منصور صداقت روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: 20 بسته حمایتی شامل خشکبار، البسه، کفش و عروسک کودکان و نوشت افزار در بین 20 خانوار نیازمندان این روستا توزیع شد.
وی ادامه داد: همچنین خدمات بهداشت و درمان رایگان شامل تست خون، سنجش فشار خون و مشاوره درمانی برای اهالی این روستا توسط اکیپ های هلال احمر انجام شده است.
صداقت اظهار داشت: اجرای موسیقی و برنامه شاد و تفریحی از دیگر برنامه های فرهنگی هلال احمر در این روستا بود که برگزار شد.
رییس هلال احمر مهاباد یادآور شد: امسال 60 امدادگر و داوطلب آموزش دیده در قالب طرح نوروزی امداد و نجات و راهنمایی مسافران در سه پایگاه محورهای «کله گاوی» و «سه راهی دارلک» و داخل شهر فعال هستند.
به گزارش ایرنا، در شهرستان های جنوب آذربایجان غربی در مجموع 113 بیمار جذامی زندگی می کنند؛ روستای بصری در 18 کیلومتری مهاباد در جاده برهان واقع شده و هم اکنون 27 خانوار از بیماران جذامی در آن زندگی می کنند.
در این شهرستان با تلاش مسوولان بهداشت و درمان و همکاری مجموعه اجرایی مهاباد خانواده های بیمار جذام در محلی به نام روستای بصری در شمال شهرستان مهاباد اسکان داده شده اند.
از مجموع 27 خانوار جذامی این روستا، 21 خانوار به بیماری جذام مبتلا بوده و شش خانوار دیگر نیز سالم هستند و در مجموع هم اکنون 68 نفر در این روستا ساکن هستند که از این تعداد 49 نفر بیمارند.
روستای بصری یکی از روستاهای توابع مهاباد است که در دهه 30 شمسی مسوولان بهداری آن زمان به کمک پزشکان آمریکایی آن را به عنوان یک قرنطینه مرکزی برای ریشه کن کردن بیماری مالاریا ساختند که پس از ریشه کن شدن مالاریا در دهه50، با کمک دولت های مرکزی، بیماران مبتلا به جذام از سطح شهر جمع آوری شدند و به این روستا انتقال یافتند.
آنها به واسطه عدم پذیرش در جامعه، طرد شدن از سوی خانواده و بستگان، ترس غیر واقعی مردمان از سرایت این بیماری و فرار از تحقیر و انگ های اجتماعی به زندگی گروهی روی آورده اند.
مهاباد با 241 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.
9903/ 3020/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.