قائم مقام رئیس در امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با بیان اینکه برداشت در معادن طلا به صورت قانونی و کارشناسی شده است، گفت: ۵ هزار و ۱۷۱ نفر در معادن استان مشغول به فعالیت هستند.

به گزارش ایسنا منطقه آذربایجان غربی پریسا عابدپور در جمع خبرنگاران افزود: در آذربایجان غربی ۲ واحد معدن بزرگ طلا در تکاب وجود دارد که در این معادن استخراج به صورت کان سنگ انجام گرفته و واحدهای فرآوری استحصال به صورت کنسانتره و شمش گیری وجود دارد.

وی، با بیان اینکه در هر ۲ معدن آق دره و زرشوران مسئول فنی به تعداد مورد نیاز وجود دارد، ادامه داد: تعداد مسئولین فنی در واحدهای فرآوری معادن تعریف شده که به صورت شبانه روزی و در هر مرحله از استخراج تا استحصال حضور دارند‌.

قائم مقام رئیس در امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، گفت: علاوه بر این مسئولان، کارشناسان سازمان صنعت، معدن و تجارت تکاب و ۳ کارشناس معدن در این معادن حضور داشته و به خصوص در مسئله شمش گیری حاضر می سوند.

وی، خاطرنشان کرد: نمونه طلاهای فرآوری شده بصورت پلمپ شده به آزمایشگاه های تخصصی مورد نظر سازمان انتقال و مورد آزمایش قرار می گیرند و تمام موارد صورتجلسه مکتوب می شود.

عابدپور، با بیان اینکه از سال ۹۶ حقوق دولتی معادن بر اساس شمش محاسبه و پرداخت می شود، گفت: پرداخت حقوق دولتی معدن زرشوران تا آخر سال ۹۵ به صورت کان سنگ بوده که تسویه حساب داشته، همچنین حساب سال ۹۶ به صورت شمش است که برآورد شده و پرداخت خواهد شد.

وی، افزود: حقوق دولتی معدن آق دره نیز تا پایان سال ۹۶ پرداخت شده که سال ۹۵ به صورت کان سنگ و در سال ۹۶ به صورت شمش محاسبه و پرداخت شده است.

قائم مقام رئیس در امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، گفت: از سال ۹۳ حقوق دولتی زرشوران ۷ میلیارد و ۷۲۲ میلیون و ۱۱۵ هزار تومان و معدن آق دره ۱۴ میلیارد و ۵۶۲ میلیون تومان بوده که به خزانه وصول شده است.

وی، افزود: روش برداشت و استخراج از معادن با توجه به نوع ماده معدنی، ذخیره ماده معدنی، ویژگی های توپوگرافی ماده معدنی و آیتم های دیگر دخیل بوده که بر اساس آن ها نحوه برداشت ماده معدنی را مشخص می کنند.

عابدپور، تصریح کرد: با توجه به اینکه قبل از هرگونه برداشت و بهره برداری از معادن نسبت به تهیه طرح های بهره برداری و روش بهره برداری در آن طرح ها صورت می گیرد، این طرح ها توسط افراد دارای پروانه صلاحیت اشتغال از نظام مهندسی انجام شده و با برآورد سرمایه و نرخ بازگشت ماده معدنی روش های استخراج تعیین شده و تایید می شود‌.

وی، عنوان کرد: برداشت از معادن طلا به صورت پله ای و روباز بوده و در کل معادن نیز با توجه به شرایط گفته شده در ابتدا نوع برداشت مشخص و تایید می شود.

قائم مقام رئیس در امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، تاکید کرد: عیار طلای آق دره که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تایید شده ۲.۴۸ ppm بوده و عیار مورد تایید معدن زرشوران برای سال‌های مختلف متفاوت است به گونه ای که برای سال سوم ۵ ppm و ۳.۷ ppm بوده که با تاییدات آزمایشگاهی تعیین شده است.

وی، گفت: معدن طلای آق دره مانیتورینگ بوده و بخش استحصال و هم در دست مانیتورینگ است.

عابدپور، تاکیدکرد: در تمام معادن سطح استان ۵ هزار و ۱۷۱ نفر مشغول به خدمتند که حدود ۸۰ درصد این افراد بومی هستند.

وی، ادامه داد: در معادن آق دره و زرشوران تکاب استخراج به صورت کان سنگ بوده و بلافاصله کارخانه سنگ فرآوری سر معادن منتقل می شود البته حد فاصل بیش از این فاصله اقتصادی نبوده چراکه عیار طلاهای استخراجی پایین است.

قائم مقام رئیس در امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی، تصریح کرد: این معادن علاوه بر بحث اشتغالزایی، در بحث آبادانی منطقه نیز کوشیده اند که ساخت مدرسه، درمانگاه، سالن ورزشی و پمپ بنزین جهت افزایش آبادانی منطقه جزو این امورات محسوب می شود که توسط مسئولان معادن انجام پذیرفته است.

وی، در پایان با اشاره به وجود پوشش گیاهی گون و مشکلات پیرامون آن،بیان کرد: میزان مساحت ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار در دست منابع طبیعی بوده که تقاضای ۲۵۱ هزار و ۹۰۰ هکتار زمین جهت ایجاد معدن از منابع طبیعی استعلام شده که می توان گفت تنها ۹ درصد کل زمین ها می شود و با ۳ هزار و ۶۹۰ هکتار جهت ایجاد معدن موافقت شده که یک دهم درصد کل تقاضا است.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.