرداخت شد.
مدیر جهاد کشاورزی مهاباد با اشاره به اینکه امسال ۶۱ هزار و ۹۱۳ تن گندم در این شهرستان تولید شد، بیان کرد: پیشبینی میشود از این میزان بیش از ۱۵ هزار تن گندم توسط کشاورزان با اهداف مختلف از جمله تهیه بذر ،خوراک دام و مصرف روزانه ذخیره شده باشد.
وی همچنین میانگین تولید گندم در مزارع دیم این شهرستان را یکهزار و ۴۰۰ کیلوگرم در هکتار و در مزارع آبی نیز سه هزار و ۴۰۰ کیلوگرم اعلام کرد.
مهاباد با داشتن بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی یکی از قطبهای مهم کشاورزی آذربایجانغربی است که در ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
امسال هشت میلیون تن گندم از کشاورزان کشور خریداری و بالغ بر ۱۳۰ هزار میلیارد ریال نیز بابت آن پرداخت شد.
سطح زیرکشت گندم کشور در سال زراعی گذشته (۹۷- ۹۸) در مجموع ۶ میلیون هکتار بود که از این میزان ۲ میلیون هکتار گندم آبی و چهار میلیون هکتار گندم دیم را شامل میشد.
سال زراعی گذشته بیش از ۱۳ میلیون تن گندم در کشور تولید شد.