محسن مجیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان صادرات محصولات این مجتمع طی سال جاری 25 درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.
وی با بیان اینکه حدود 90 درصد محصولات پتروشیمی مهاباد صادر می شود، ادامه داد: عمده صادرات این شرکت در سال جاری به کشور چین بوده است.
وی اظهار داشت: هم اکنون این شرکت با 100 درصد ظرفیت خود در حال فعالیت است و روزانه حدود 30 تریلی محصولات تولیدی این پتروشیمی را جابجا می کند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی مهاباد اضافه کرد: مجتمع پتروشیمی این شهرستان پلی اتیلن سبک خطی و سنگین و بوتن یک را تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می کند.
مجیدی گفت: با تلاش کارشناسان و مهندسان این مجتمع سامانه بازیابی گازهای ارسالی به فِلر (مشعل) برای بازیابی گازهای قابل اشتعال و استفاده مجدد از آنها به عنوان سوخت در پتروشیمی این شهرستان نیز فعال شد.
وی بیان کرد: این اقدام در راستای مدیریت انرژی و کاهش آلاینده های حاصل از مصرف سوخت گاز طبیعی برای تولید بخار، استفاده از گازهای اضافی واحد که تاکنون در فلر مجتمع سوزانده می شد را به عنوان سوخت بویلرهای تولید بخار در دستور کار قرار داده است.
وی اضافه کرد: بر این اساس با استفاده از این سامانه، گازهایی که تاکنون سوزانده می شدند، به عنوان خوراک به سیستم های دیگر فرستاده می شود که این امر علاوه بر صرفه جویی در مصرف گاز طبیعی و همچنین کاهش آلاینده های زیست محیطی، میزان گازهای ارسالی به فلر مجتمع را نیز کاهش می دهد.
به گزارش ایرنا مجتمع پتروشیمی مهاباد در قالب طرح ساخت خط انتقال اتیلن از عسلویه به غرب کشور به طول یکهزار و ‎600 کیلومتر ساخته شده است تا سالانه حدود 324 هزار تن اتیلن به عنوان خوراک اصلی این پتروشیمی از عسلویه به این مجتمع تزریق شود.
در مسیر این خط انتقال 6 واحد پتروشیمی در مناطقی چون خرم آباد، کرمانشاه، مهاباد، میاندوآب و سنندج ساخته شده است و اتیلن مورد نیاز همه این واحدها از طریق این خط لوله تامین می شود.
مجتمع پتروشیمی مهاباد سالانه 300 هزار تن پلی اتیلن سبک خطی و سنگین (ظرفیت اسمی) و 30 هزار تن 'بوتن یک' را تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می کند.
این طرح که فعالیت های مقدماتی و مطالعاتی آن از سال 1383 و عملیات اجرایی آن از سال 1388 آغاز شده در زمینی به مساحت 185 هکتار در کیلومتر 15 جاده مهاباد ـ ارومیه احداث شده است.
مجتمع پتروشیمی مهاباد به برکت پیگیری های مسوولان در دولت تدبیر و امید برای حدود 600 نفر به صورت مستقیم و حدود بیش از سه هزار نفر غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است؛ این طرح پس از بهره برداری کامل و در بخش صنایع پایین دستی برای چهار هزار نفر به صورت غیرمستقیم زمینه اشتغال را فراهم می کند.
شهرستان مهاباد با حدود 237 هزار نفر جمعیت در 125 کیلومتری جنوب ارومیه، مرکز آذربایجان غربی واقع است.
9903/6185/2093
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.