به گزارش ایرنا، طرح تحول سلامت به عنوان یکی از دستاوردهای ارزشمند دولت تدبیر و امید، این امید را در بیماران به ویژه بیماران خاص همچون تالاسمی ها، سرطانی ها، هموفیلی ها و بیماران ام اس ایجاد کرد که غیر از بیماری خود نگران هزینه های درمانی و دارویی نباشند.
اما وضعیت این روزهای بیماران خاص، ویژه است و آنان به دلیل سوء استفاده بعضی ها از بازار ارز و دامن زدن به افزایش کاذب قیمت ها و کمیاب و نایاب شدن داروی مورد نیاز، دل نگران هستند.
هر چند دولت تمام تلاش خود را برای تامین نیاز دارویی کشور به طور عام و بیماران خاص به طور ویژه به کار بسته و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرده که مشکلی از بابت تامین دارو در کشور وجود ندارد، اما زیاده خواهی و طمع بعضی ها، جامعه بیماران خاص را دچار استرس کرده است.
زهرا که در سایه تشخیص و درمان به موقع، توانسته سرطان شوهرش را در نطفه خفه کند، می گوید: با تشخیص سرطان سینه بلافاصله اقدامات درمانی لازم انجام شد و همسرم تحت عمل جراحی قرار گرفت که موفقیت آمیز بود؛ پس از آن شیمی درمانی بر روی همسرم انجام شد و اکنون نیز برای پرتودرمانی به بیمارستان امده ایم.
وی از اینکه در تبریز به عنوان قطب درمانی شمال غرب کشور، دستگاه پرتو درمانی تنها در 2 مرکز درمانی وجود دارد، گلایه کرده و اضافه می کند: دستگاه های موجود نیز یا به دلیل قطعی برق دچار مشکل هستند و یا به دلیل مشکلات فنی مدتی در انتظار تعیمر برای حضور کارشناس از تهران تعطیل می شود.
الناز نیز دختر یکی از بیماران سرطانی است که پدرش تومور مغزی دارد و به خبرنگار ایرنا می گوید: در گذشته هیچ مشکلی برای دریافت دارو نداشتیم ولی اکنون در تهیه داروهای خارجی دچار مشکل هستیم.
وی افزود: داروهای مورد استفاده بیماران خاص بسیار حساس است و حتی دریافت داروی تولیدی یک شرکت متفاوت جواب نمی دهد.
الناز که نگران تهیه دارو و افزایش قیمت آنهاست، ادامه می دهد: در وضعیت کنونی علاوه بر ناراحتی بیماری پدرم، نگران نبود دارو و توان مالی خانواده هستم.
حمید را نیز در داروخانه هلال احمر ملاقات می کنم که برای تهیه داروی «مادوپار» پدر بیمارش که مبتلا به پارکینسون است، آمده است.
حمید می گوید: مشابه ایرانی دارو برای پدر من تاثیری ندارد و از یک هفته قبل تمام داروخانه های تبریز را گشته ام، ولی انگار دیگر این دارو وارد نمی شود.

** افزایش قیمت داروی بیماران «ام اس»
مدیرعامل انجمن بیماران «ام اس» آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه 4 هزار و 200 بیمار ام اس در استان عضو این انجمن هستند، به خبرنگار ایرنا می گوید: دارو برای بیماران در استان موجود است ولی قیمت داروهای خارجی افزایش پیدا کرده است.
علی هاشمی اضافه می کند: طبق گزارش های دریافتی، «ربیف» و «تایسبری» از جمله داروهایی است که بیماران از افزایش قیمت آن شکایت دارند.
وی ادامه می دهد: استرس برای بیماران ام اس، سم کشنده است و وضعیت بازار ارز و دارو موجب شده آنان نگران شوند.

** نبود 2 داروی اصلی بیماران تالاسمی
مدیرعامل انجمن تالاسمی آذربایجان شرقی نیز به ایرنا می گوید: آمپول «دسفرال» و قرص «اکسجیت» در بازار یافت نمی شود و داروهای مشابه ایرانی نیز حساسیت زا بوده و بیماران نمی توانند از آن استفاده کنند.
رسول رستگار با بیان اینکه 134 بیمار تالاسمی در آذربایجان شرقی وجود دارد، می افزاید: نبود دارو و افزایش قیمت ها موجی از نگرانی را در بین بیماران ایجاد کرده و امیدواریم مسوولان نسبت به آن چاره اندیشی کنند.

** «کاتتر» در آذربایجان شرقی یافت نمی شود
رییس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی آذربایجان شرقی نیز از نایاب شدن «کاتتر» به عنوان داروی اصلی بیماران دیالیزی گلایه می کند و می گوید: این دارو در حال حاضر در هیچ از شرکت های تجهیزات پزشکی آذربایجان شرقی وجود ندارد و بر اساس اعلام آنها، دارو تا یک هفته آینده به بازار خواهد آمد و هنوز قیمت آن مشخص نیست.
عادل فیروزی ادامه می دهد: بیماران دیالیزی جزو بیماران خاص هستند، ولی آن طور که باید به صورت کامل تحت پوشش بیمه درمانی نیستند.
وی اظهار کرد: در صورت وجود داروهای مشابه ایرانی داروهای خارجی تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد و به صورت آزاد هزینه آن دریافت می شود.
فیروزی می گوید: بیماران کلیوی و دیالیزی از وضعیت داروهای خارجی که مشابه ایرانی آن وجود ندارد، نگران هستند.
وی اظهار می کند: حدود یک هزار و 600 بیمار دیالیزی در آذربایجان شرقی عضو این انجمن هستند که از این تعداد یک هزار و 100 نفر در تبریز می باشند.

** ناهماهنگی بین بخشی دلیل کمبود فاکتور 8
مدیرعامل کانون انجمن هموفیلی آذربایجان شرقی نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه بیش از 500 بیمار هموفیلی در استان وجود دارد، می گوید: بیماران هموفیلی از لحاظ کمبود دارو با مشکل مواجه نیستند.
اکرم طبقچی اظهار می کند: در برخی موارد به دلیل ناهماهنگی بین بیمه، داروخانه و بیمارستان، بیماران با کمبود فاکتور 8 مواجه می شوند که آن هم با پیگیری که انجام می شود، بر طرف می شود.

** کمبودی در تامین داروی بیماران خاص نداریم
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز به ایرنا می گوید: بحث نایابی دارو در سطح استان صحت ندارد و اگر مشکلی نیز است در ارتباط با مکمل ها می باشد.
دکتر محبوب نعمتی تاکید می کند: باید توجه داشت که کمبود دارو، موضوعی کشوری و افزایش قیمت دارو نیز ناشی از تورم 9 درصدی است.
وی اضافه می کند: کمبود دارو نیز در آذربایجان شرقی حداقلی است و اگر دارویی کمیاب یا نایاب شود، بافاصله به وزارت بهداشت اطلاع می دهیم و تامین آن را به جد پیگیری می کنیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز ادامه می دهد: نوع خارجی داروی «مادوپار» نیز قرار بود مرداد ماه جاری توزیع شود که به دلیل وجود مشابه ایرانی و اولویت داشتن آن، وارد نشد.
گزارش از: مینا بازگشا
6120/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.