عزیز امانی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به سخنان اخیر یکی از نمایندگان آذربایجان شرقی در زمینه تبدیل اراضی ملی به اراضی کشاورزی در این استان، بیان کرد: منابع طبیعی باید در این زمینه پاسخگو باشد و جهاد کشاورزی هیچ توصیه ای به کشاورزان در جهت توسعه اراضی زراعی و باغی نکرده است.
وی با تاکید بر اینکه جهاد کشاورزی همواره مخالف توسعه اراضی کشاورزی در زیر حوضه دریاچه ارومیه بوده، بیان کرد: 90 هزار هکتار از وسعت 112 هزار هکتاری اراضی باغی استان در زیر حوضه دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی است.
امانی گفت: هر هکتار از باغ های موجود در زیر حوضه دریاچه ارومیه 12 هزار مترمکعب آب مصرف می کند و جایگزینی گونه های کم آب بر به جای گونه های پر آب در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه سنجد، بادام و زعفران برای کشت جایگزین مناسب بوده و با آب و هوای مناطق مختلف استان سازگار است، افزود: باغداران نیز می توانند از کشت جایگزین در این زمینه و حمایت های سازمان جهاد کشاورزی بهره مند شوند.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز گفت: میزان اراضی زراعی آبی در حوضه دریاچه ارومیه در 9 شهرستان 170 هزار هکتار بوده که در این اراضی مصرف آب بسته به نوع محصول متفاوت است.
علی عیدی بیان کرد: فعلا مجوزی برای توسعه اراضی زراعی در این زیر حوضه صادر نشده است.
به گزارش ایرنا در 2 دهه اخیر به علت بحران کم آبی، دریاچه ارومیه شاهد افت شدید سطح آب بوده است و کارشناسان مهمترین عامل کاهش آب دریاچه را مصرف بیش از حد در بخش کشاورزی می دانند.
آنان بر این باور هستند که اگر شیوه های مصرف آب در بخش کشاورزی بهینه شود، میزان بهره وری در این بخش افزایش می یابد.
شهرستان های ارومیه، سلماس، خوی، چایپاره، نقده، میاندوآب، مهاباد، اشنویه و پیرانشهر از شهرستان های واقع در زیر حوضه دریاچه ارومیه به شمار می رود.
7125/3072
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.