مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: هیچ بیماری در دامهای آذربایجان غربی مشاهده نشده است.

کامیار داهیم در گفت و گو با خبرنگار ایسنامنطقه آذربایجان غربی  با اشاره به اینکه تاکنون اقدامات زیادی توسط دامپزشکی استان برای مقابله با بیماری تب برفکی انجام شده و هیچ گونه مشکلی در این خصوص در استان مشاهده نمی شود اظهار کرد: در حال حاضر در آذربایجان غربی  312 هزارو 505 راس  دام سنگین  و  3 میلیون و 485 هزار راس   دام سبک وجود دارد که تاکنون  هیچ گونه بیماری در آنها مشاهده نشده است.

داهیم ادامه داد:  مهمترین و اصلی ترین روش مبارزه با بیماری بروسلوز(تب مالت) ،مایه کوبی دام های واجد شرایط و حساس علیه بروسلوز می باشد.

مدیر کل دامپزشکی آذربایجان غربی با اشاره به مایه کوبی دام علیه بیماری تب مالت در استان نیز تصریح کرد: در 6 ماهه اول سال جاری 277 هزار و 202 راس دام سنگین و 771 هزارو 857 دام سبک علیه بیماری تب مالت مایه کوبی شده است.

وی در خصوص عملکرد دامپزشکی استان در راستای مبارزه با بیماری های واگیر دار و انگلی دام و طیور و همچنین بیماری های مشترک بین انسان و دام  خاطرنشان کرد: در 6 ماهه نخست سال جاری 9 هزارو 730 قلاده سگ علیه بیماری هاری، 8 میلیون و 280 هزارو 681 راس دام علیه بیماری تب برفکی، 2 میلیون و 831 هزارو 288 راس دام علیه بیماری آبله، 537 هزارو 887 راس دام علیه بیماری طاعون،90 هزارو 368 مورد سم پاشی بدن دام و بیش از یک میلیون متر مربع از جایگاه دام در استان مایه کوبی و سمپاشی شده است.

به گزارش ایسنا؛ تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک انسان و دام محسوب می‌شود، باکتری بروسلا که ایجادکننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا می‌سازد. این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دام‌های مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت، همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار می‌گیرد.

همچنین تب برفکی یا «بیماری دهان و پا» یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانواده گاوسانان می شود. این ویروس بسیار واگیردار بوده و عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد نموده و متعاقبا تاول هایی در داخل دهان و روی پا ظاهر می شود که ممکن است پاره شده و موجب لنگش حیوان شود؛ این بیماری به عنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می شود.


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.