طی مراسمی 6 طرح و پروژه اموزشی عمرانی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با حضور معاون آموزشی جهاد دانشگاهی کشور و سایر مسئولان استانی افتتاح و به بهره برداری رسید.
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی در این مراسم ساختمان جدید مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در ارومیه و شهرستانهای خوی و ماکو بصورت ویدئو پروژکتور افتتاح شد و در این مراسم دکتر بیجندی معاون آموزشی جهاد دانشگاهی کشور با تقدیر از رویکرد مدیریت جهاد دانشگاهی استان به توسعه زیرساختهای آموزشی اظهار کرد:توجه به توسعه و کیفی سازی فضای های آموزشی متناسب با استانداردهای آموزشی از ضروریات امر بوده که جهاد دانشگاهی اذربایجان غربی در این خصوص با رویکرد علمی مدیریتی ورود جدی به این حوزه داشته است.
وی بر تاثیر فضای فیزیکی و طراحی داخلی فضای آموزشی در میزان یادگیری آموزش پذیران اشاره کرد و شکل ظاهری مراکز آموزشی را یکی از بخشهای برنامه درسی پنهان برشمرد و گفت: جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با سرمایه گذاری و ایجاد تغییرات در ظاهر فضای آموزشی واحد در راستای خلاقیت و نوآوری پیشگامانه حرکت کرده که می تواند الگویی برای مدیریت سایر واحد ها باشد چرا که این تغییرات قطعا در ارتقا کمیت و کیفیت آموزش مثمر ثمر خواهد بود.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی گفت: واحد آموزش جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی جایگاه ویژه ای در بین واحدهای آموزشی دارد.
دکتر بیجندی با اشاره به جایگاه غنی واحدهای آموزشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی تصریح کرد: اگر ۵ واحد موفق در حوزه آموزش جهاد دانشگاهی وجود داشته باشد قطعاً یکی از این واحدها با واحد آموزش آذربایجان غربی است که بیانگر زحمات بی حد و حصر نیروهایی است که شبانه روزی از گذشته تا حال برای ارتقای سطح آموزش تلاش می کنند.
دکتر بیجندی با بیان اینکه جایگاه آموزش جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی جایگاه ویژه و خوبی است تصریح کرد : با توجه به سطوح بالا و قابل استناد پژوهشها و تحقیقات این واحد برای پایلوت کردن بسیاری از طرحها از پژوهشهای این واحد استفاده می کنیم.
بیجندی با تاکید بر انجام دادن کار وزین در فعالیتهای جهاد دانشگاهی اظهار کرد: ما معتقدیم باید فعالیتها و اقدامات جهاد دانشگاهی گزین و در تراز جمهوری اسلامی باشد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی با اشاره به تحولات فناوری در دنیا، بر اصل خلاقیت و نوآوری در حوزه آموزش جهاد دانشگاهی تاکید کرد و افزود: لازمه رقابت در بازار آموزشهای عالی توحه به آموزشهای نوآورانه و فناورانه است که جهاد دانشگاهی نیز باید در حوزه آموزش به خلاقیت و نوآوری توجه ویژه داشته باشد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی معنای واقعی تحقق آموزش را در میزان تغییرات ایجاد شده در افراد آموزش دیده اعلام کرد و گفت : جهاد دانشگاهی در حوزه اموزش نیز به دنبال تحقق معنای واقعی آموزش است.
وی با بیان اینکه آموزشها و فعالیتهای جهاد هم راستا با شاخصهای جهانی و استاندارد است اظهار کرد: نمونه جهاد دانشگاهی در دنیا کم نظیر است و مجموعه جهاد دانشگاهی دارای ویژگی هایی است که در کمتر جایی از دنیا می توان نمونه ای از آن را مشاهده کرد.
همچنین در ابتدای این مراسم دکتر امین رستم زاده سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه آموزشهای جهاد دانشگاهی مبتنی بر مولفه های فرهنگی توسعه است اظهار کرد: آموزشهای جهاد دانشگاهی بر اساس نیازهای جامعه و رسالتهای کشور در ابعاد مختلف طراحی شده است و آموزش جهاد دانشگاهی ارزش آفرین و اثرات آفرین برای تعالی کشور در تمامی ابعاد می باشد.
وی با بیان اینکه امروزه دانش و سرمایه اجتماعی از جمله دارایی های غیر ملموس کشورها در رقابتهای بین المللی اقتصادی است تصریح کرد: در عصر جدید اقتصاد مدرن نیازمند آموزشهای نوین ، کاربردی، حرفه ای و خلاقانه است .
دکتر رستم زاده گفت: امروزه نقش موسسات آموزش علمی دانشگاهی باید از رویکرد وظیفه مداری به مسولیت پذیری تغییر پیدا کند چراکه باید موسسات آموزشی با مسئولیت اجتماعی در اقتصاد ملی تاثیر بگذارند و شهروندان و فراگیرانی تربیت کنند که حرفه ای اندیشیده، حرفه ای عمل کنند و ایجاد ارزش نمایند.
وی با اشاره به اینکه در بررسی نسل های دانشگاههای هدف از آموزش و تحقیق به استفاده از دانش ارتقا یافته است اظهار کرد: در مولفه نقش نیز در این دانشگاهها از شناخت حقیقت به شناخت طبیعت و در نهایت به ایجاد ارزش افزوده روی آوردند و دانشگاههای نسل چهارم در مولفه خروجی در کنار انجام سایر وظایف خود مسئولیت برآورده سازی خواسته ها، نیازهای مبتنی بر جامعه از دانش را برعهده دارند.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با بیان اینکه دانش آموختگان حرفه ای دنیا همچون استنفورد و هاروارد از طریق شرکتهایی که تاسیس کردند به درآمد سالانه 2.7 تریلیون دلاری رقمی معادل درآمد 10 اقتصاد برتر جهان دست یافتند گفت: جهاد دانشگاهی نیز تمامی سرفصل های دوره های آموزشی خود را هوشمندانه بر اساس رسالت و مسئولیت اجتماعی خود طراحی می کند.
وی ادامه داد: زنجیره ارزش آموزشی این نهاد انقلابی بر معرفی فرهنگ پژوهش و دانش آفرینی و کارآفرینی ایجاد شده است که دوره های آموزشی این نهاد با استفاده از سرفصل ها، منابع و مدرسین حرفه ای جهادگر درقالب دوره های سبک زندگی، خلاقیت، حقوق شهروندی و کارآفرینی بوده است.
وی با اشاره به فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت پژوهشی واحد اظهار کرد: معاونت پژوهشی واحد با دارا بودن 3 گروه پژوهشی شیمی تجزیه، متابولیتهای ثانویه و گروه مدیریت کسب و کار و بهره گیری از نیروهای متعهد جهادی هیات علمی خدمات در خور توجهی به مردم استان و منطقه ارائه کرده است.
وی ادامه داد: راه اندازی آزمایشگاه معتمد اداره کل استاندارد آزمایشگاه جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی از فروردین 98، خرید و تجهیز ستون اسیدهای چرب جهت افزایش دامنه برای آنالیز اسیدهای چرب مواد غذایی برای اخذ مجوز ISO از اداره کل استاندارد و معاونت غذا و دارو، واگذاری طرح طاهای اداره کل استاندارد آذربایجان غربی به تعداد 107 نمونه به آزمایشگاه جهاد دانشگاهی و اختتام طرح داخلی استخراج روغن زیتون به روش پرس سرد و مقایسه خلوص آن با روغن های زیتون صنعتی تولید شده با استفاده از مقدار اسیدهای چرب از جمله اقدامات معاونت پژوهشی می باشد.
وی افزود: طی سال گذشته بیش از 20 عنوان قرارداد پژوهشی و مطالعاتی به کارفرمایی دستگاههای اجرایی استان توسط معاونت پزوهشی با موفقیت برگزار گردیده است.
وی با اشاره به اینکه معاونت پزوهشی به فناوری تولید ازمایشگاهی دست یافته که تا پایان سال زسانه ای خواهد شد اظهار کرد: طی سال گذشته 6 مقاله پژوهشگران معاونت پژوهشی واحد در نشریات ومجلات معتبر بین المللی و داخلی و ISI به چاپ رسیده است.
وی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در حوزه فرهنگی اظهار کرد: معاونت فرهنگی واحد با دارا بودن 8 مرکز فرهنگی در حوزه های امام و انقلاب، سازمان فعالیتهای قرآنی، سازمان دانشجویان، انتشارات، خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا، مرکز گردشگری، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران فعالیتهای متنوعی به جامعه دانشگاهی و عموم مردم ارائه کرده است.
وی افزود:طی سال گذشته بیش از 55 رویداد فرهنگی در قالبهای مختلف نشستهای تخصصی، اردوها، مسابقات و جشنواره های دانشجویی، همایش ها مختلف با بهره مندی بیش از 15 هزار نفر به ساعت از دانشجویان دانشگاهها و اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاهها در دانشگاههای استان برگزار شده است.
وی همچنین از برگزاری رویداد ملی استارت آپی دریاچه ارومیه (جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه) با شرکت بیش از 86 ایده دهنده و معرفی 4 تیم استارت آپی در حوزه طرح های مرتبط با احیای دریاچه ارومیه با بهره مندی 12500 نفر به ساعت در قالب 6 پیش رویداد و رویداد اصلی سه روزه در ارومیه، برگزاری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان "نشان خواجه نصیر الدین طوسی" در سطح دانشگاههای آذربایجان غربی با شرکت 16 تیم 4 نفره از دانشگاههای مختلف استان و برگزاری مرحله استانی سومین دوره مسابقات ملی دفاع سه دقیقه ای در آذربایجان غربی با شرکت 15 نفر از دانشجویان ارشد و دکتری در سطح استان خبر داد.
وی با اشاره به فعالیت خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا در سطح استان اظهار کرد: خبرگزاری ایسنا طی سال گذشته 4500 خبر و گزارش تصویری در حوزه های مختلف دانشگاهی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... منتشر کرده است و بیش از 1800 خبر نیز در خروجی خبرگزاری بین الملل قرآن ایکنا با پوشش اخبار تخصصی قرآنی تولید شده است.
وی افزود: در انتشارات واحد نیز تا کنون بیش از 237 عنوان کتاب تخصصی دانشگاهی در حوزه های مختلف کشاورزی، دامپزشکی، مدیریت و ... به چاپ رسیده است که برخی کتابهای این انتشارات جزو رفرنس های کنکور بوده و تا چاپ های ششم و هفتم نیز تجدید چاپ شده اند که این نشان از سطح کیفی کتابهای منتشره این واحد می باشد.
وی اظهار کرد: در مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) شعبه اذربایجان غربی نیز تا کنون بیش از اجرای بیش از 250 عنوان طرح پژوهشی، مطالعاتی خویش فرمایی و کارفرمایی اجرا شده است. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی استان بعنوان بزرگترین مرکز علمی کاربردی شمالغرب کشور در حال فعالیت است اظهار کرد: بطور میانگین در سال گذشته تعداد 600 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در این دانشگاه در 13 رشته تحصیلی مشغول به تحصیل بودند که مجموعا 143 نفر در این مدت فارغ التحصیل شده اند.
وی اظهار کرد:با بررسی های بعمل امده نزدیک به 60 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شده اند. وی به فعالیتهای سازمان تجاری سازی اشتغال واحد اشاره کرد و افزود: اتمام فاز دوم طرح مشاغل خانگی و ورود به فاز سوم با برگزاری جلسات مکرر با مسئولان استانی و کارشناسان خبره اتصال به بازار جهت خروجی کیفی طرح، فعال سازی رسته پوشاک ویژه متقاضیان مشاغل خانگی با همکاری 9 پشتیبان و برگزاری جلسات مختلف اتصال به بازار مشاغل خانگی و عقد قرارداد با 12 نفر از تسهیلگران جهت پیدا کردن پشتیبان و اتصال به بازار متقاضیان مشاغل خانگی از جمله اهم اقدامات این مرکز می باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه گزارشی از برگزاری طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در آذربایجان غربی اظهار کرد: این طرح در سه فاز در استان در حال اجرا می باشد که در فاز اول ظرفیتها و پتانسیل های استان در خصوص مشاغل خانگی شناسایی شده که بعد از انجام این مراحل ۲۱ رشته به عنوان فرصت ها و پتانسیل های مشاغل خانگی انتخاب شده است.
وی ادامه داد: در فاز دوم این طرح ثبت نام از متقاضیان مشاغل خانگی در سامانه این طرح صورت گرفت که در مجموع ۶ هزار و ۱۰۰ نفر از طریق سامانه ثبت نام کردند.
دکتر رستم زاده اظهار کرد: بعد از انجام مراحل ارزیابی بیش از 4500 نفر در کل استان به عنوان متقاضیان اصلی در این طرح شناسایی شدند که کارگاه های مشاوره شغلی و آموزش های عمومی توسط جهاد دانشگاهی به این تعداد از متقاضیان برگزار شد.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی افزود: از مجموع ۴ هزار و ۵۰۰ متقاضی شناسایی شده یک هزار و ۳۰۰ نفر متقاضی تسهیلات نبوده و تنها مشکل کسب و کار آنها مربوط به اتصال به بازار و فروش بود که در فاز سوم این طرح بخش عمده ای از مشکلات مربوط به اتصال به بازار و فروش متقاضیان مشاغل خانگی در این عرصه رفع خواهد شد.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی از آغاز به کار فاز سوم طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در استان آذربایجان غربی خبر داد و افزود: تاکنون بیش از 30 پشتیبان در اکثر رشته های شغلی مشاغل خانگی شناسایی شده و در مرحله معرفی متقاضی مربوطه مشاغل خانگی به پشتیبانان و اتصال به بازار هستیم.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی ادامه داد :در این فاز بر اساس تعداد متقاضیانی که تحت پوشش پشتیبان قرار خواهند گرفت به ازای هر متقاضی فعال متصل شده به بازار حداکثر وام ۲۰ میلیونی به پشتیبان آن رشته شغلی از طریق صندوق کارآفرینی امید و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی در قالب تسهیلات کم بهره تعلق خواهد گرفت.
دکتر رستم زاده اظهار کرد: پشتیبانان طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی با کمک تسهیلگران هر شهرستان و دستگاههای اجرایی در حال شناسایی بوده و به صورت مستمر و تصادفی بر فعالیت پشتیبانان و متقاضیان مشاغل خانگی از طرف دستگاههای اجرائی و جهاد دانشگاهی نظارت صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در راستای ایجاد بسترهای لازم برای توسعه مشاغل خانگی مجوز پودمان برای رشته پوشاک جهت تبدیل استان به قطب تولید پوشاک از دانشگاه علمی کاربردی اخذ شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی واحد اظهار کرد: مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی در سال 1390 مجوز خود را از وزارت علوم و تحقیقات فناوری دریافت و فعالیت خود را با جذب هسته ها و واحدهای فناوری در یک واحد ساختمانی به مساحت 360 مترمربع شروع کرد.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان ادامه داد: در سال گذشته تعداد هسته ها و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد به 23 واحد رسید که در طول این مدت نیز چندین واحد فناور به دلیل تبدیل ایده فناوری خود به پدیده و در نتیجه تجاری سازی ایده خود از مرکز رشد خروج موفق داشته اند.
وی اظهار کرد: با توجه به رسالت مرکز رشد این مرکز اقدام به تاسیس گلخانه های خاکی و هیدروپونیک و گلخانه سازگاری مرکز کشت بافت نمود که در طول این مدت واحدهای فناور مختلف از امکانات این گلخانه ها در جهت تبدیل ایده خود به فناوری گامهای خوبی برداشته و توانسته اند در مورد محصولات جدید نوآوری داشته و به مرحله تجاری برسند.
همچنین ایرانی معاون اموزشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در این مراسم اظهار کرد: با افتتاح مراکز جدید آموزشی در راستای خدمات رسانی کیفی به عموم مردم و هم استانی های محترم فضای آموزشی جهاد دانشگاهی استان از 6 هزار متر مربع به 12 هزار متر مربع افزایش یافت که دراین راستا 25 کلاس آموزشی استاندارد با ظرفیت 500 نفر در هر نوبت اموزشی به فضای اموزشی واحد افزوده شد.
وی افزود: دپارتمان آموزشی تخصصی زبان انگلیسی ویژه کودکان زیر 7 سال در ارومیه با حضور مسئولان امروز به بهره برداری رسید که خدمتی دیگر به نظام آموزشی استان بود که این دپارتمان در راستای رفع یکی از دغدغه های آموزشی همشهریان و خانواده های محترم استان راه اندازی شد .
وی گفت: با راه اندازی این دپارتمان و برپایی این طرح ویژه کودکان زیر 7 سال، مرکز آموزش جهاد دانشگاهی استان در تمامی مراکز وابسته از جمله خوی، ماکو و شعب شهرستان ارومیه برای تمامی سنین کلاس های زبان انگلیسی برگزار می کند که این امر نیز بعنوان مزیت آموزشی برای فراگیران و خانواده های محترم محسوب می شود.
وی افزود: در طول سال گذشته مجموعا 42 هزار فراگیر در دوره های آموزشی این نهاد انقلابی در 7 گروه آموزشی شرکت کرده اند.
ایرانی گفت:از این تعداد 20 هزار نفر در گروه آموزشی زبانهای خارجی، 20 هزار نفر در گروهش آموزش های ضمن خدمت کارکنان دولت و 2 هزار نفر نیز در گروههای پزشکی (کمک های اولیه، دستیار کنار دندانپزشک، تنکسین داروخانه)، هنر، کامپیوتر، کشاورزی و منابع طبیعی آموزش های تخصصی لازم را دیده اند.
وی افزود:در سال جاری برای اولین بار آموزش های بین المللی در عرصه زیست محیطی با حمایت اعتبارات دولت ژاپن و همکاری اداره کل محیط زیست استان توسط جهاد دانشگاهی استان برگزار گردید که جامعه هدف این طرح در کارگا ههای 4 روزه شرکت کردند.
انتهای پیام
به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی در این مراسم ساختمان جدید مراکز آموزشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در ارومیه و شهرستانهای خوی و ماکو بصورت ویدئو پروژکتور افتتاح شد و در این مراسم دکتر بیجندی معاون آموزشی جهاد دانشگاهی کشور با تقدیر از رویکرد مدیریت جهاد دانشگاهی استان به توسعه زیرساختهای آموزشی اظهار کرد:توجه به توسعه و کیفی سازی فضای های آموزشی متناسب با استانداردهای آموزشی از ضروریات امر بوده که جهاد دانشگاهی اذربایجان غربی در این خصوص با رویکرد علمی مدیریتی ورود جدی به این حوزه داشته است.
وی بر تاثیر فضای فیزیکی و طراحی داخلی فضای آموزشی در میزان یادگیری آموزش پذیران اشاره کرد و شکل ظاهری مراکز آموزشی را یکی از بخشهای برنامه درسی پنهان برشمرد و گفت: جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با سرمایه گذاری و ایجاد تغییرات در ظاهر فضای آموزشی واحد در راستای خلاقیت و نوآوری پیشگامانه حرکت کرده که می تواند الگویی برای مدیریت سایر واحد ها باشد چرا که این تغییرات قطعا در ارتقا کمیت و کیفیت آموزش مثمر ثمر خواهد بود.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی گفت: واحد آموزش جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی جایگاه ویژه ای در بین واحدهای آموزشی دارد.
دکتر بیجندی با اشاره به جایگاه غنی واحدهای آموزشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی تصریح کرد: اگر ۵ واحد موفق در حوزه آموزش جهاد دانشگاهی وجود داشته باشد قطعاً یکی از این واحدها با واحد آموزش آذربایجان غربی است که بیانگر زحمات بی حد و حصر نیروهایی است که شبانه روزی از گذشته تا حال برای ارتقای سطح آموزش تلاش می کنند.
دکتر بیجندی با بیان اینکه جایگاه آموزش جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی جایگاه ویژه و خوبی است تصریح کرد : با توجه به سطوح بالا و قابل استناد پژوهشها و تحقیقات این واحد برای پایلوت کردن بسیاری از طرحها از پژوهشهای این واحد استفاده می کنیم.
بیجندی با تاکید بر انجام دادن کار وزین در فعالیتهای جهاد دانشگاهی اظهار کرد: ما معتقدیم باید فعالیتها و اقدامات جهاد دانشگاهی گزین و در تراز جمهوری اسلامی باشد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی با اشاره به تحولات فناوری در دنیا، بر اصل خلاقیت و نوآوری در حوزه آموزش جهاد دانشگاهی تاکید کرد و افزود: لازمه رقابت در بازار آموزشهای عالی توحه به آموزشهای نوآورانه و فناورانه است که جهاد دانشگاهی نیز باید در حوزه آموزش به خلاقیت و نوآوری توجه ویژه داشته باشد.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی معنای واقعی تحقق آموزش را در میزان تغییرات ایجاد شده در افراد آموزش دیده اعلام کرد و گفت : جهاد دانشگاهی در حوزه اموزش نیز به دنبال تحقق معنای واقعی آموزش است.
وی با بیان اینکه آموزشها و فعالیتهای جهاد هم راستا با شاخصهای جهانی و استاندارد است اظهار کرد: نمونه جهاد دانشگاهی در دنیا کم نظیر است و مجموعه جهاد دانشگاهی دارای ویژگی هایی است که در کمتر جایی از دنیا می توان نمونه ای از آن را مشاهده کرد.
همچنین در ابتدای این مراسم دکتر امین رستم زاده سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه آموزشهای جهاد دانشگاهی مبتنی بر مولفه های فرهنگی توسعه است اظهار کرد: آموزشهای جهاد دانشگاهی بر اساس نیازهای جامعه و رسالتهای کشور در ابعاد مختلف طراحی شده است و آموزش جهاد دانشگاهی ارزش آفرین و اثرات آفرین برای تعالی کشور در تمامی ابعاد می باشد.
وی با بیان اینکه امروزه دانش و سرمایه اجتماعی از جمله دارایی های غیر ملموس کشورها در رقابتهای بین المللی اقتصادی است تصریح کرد: در عصر جدید اقتصاد مدرن نیازمند آموزشهای نوین ، کاربردی، حرفه ای و خلاقانه است .
دکتر رستم زاده گفت: امروزه نقش موسسات آموزش علمی دانشگاهی باید از رویکرد وظیفه مداری به مسولیت پذیری تغییر پیدا کند چراکه باید موسسات آموزشی با مسئولیت اجتماعی در اقتصاد ملی تاثیر بگذارند و شهروندان و فراگیرانی تربیت کنند که حرفه ای اندیشیده، حرفه ای عمل کنند و ایجاد ارزش نمایند.
وی با اشاره به اینکه در بررسی نسل های دانشگاههای هدف از آموزش و تحقیق به استفاده از دانش ارتقا یافته است اظهار کرد: در مولفه نقش نیز در این دانشگاهها از شناخت حقیقت به شناخت طبیعت و در نهایت به ایجاد ارزش افزوده روی آوردند و دانشگاههای نسل چهارم در مولفه خروجی در کنار انجام سایر وظایف خود مسئولیت برآورده سازی خواسته ها، نیازهای مبتنی بر جامعه از دانش را برعهده دارند.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی با بیان اینکه دانش آموختگان حرفه ای دنیا همچون استنفورد و هاروارد از طریق شرکتهایی که تاسیس کردند به درآمد سالانه 2.7 تریلیون دلاری رقمی معادل درآمد 10 اقتصاد برتر جهان دست یافتند گفت: جهاد دانشگاهی نیز تمامی سرفصل های دوره های آموزشی خود را هوشمندانه بر اساس رسالت و مسئولیت اجتماعی خود طراحی می کند.
وی ادامه داد: زنجیره ارزش آموزشی این نهاد انقلابی بر معرفی فرهنگ پژوهش و دانش آفرینی و کارآفرینی ایجاد شده است که دوره های آموزشی این نهاد با استفاده از سرفصل ها، منابع و مدرسین حرفه ای جهادگر درقالب دوره های سبک زندگی، خلاقیت، حقوق شهروندی و کارآفرینی بوده است.
وی با اشاره به فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در حوزه معاونت پژوهشی واحد اظهار کرد: معاونت پژوهشی واحد با دارا بودن 3 گروه پژوهشی شیمی تجزیه، متابولیتهای ثانویه و گروه مدیریت کسب و کار و بهره گیری از نیروهای متعهد جهادی هیات علمی خدمات در خور توجهی به مردم استان و منطقه ارائه کرده است.
وی ادامه داد: راه اندازی آزمایشگاه معتمد اداره کل استاندارد آزمایشگاه جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی از فروردین 98، خرید و تجهیز ستون اسیدهای چرب جهت افزایش دامنه برای آنالیز اسیدهای چرب مواد غذایی برای اخذ مجوز ISO از اداره کل استاندارد و معاونت غذا و دارو، واگذاری طرح طاهای اداره کل استاندارد آذربایجان غربی به تعداد 107 نمونه به آزمایشگاه جهاد دانشگاهی و اختتام طرح داخلی استخراج روغن زیتون به روش پرس سرد و مقایسه خلوص آن با روغن های زیتون صنعتی تولید شده با استفاده از مقدار اسیدهای چرب از جمله اقدامات معاونت پژوهشی می باشد.
وی افزود: طی سال گذشته بیش از 20 عنوان قرارداد پژوهشی و مطالعاتی به کارفرمایی دستگاههای اجرایی استان توسط معاونت پزوهشی با موفقیت برگزار گردیده است.
وی با اشاره به اینکه معاونت پزوهشی به فناوری تولید ازمایشگاهی دست یافته که تا پایان سال زسانه ای خواهد شد اظهار کرد: طی سال گذشته 6 مقاله پژوهشگران معاونت پژوهشی واحد در نشریات ومجلات معتبر بین المللی و داخلی و ISI به چاپ رسیده است.
وی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته در حوزه فرهنگی اظهار کرد: معاونت فرهنگی واحد با دارا بودن 8 مرکز فرهنگی در حوزه های امام و انقلاب، سازمان فعالیتهای قرآنی، سازمان دانشجویان، انتشارات، خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا، مرکز گردشگری، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران فعالیتهای متنوعی به جامعه دانشگاهی و عموم مردم ارائه کرده است.
وی افزود:طی سال گذشته بیش از 55 رویداد فرهنگی در قالبهای مختلف نشستهای تخصصی، اردوها، مسابقات و جشنواره های دانشجویی، همایش ها مختلف با بهره مندی بیش از 15 هزار نفر به ساعت از دانشجویان دانشگاهها و اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاهها در دانشگاههای استان برگزار شده است.
وی همچنین از برگزاری رویداد ملی استارت آپی دریاچه ارومیه (جشنواره ملی تولید محتوای دیجیتال دریاچه ارومیه) با شرکت بیش از 86 ایده دهنده و معرفی 4 تیم استارت آپی در حوزه طرح های مرتبط با احیای دریاچه ارومیه با بهره مندی 12500 نفر به ساعت در قالب 6 پیش رویداد و رویداد اصلی سه روزه در ارومیه، برگزاری هشتمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان "نشان خواجه نصیر الدین طوسی" در سطح دانشگاههای آذربایجان غربی با شرکت 16 تیم 4 نفره از دانشگاههای مختلف استان و برگزاری مرحله استانی سومین دوره مسابقات ملی دفاع سه دقیقه ای در آذربایجان غربی با شرکت 15 نفر از دانشجویان ارشد و دکتری در سطح استان خبر داد.
وی با اشاره به فعالیت خبرگزاریهای ایسنا و ایکنا در سطح استان اظهار کرد: خبرگزاری ایسنا طی سال گذشته 4500 خبر و گزارش تصویری در حوزه های مختلف دانشگاهی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و ... منتشر کرده است و بیش از 1800 خبر نیز در خروجی خبرگزاری بین الملل قرآن ایکنا با پوشش اخبار تخصصی قرآنی تولید شده است.
وی افزود: در انتشارات واحد نیز تا کنون بیش از 237 عنوان کتاب تخصصی دانشگاهی در حوزه های مختلف کشاورزی، دامپزشکی، مدیریت و ... به چاپ رسیده است که برخی کتابهای این انتشارات جزو رفرنس های کنکور بوده و تا چاپ های ششم و هفتم نیز تجدید چاپ شده اند که این نشان از سطح کیفی کتابهای منتشره این واحد می باشد.
وی اظهار کرد: در مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) شعبه اذربایجان غربی نیز تا کنون بیش از اجرای بیش از 250 عنوان طرح پژوهشی، مطالعاتی خویش فرمایی و کارفرمایی اجرا شده است. وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی استان بعنوان بزرگترین مرکز علمی کاربردی شمالغرب کشور در حال فعالیت است اظهار کرد: بطور میانگین در سال گذشته تعداد 600 دانشجو در مقاطع مختلف تحصیلی در این دانشگاه در 13 رشته تحصیلی مشغول به تحصیل بودند که مجموعا 143 نفر در این مدت فارغ التحصیل شده اند.
وی اظهار کرد:با بررسی های بعمل امده نزدیک به 60 درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه جذب بازار کار شده اند. وی به فعالیتهای سازمان تجاری سازی اشتغال واحد اشاره کرد و افزود: اتمام فاز دوم طرح مشاغل خانگی و ورود به فاز سوم با برگزاری جلسات مکرر با مسئولان استانی و کارشناسان خبره اتصال به بازار جهت خروجی کیفی طرح، فعال سازی رسته پوشاک ویژه متقاضیان مشاغل خانگی با همکاری 9 پشتیبان و برگزاری جلسات مختلف اتصال به بازار مشاغل خانگی و عقد قرارداد با 12 نفر از تسهیلگران جهت پیدا کردن پشتیبان و اتصال به بازار متقاضیان مشاغل خانگی از جمله اهم اقدامات این مرکز می باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با ارائه گزارشی از برگزاری طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در آذربایجان غربی اظهار کرد: این طرح در سه فاز در استان در حال اجرا می باشد که در فاز اول ظرفیتها و پتانسیل های استان در خصوص مشاغل خانگی شناسایی شده که بعد از انجام این مراحل ۲۱ رشته به عنوان فرصت ها و پتانسیل های مشاغل خانگی انتخاب شده است.
وی ادامه داد: در فاز دوم این طرح ثبت نام از متقاضیان مشاغل خانگی در سامانه این طرح صورت گرفت که در مجموع ۶ هزار و ۱۰۰ نفر از طریق سامانه ثبت نام کردند.
دکتر رستم زاده اظهار کرد: بعد از انجام مراحل ارزیابی بیش از 4500 نفر در کل استان به عنوان متقاضیان اصلی در این طرح شناسایی شدند که کارگاه های مشاوره شغلی و آموزش های عمومی توسط جهاد دانشگاهی به این تعداد از متقاضیان برگزار شد.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی افزود: از مجموع ۴ هزار و ۵۰۰ متقاضی شناسایی شده یک هزار و ۳۰۰ نفر متقاضی تسهیلات نبوده و تنها مشکل کسب و کار آنها مربوط به اتصال به بازار و فروش بود که در فاز سوم این طرح بخش عمده ای از مشکلات مربوط به اتصال به بازار و فروش متقاضیان مشاغل خانگی در این عرصه رفع خواهد شد.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی از آغاز به کار فاز سوم طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی در استان آذربایجان غربی خبر داد و افزود: تاکنون بیش از 30 پشتیبان در اکثر رشته های شغلی مشاغل خانگی شناسایی شده و در مرحله معرفی متقاضی مربوطه مشاغل خانگی به پشتیبانان و اتصال به بازار هستیم.
سرپرست جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی ادامه داد :در این فاز بر اساس تعداد متقاضیانی که تحت پوشش پشتیبان قرار خواهند گرفت به ازای هر متقاضی فعال متصل شده به بازار حداکثر وام ۲۰ میلیونی به پشتیبان آن رشته شغلی از طریق صندوق کارآفرینی امید و اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی در قالب تسهیلات کم بهره تعلق خواهد گرفت.
دکتر رستم زاده اظهار کرد: پشتیبانان طرح ملی الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی با کمک تسهیلگران هر شهرستان و دستگاههای اجرایی در حال شناسایی بوده و به صورت مستمر و تصادفی بر فعالیت پشتیبانان و متقاضیان مشاغل خانگی از طرف دستگاههای اجرائی و جهاد دانشگاهی نظارت صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در راستای ایجاد بسترهای لازم برای توسعه مشاغل خانگی مجوز پودمان برای رشته پوشاک جهت تبدیل استان به قطب تولید پوشاک از دانشگاه علمی کاربردی اخذ شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی واحد اظهار کرد: مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی در سال 1390 مجوز خود را از وزارت علوم و تحقیقات فناوری دریافت و فعالیت خود را با جذب هسته ها و واحدهای فناوری در یک واحد ساختمانی به مساحت 360 مترمربع شروع کرد.
سرپرست جهاد دانشگاهی استان ادامه داد: در سال گذشته تعداد هسته ها و واحدهای فناور مستقر در مرکز رشد به 23 واحد رسید که در طول این مدت نیز چندین واحد فناور به دلیل تبدیل ایده فناوری خود به پدیده و در نتیجه تجاری سازی ایده خود از مرکز رشد خروج موفق داشته اند.
وی اظهار کرد: با توجه به رسالت مرکز رشد این مرکز اقدام به تاسیس گلخانه های خاکی و هیدروپونیک و گلخانه سازگاری مرکز کشت بافت نمود که در طول این مدت واحدهای فناور مختلف از امکانات این گلخانه ها در جهت تبدیل ایده خود به فناوری گامهای خوبی برداشته و توانسته اند در مورد محصولات جدید نوآوری داشته و به مرحله تجاری برسند.
همچنین ایرانی معاون اموزشی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی در این مراسم اظهار کرد: با افتتاح مراکز جدید آموزشی در راستای خدمات رسانی کیفی به عموم مردم و هم استانی های محترم فضای آموزشی جهاد دانشگاهی استان از 6 هزار متر مربع به 12 هزار متر مربع افزایش یافت که دراین راستا 25 کلاس آموزشی استاندارد با ظرفیت 500 نفر در هر نوبت اموزشی به فضای اموزشی واحد افزوده شد.
وی افزود: دپارتمان آموزشی تخصصی زبان انگلیسی ویژه کودکان زیر 7 سال در ارومیه با حضور مسئولان امروز به بهره برداری رسید که خدمتی دیگر به نظام آموزشی استان بود که این دپارتمان در راستای رفع یکی از دغدغه های آموزشی همشهریان و خانواده های محترم استان راه اندازی شد .
وی گفت: با راه اندازی این دپارتمان و برپایی این طرح ویژه کودکان زیر 7 سال، مرکز آموزش جهاد دانشگاهی استان در تمامی مراکز وابسته از جمله خوی، ماکو و شعب شهرستان ارومیه برای تمامی سنین کلاس های زبان انگلیسی برگزار می کند که این امر نیز بعنوان مزیت آموزشی برای فراگیران و خانواده های محترم محسوب می شود.
وی افزود: در طول سال گذشته مجموعا 42 هزار فراگیر در دوره های آموزشی این نهاد انقلابی در 7 گروه آموزشی شرکت کرده اند.
ایرانی گفت:از این تعداد 20 هزار نفر در گروه آموزشی زبانهای خارجی، 20 هزار نفر در گروهش آموزش های ضمن خدمت کارکنان دولت و 2 هزار نفر نیز در گروههای پزشکی (کمک های اولیه، دستیار کنار دندانپزشک، تنکسین داروخانه)، هنر، کامپیوتر، کشاورزی و منابع طبیعی آموزش های تخصصی لازم را دیده اند.
وی افزود:در سال جاری برای اولین بار آموزش های بین المللی در عرصه زیست محیطی با حمایت اعتبارات دولت ژاپن و همکاری اداره کل محیط زیست استان توسط جهاد دانشگاهی استان برگزار گردید که جامعه هدف این طرح در کارگا ههای 4 روزه شرکت کردند.
انتهای پیام
کپی شد