مجید پاتو روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال در مجموع 500 کیلوگرم بذر یونجه دیم در مراتع این شهرستان کاشته شده که برای هر هکتار 15 کیلوگرم بذر استفاده شده است.
وی اضافه کرد: این مقدار بذر به صورت رایگان در بین بهره برداران توزیع و با نظارت و راهنمایی کارشناسان منابع طبیعی کاشته شده است.
پاتو گفت: توزیع بذر یونجه دیم در راستای جلوگیری از فرسایش خاک در مراتعی که تبدیل به دیمزارهای کم‌ بازده شده‌ صورت می گیرد و باعث افزایش تولید علوفه و غنی بخشی به مراتع می شود.
وی با بیان اینکه یونجه به عنوان ملکه گیاهان علوفه‌ای، قابلیت تولید محصول بالایی دارد افزود: یونجه در شرایط سخت آب و هوایی نیز علوفه‌ای با کیفیت بالا تولید می کند و علاوه بر تولید علوفه با تثبیت نیتروژن هوا را در خاک موجب حاصلخیزی آن می‌شود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: یونجه عمر طولانی بین چهار تا 20 سال دارد و پس از پوسیدن بقایای آن تولید هوموس کرده و اراضی زیر کشت را غنی‌تر می کند.
وی افزود: از دیگر اهداف اجرای طرح کاشت بذر یونجه در مراتع، جلوگیری از تخریب و شستشوی خاک، کاهش روان‌آب و افزایش ذخیره آب سفره‌های زیرزمینی است.
پاتو با اشاره به اینکه در مهاباد مازاد دام به چرا وجود دارد، یادآور شد: در این شهرستان 170 هزار راس دام مجاز به استفاده از مراتع هستند درحالی که هم اکنون سه برابر این مقدار دام در این شهرستان وجود دارد که انجام عملیات کودپاشی، بذرکاری و غنی سازی مراتع می تواند تا حدودی برای جبران استفاده بیش از توان مراتع مفید باشد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهاباد گفت: بیش از پنج هزار بهره بردار در مراتع مهاباد مشغول فعالیت هستند که سالانه بیش از 80 هزار تن علوفه را از این مراتع برداشت می کنند.
به گزارش ایرنا در مهاباد بیش از 197 هزار هکتار مرتع وجود دارد که 50 هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، 70 هزار هکتار مراتع درجه 2 با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع شده است.
3020/6185/
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.