اسد درویشی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این افراد در ۲۲۴ کارگاه قالیبافی غیر متمرکز و ۶ کارگاه متمرکز در استان فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: آذربایجانغربی با تولید سالانه ۲۸۹ هزار مترمربع فرش دستباف یکی از قطبهای فرش در کشور به شمار میرود.
وی بیان کرد: در راستای توسعه و حمایت از بافندگان فرش دستباف آذربایجانغربی تا کنون ۴۷۰ طرح قالیبافی برای بهرهمندی از تسهیلات مشاغل خانگی بانکهای عامل معرفی شدهاست.
سرپرست معاونت امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: ۳۲ هزار و ۸۵۰ میلیون ریال برای این طرحها تسهیلات پرداخت میشود.
درویشی افزود: در راستای تسهیل زمینه صادرات و بازاریابی برای فرش دستباف در بازارهای داخلی و خارجی کنسرسیوم ویژهای با حضور فعالان حوزه فرش تحت نظارت شرکت شهرکهای صنعتی این استان تشکیل میشود.
وی ادامه داد: با اجرای این طرح امکان حضور بافندگان فرش آذربایجانغربی در نمایشگاهها و بازارهای خارج از کشور و نیز حضور فعالان این بخش در هیاتهای تجاری و همچنین تاسیس دفاتر تجاری بازاریابی و فروش فرش دستباف در خارج از کشور مهیا میشود.
شهرت فرش این منطقه به لحاظ زیبایی، نقش و کیفیت مواد اولیه در جهان بینظیر است و انواع فرشهای دستباف در طرحهای قبا، ماهی، نقشه، افشار و فرش تمام ابریشم توسط فعالان این بخش در استان تولید و روانه بازار میشود.
فرشهای ریز ماهی خوی و افشار تکاب در شمال و جنوب استان در سال ۱۳۸۹ ثبت ملی شده و فرش بافته شده در خوی نیز طی سال ۱۳۹۲ نیز به ثبت جهانی رسیده است که این امر جایگاه استان در صنعت فرش کشور را نشان میدهد؛ طرح ریز ماهی و افشار در بازارهای داخلی و جهانی از متقاضی زیادی برخوردار است.
شهرستانهای تکاب و خوی مهمترین قطبهای تولید فرش استان بوده و در کنار آنها فرشبافی در شهرهای بوکان، شاهیندژ، میاندوآب، مهاباد و ارومیه نیز رواج دارد.
فرش دستبافت این استان به دلیل جایگاه ویژهای که از گذشته تاکنون داشته است، میتواند در جهت توسعه صادرات در منطقه نقش مهمی داشته باشد.
۹۹۱۸/۲۰۹۳