به گزارش ایرنا معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو روز یکشنبه در این همایش بیان کرد: این همایش با هدف شناسایی موانع و تسهیل صادرات و صادرات مجدد برگزار شد.
ابراهیم جلیلی افزود: معرفی شرکت های مدیریت صادرات، تشریح نحوه استفاده از مزایای صندوق ضمانت صادرات، پرسش و پاسخ با فعالان اقتصادی و تجلیل از صادرکنندگان منطقه آزاد ماکو از جمله برنامه های این همایش یک روزه است.
وی ادامه داد: بسترسازی لازم برای ارتقای در توسعه صادرات غیرنفتی، تقویت حضور بنگاه های تجاری منطقه در عرصه بین المللی، معرفی روش ها و اصول نوین بازرگانی به تجار و ارائه امتیاز مشوق های لازم برای تجار و بازرگانان در دستور کار معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو قرار گرفته است.
وی گفت: سازمان منطقه آزاد ماکو صد در صد آماده برای صادرات و همکاری با شرکت های صادراتی است و تمامی موانع و مشکلات بر سر راه صادرکنندگان و تولیدکنندگان شناسایی شده است و سازمان در این خصوص اهتمام ویژه دارد.
در ادامه این همایش عضو هیات علمی دانشگاه آزاد ماکو نیز با اشاره به موانع توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی و راهکارهای توسعه صادرات گفت: نقش ناچیز صادرات غیر نفتی بدون میعانات گازی در تولید ناخالص داخلی کشور در طی یک روند 10 ساله از چهار درصد در سال 1379 به 6 درصد در سال 1388 رسیده است .
صمد کراری افزود: طبق اعلام آمار بانک جهانی همچنین در سال 2009 میزان صادرات جهانی در حدود 16 تریلیون دلار بود که سهم صادرات غیر نفتی ایران 13 درصد بود.
وی نبود ساختار مناسب تحقیق و توسعه در امر صادرات و نبود سیاست ثابت ارزی که باعث نوسانات قیمتی کالای صادره می شود را از جمله موانع داخلی صادرات بر شمرد و افزود: نبود متولی امر برای کنترل کالاهای صادراتی، عدم توجه به کیفیت کالا و نوع بسته بندی آن، نبود امکانات برای صادر کنندگان جهت حضور در نمایشگاه های بین المللی، ناآشنایی اغلب صادر کنندگان با فنون بازاریابی و تبلیغات و بالا بودن قیمت کالاهای صادراتی به دلیل وجود تورم در ساختار اقتصادی از دیگر مشکلات صادرکنندگان است.
وی همچنین وجود کالاهای مشابه خارجی با قیمت پایین و کنترل شده و وجود نوسانات ارزی را از مشکلات خارجی صادرکنندگان بر شمرد و گفت: قیمت مواد اولیه و کالاهای واسطه ای وارداتی مورد نیاز در ساخت برخی از کالاهای صادراتی را افزایش داده است و قدرت رقابت را از کالاها سلب می کند.
وی ادامه داد: عدم تحویل کالا در زمان مقرر، بعلت ضعف در سیستم های حمل و نقل و ناهمگونی سیاست های تجاری و اقتصادی برخی از کشورها با سیاست های تجاری و اقتصادی ایران مشکلاتی برای صادرکنندگان ایجاد کرده است.
رییس اتاق بازرگانی قزوین نیز در این همایش گفت: تولید کنندگان در شرایط سختی قرار دارند و اگر قرار است زحمت های مسوولان موثر واقع شود باید بازار به حرکت درآمده و تقاضا محور شود.
علیرضا کشاورز افزود: فرصت های سرمایه گذاری منطقه آزاد ماکو و استان قزوین مکمل هم بوده و می توان با ایجاد زنجیره های تولید و استفاده از ظرفیت ها توسعه تولید و صادرات دست یافت.
وی ادامه داد: واحدهای تولیدی جدا از مسائل کلان، انتظار حمایت و توجه دارند و اداره ها و سازمان ها خدمات رسان و مطالبه گر نیز باید برای ادامه راه تولید، از بخش خصوصی حمایت کنند.
به گزارش ایرنا، بعد از پایان این همایش تفاهم نامه همکاری های مشترک سه جانبه بین شرکت شهرک های صنعتی قزوین، سازمان منطقه آزاد ماکو و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان قزوین به منظور بهره مندی از توانمندی های طرفین برای خدمت رسانی هرچه بهتر و گسترده تر به فعالین و بنگاه های اقتصادی امضاء و از صادرکنندگان برتر و نمونه منطقه آزاد ماکو تجلیل شد.
منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهی الیه شمال غرب کشور واقع است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال 1395، حدود 200 هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای 140 کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و 130 کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.
7132/7129
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.