زهرا ساعی روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی 'حجاب، رسانه و فضای مجازی' اظهار داشت: امروزه رسانه‌ها دایره‌ گسترده‌تری در جامعه ایجاد کرده‌ و تنها محدود به چند مرجع خاص مثل رادیو و تلویزیون نمی‌باشند؛ همچنین تاثیر گذاری رسانه ها یک سویه نیست بلکه تاثیر متقابلی بین فرهنگ جامعه و رسانه ایجاد شده است.
وی ادامه داد: ضروری است در حوزه زنان بازنمایی و انعکاس درستی در رسانه‌ها صورت گیرد، امری که با تدبیر و مدیریت درست میسر خواهد بود.
ساعی گفت: باید قبول کنیم در این مدت کار فرهنگی درستی برای تبیین حجاب صورت نگرفته و متولیان فرهنگی که وظایف ذاتی در این خصوص دارند، کم‌کاری داشته اند.
وی حجاب را یکی از ضروریات و فرایض دینی برشمرد و افزود: برخی از مسائل دینی قابل اجتهاد و تفسیرپذیر نیست زیرا جزو احکام صریح و شفاف است که حجاب نیز جزو همین دسته است.
این نماینده مجلس تاکید کرد: کشور ایران در حال گذر به سمت مدرنیته است و برخی مسایل لاجرم پیش خواهد آمد، آنچه اهمیت دارد مدیریت درست برای مقابله با هجمه‌های نوین است.
وی یادآور شد: بعد از جنگ جهانی اول فقر و فحشا در کشورهای اروپایی رواج یافت اما آنها با تعریف الگو و تبیین شرایط وضع موجود خود را نظام‌مند ساخته و دوران گذار را طی کردند.
ساعی اضاه کرد: ما کشوری ایدئولوژیک با نظامی اسلامی هستیم که آرمان‌های خاص خود را داریم و معتقدیم با دین اسلام و مذهب تشیع که برای حفظ آن هزینه‌های بسیاری داده‌ایم، می‌توانیم در سطح جهان اثرگذاری مطلوبی در خصوص احیای ارزش‌ها داشته باشیم.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب وضع حجاب و عفاف بسیار نامطلوب بود اما بستر هر خانواده کانونی برای حفظ ارزش‌های الهی بود و همین منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: ما نتوانستیم ساختارها و وضعیت‌های موجود آن ایام را نظام‌مند سازیم تا جوانان نسل‌های مختلفِ انقلاب را با آرمان‌های اسلامی آشنا و همراه سازیم.
وی خاطرنشان کرد: در فضای آزاد تبادل اطلاعات، محدودیتی نمی‌توان قائل شد و اطلاعات لاجرم در عرصه‌های مختلف و بین طیف‌های متنوع خواهد چرخید.
ساعی افزود: باید فرهنگ اصیل خود را که برگرفته از ارزش‌های الهی است به درستی برای نسل‌های جوان تبیین کنیم، امروز دیگر حرکت‌های قهری و از موضع بالا نه تنها مناسب نیست بلکه نتایج معکوس در پی دارد.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مواقع ما خودمان بحران‌ها را ایجاد می‌کنیم و یا در بحران‌های ایجاد شده توانایی مدیریت در حوزه رسانه نداریم.
ساعی ادامه داد: تنها وضع قانون، راه‌برون رفت از مشکلات نیست بلکه آنچه نمود عملی وضع قانون را در جامعه میسر می‌سازد، فرهنگ سازی است.
وی با بیان اینکه در دهه‌های اخیر حجاب به موضوعی سیاسی مبدل شده است، گفت: چرا باید وضع به مرحله‌ای برسد که یک ارزش و مسئله دینی در حوزه سیاسی تسری و نقش آفرینی داشته باشد، کارشناسان این حوزه باید در این خصوص تحقیق و پژوهش انجام دهند.
این فعال حوزه زنان تاکید کرد: باید تکلیف را مشخص کرد اینکه در حوزه حجاب می‌خواهیم چه کاری انجام دهیم. آیا آسیب‌شناسی و کار تحقیقی که منتج به نتایج قابل اجرا در سطح جامعه باشد، صورت گرفته است.
وی نقش رسانه در تبین حجاب را برجسته دانست و افزود: باید در حوزه رسانه از کلیشه‌ها خارج شویم، زیرا ایجاد شبکه‌های اجتماعی بستری گسترده‌تر از گذشته ایجاد نموده و بر اساس آمار، بانوان بیشترین حجم مخاطبان این فضا را به خود اختصاص داده‌اند.
مسوول امور بانوان بسیج رسانه آذربایجان شرقی نیز در این نشست گفت: در حالی وارد چهارمین دهه از انقلاب اسلامی می‌شویم که حجاب و عفاف به یکی از چالش‌های مسئله برانگیز نظام مبدل شده است.
رویا سلمانی ادامه داد: از سوی دیگر عدم وجود مدیریت رسانه‌ای منجر به گره خوردن این مسئله با کارآمدی نظام در سایر حوزه‌های اقتصادی، سیاسی و فرهنگی شده است.
وی گفت: ایجاد خوانش‌های جدید در حوزه رسانه به ویژه فضای مجازی، مجالی برای فرصت طلبان باز کرده تا با راه‌اندازی نمایش‌های مضحک و ضد ارزشی چون چهارشنبه‌های سفید یا دختران خیابان انقلاب اهداف خود را پیش برند، نمایش‌هایی که آبشخور یکسان دارند و عموما برای اخذ مجوز پناهندگی به راه می‌افتند.
وی ادامه داد: در این بین به نظر می‌رسد رسانه های انقلابی نتوانسته‌اند کارایی شایسته در حوزه جریان‌سازی و پیش دستی در این زمنیه داشته باشند و صرفا به کارهای روتین و گاها تکراری بسنده شده است.
سلمانی خاطر نشان کرد: رسالت نخست اصحاب رسانه پرداخت ویژه به زنان است، با معرفی زنان کارآفرین، ورزشکار و هنرمند می‌توانند نسبت به تقویت خودباوری در میان دختران جوان و معرفی الگوی مناسب پیشگام باشند.
6120/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.