نخستین کنگره ملی ناشنوایان در تبریز با حضور چهرههای سیاسی و بینالمللی، به کار خود پایان داد.
به گزارش ایلنا، نخستین کنگره ملی ناشنوایان ایران با حضور بنیانگذار انجمن جهانی مترجمین زبان اشاره، اساتید بین المللی حوزه ناشنوایان، مدیران و فعالان سازمانهای مردم نهاد ناشنوایان سراسر کشور و اقشار خاص ناشنوایان شامل پیشکسوتان، هنرمندان، معلمان، دانشجویان، جوانان ورزشکاران، مددکاران، مترجمین زبان اشاره ناشنوایان، مسئولان کشوری و استانی برگزار شد.
بررسی نقایص موجود در خصوص مددکاری ناشنوایان ایران، بررسی حقوق شهروندی و اداری ناشنوایان ایران و بررسی حقوق کودک و نوجوان ناشنوا در خانواده و اجتماع و آسیب شناسی آن از جمله موضوعات مهم این کنگره بود.
این کنگره با شرکت بیش از 800 مهمان داخلی و خارجی در شهر تبریز برای اولین بار در کشور اتفاق افتاد که به مدت 4 روز در گارگاههای تخصصی برگزار شد.
محمد رمضانی مسئول برگزاری کنگره و مدیر عامل کانون ناشنوایان استان در آئین اختتامیه کنگره ملی ناشنوایان گفت: من از کسانی که در برگزاری این کنگره ما را یاری کردند، تشکر میکنم و از مسئولان میخواهم تا به مشکلات ما ناشنوایان رسیدگی کنند. ناشنوایی محدودیت نیست. از مسئولان خواستارم که فضایی ایجاد کنند که ما نیز بتوانیم مثل مردم عادی در جامعه از حقوق برحق خود به عنوان شهروند استفاده کنیم.
مسعود پزشکیان نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: دلیل اصلی حضور من در این مراسم صرفا برای حمایت از جامعه ناشنوایان است و به همین دلیل ضروری نیست در چنین محفلی سخنرانی کرد.
وی ادامه داد: انتظار داریم آنچه که جامعه ناشنوایان از مسئولان انتظار دارند توسط انجمن ها و نمایندگان ذیربط مشخص کرده و به ما تحویل دهند تا ما در مجلس خواسته های آنان را پیگیری کنیم.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبیعتا کسانی که در این جامعه زندگی می کنند عضوی کنشگر محسوب میشوند، اذعان داشت: کسانی که از هر قوم و قبلیه با هر نژادی در جامعه زندگی می کنند گرچه برخی از آنان ناتوان بوده ولی همگی عین هم هستند و هیچ تفاوتی با سایر افراد ندارند.
پزشکیان افزود: توانمندی های روز علمی باعث می شود همه بتوانند راحت زندگی کرده و مشکلاتشان را حل کنند، ماهم در راستای حمایت از ناشنوایان اگر نیازی برای پیگیری قوانین باشد قطع و یقین رسیدگی خواهیم کرد.
علی رمضانی دبیر اجرایی کنگره ملی ناشنوایان اظهار داشت: از برگزاری نخستین کنگرهای برای حمایت از جامعه ناشنوایان بسیار خرسندم چرا که با حضور هزاران نفر از شهرهای مختلف ثابت شد که میتوان این جامعه را به سوی موفقیت پیش برد.
وی در خصوص دو اصلی که موجب شده با زبان بی زبان سخنرانی کند، افزود: من یک شنوا هستم ولی به دلیل خدمت به جامعه ناشنوایان با زبان بیزبانی صحبت خواهم کرد. یکی از اصلی ترین این عامل والدین من هستند که جزو این جامعه به شمار می روند، به همین دلیل تصمیم دارم تا به جامعه ناشنوایان کمک کرده و همواره از آنان حمایت کنم.
دبیر اجرایی کنگره با بیان اینکه در جامعهای هستم که ناشنوایان نیز در آن زندگی می کنند، ادامه داد: ناشنوایان نیز همچون سایر افراد از حقوق شهروندی برخوردار بوده و حق زیستن در جامعه را دارند پس باید دست در دست هم دهیم و از حق آنان حمایت کنیم.
در این برنامه ضمن تقدیر از مربیان و مترجمان زبان اشاره از تندیس و اثر هنری استاد جبار باغچبان پدر ناشنوایان ایران رونمایی شد و در پایان برنامه ناشنوایان با قرائت قطعنامهایی خواستار احتقاق حقوق خود در جامعه شدند.