رحیم حب نقی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: وقتی لوله فولادی گاز بدون پوشش یا پوشش در خاک یا آب قرار می گیرد، بر اثر یک سری واکنش های الکتروشیمیایی خورده و برای جلوگیری از این خوردگی لوله با تزریق جریان حفاظت می شود.
وی اضافه کرد: در اثر تزریق جریان، لوله ها پلاریزه شده و پتانسیل (ولتاژ ) جدیدی به خود می گیرند که طبق استاندارهای بین المللی این ولتاژ نباید از یک عدد خاص خیلی کمتر یا بیشتر شود.
وی با بیان اینکه در دنیا روش های مختلفی برای اندازه گیری این ولتاژ وجود دارد ولی متاسفانه در استاندارد گاز ایران فقط روش متوقف سازی جریان یا برای اندازه گیری پتانسیل خاموش لحظه ای پیشنهاد شده است، بیان کرد: این روش اندازه گیری نه تنها به دلیل تاثیر جریان های AC القایی به خطوط لوله گاز خطرناک است بلکه چندان دقیق هم نیست.
رییس دانشگاه ارومیه افزود: دستگاه اختراع شده در دانشگاه ارومیه مقدار دقیق این پتانسیل را بدون قطع کردن جریان الکتریکی حفاظتی در هر لحظه اندازه گیری می کند.
حب نقی در رابطه با مزایای این دستگاه گفت: نمایش پتانسیل روشن در محل، نمایش پتانسیل عاری از افت ولتاژ در خاک، نمایش وضعیت خاک محل علمک از نظر رسوب گذاری یا حمله قلیایی پوشش از طریق مقاومت متناوب Rs، نمایش سرعت خوردگی و قابلیت مشخص کردن سطح حفاظت کاتدی از طریق اندازه گیری میزان سرعت خوردگی در سال، مشخص کردن سطح حفاظت کاتدی تحت تاثیر جریان متناوب از طریق نمایش نمودارهای استاندارد و مشخص کردن میزان احتمال خوردگی متناوب AC در مکان های مختلف از جمله ویژگی های 'دستگاه پایشگر پتانسیل خاموش' است.
به گزارش ایرنا، این دستگاه توسط دکتر 'علی حسن زاده' دانشیار دانشکده شیمی دانشگاه ارومیه اختراع شده است.
دانشگاه ارومیه یکی از 81 دانشگاه جامع کشور محسوب می شود و بیش از 13 هزار دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
3214/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.