پُل قَره قُشون خوی ثبت ملی شد.

حسن سپهرفر معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه آذربایجان غربی با بیان اینکه  با ارائه مستندات و توضیحات فنی ارائه شده ، به منظور اهمیت حفظ و حراست این آثار ، پیشنهاد ثبت 6 اثر از سوی کارشناسان داوری مورد تایید قرار گرفت که یکی از این آثار مورد موافقت  پُل قَره قُشون خوی بود  افزود: پُل قَره قُشون در 4 کیلومتری جاده قدیم خوی به قره ضیاء الدین و فاصله 6 کیلومتر روستای بدل آباد در دامنه کوه های بلندآهکی (معروف به کوه های قره قشون) که در ابتدا به عنوان گذر اصلی استفاده می شده، قرارگرفته است.

وی افزود: به گفتة افراد مُسن در وسط زیر پوشش قوس کتیبه ای بوده که توسط افراد سُود جو کَنده شده و به سِرقت برده شده است که طبق آن کتیبه قدمت پل مربوط به سال 1232 هجری شمسی، برابر 1274 هجری قمری می باشد که قدمت پُل به 166 سال قبل برمی گردید که دارای مالکیت عمومی است.

سپهرفر با اشاره به مشخصات بنا افزود: پل قره قشون در مسیر جاده قدیم خوی به قره ضیاء الدین بر روی مسیل رودخانه فصلی بنا گردیده است. این پل دارای ابعادی به طول 5/23 متر و عرض  5/6 متر در دو طرف پل و 5/5 متر در میانه و نیز شامل ارتفاع 20/5 متر با طاق قوسی بوده که دارای دهانه ای با قطر 5 متر و خیز (ارتفاع) 4.20 متر می باشد. همچنین دهانة پُل با پوشش قوس بیز یا هلوچین کُند است که پوشش قوس از نمای روبر و با 5 ردیف آجر20×20سانتی متر که روی هم بصورت طاق ضربی می که روی آن نیز با اندود آهک پوشیده شده بود و در بعضی قسمت ها بعنوان نمونه باقی مانده است.

وی ادامه داد: در دو طرف پل جان پناه هایی به ارتفاع 1 متر بوده که تخریب شده اند، بقیه قسمت های پل از قطعات سنگ لاشه که به صورت نامنظم می باشند، چیده شده اند که قسمتی از پوشش طاق سمت غرب در حدود 15سال قبل تخریب گردیده است.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اظهار کرد: این اثر تنها مقبرۀ ساده و با شکلی متفاوت از مقابر دورۀ قاجاریه در مقیاس روستایی در این منطقه است که بر روی قبر شیخ اجل و عارف نامی کُرد بنا گردیده است. این بنا شبیه به مقبره یعقوب انصاری در تکاب نیز می باشد.

به گزارش ایسنا؛پل قره قشون خوی ، خانه اربابی ینگی کند بوکان، ساختمان تمدن ارومیه ، قلعه سنگان اشنویه، مسجد وکیل باشی ارومیه و مقبره غوث آباد بوکان 6 اثر جدید ثبت شده می باشند که با احتساب این تعداد در مجموع تعداد کل آثار ثبت شده استان اعم از منقول ، غیر منقول، طبیعی و معنوی در فهرست ثبت شده  1615 اثر است.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.