دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی با بیان این‌که میزان کشفیات مواد مخدر در سال جاری نسبت به دوماه نخست سال گذشته، 13 درصد افزایش یافته است، گفت: در دوماه نخست سال جاری، 569 کیلوگرم انواع مواد مخدر در استان کشف شده است. 
  
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، بهروز مهدوی در نشست تخصصی با اصحاب رسانه، با بیان این‌که  پنجم تیرماه به عنوان هفته ی مبارزه با مواد مخدر از طرف سازمان ملل نام گذاری شده است، اظهار کرد: تاکنون در راستای مبارزه با مواد مخدر سه هزار و 600 نفر شهید در کشور برای وجود جامعه ای سالم، جان خود را نثار کردند و طبق فرمایش مقام معظم رهبری، اعتیاد مهم ترین و اولویت دارترین مسئله ی کشور محسوب می شود. 
  
بیش از 65 درصد آسیب های اجتماعی به طور مستقیم و غیر مستقیم با اعتیاد در ارتباط است 
  
وی با اشاره به تدوین سند ملی در راستای مبارزه با مواد مخدر در کشور، خاطرنشان کرد: در برنامه ششم توسعه، 60 دستگاه در کشور در راستای مبارزه با مواد مخدر دخیل هستند و برای 37 دستگاه برنامه عملیاتی تدوین شده و طبق این برنامه باید تا پایان برنامه پنج ساله، بیش از 25 درصد اعتیاد کشور کاهش یابد. 
  
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرآذربایجان شرقی بیان کرد: در سند ملی سه راهبرد اساسی از جمله کاهش عرضه، کاهش تقاضا و مدیریت و توجه به حوزه های فرابخشی در جهت مبارزه با مواد مخدر تعیین شده است.   
وی با تاکید بر این‌که بیش از 65 درصد آسیب های اجتماعی به طور مستقیم و غیر مستقیم با اعتیاد در ارتباط است، افزود: براساس پرونده های ارجاع شده به پاسگاه ها، نزاع فردی و دسته جمعی، بیکاری، اعتیاد، اختلافات خانوادگی، اعتیاد سنتی به ترتیب جزو پنج آسیب اجتماعی استان هستند. 
  
25 درصد کارگران کشور معتاد هستند 
مهدوی، تریاک، هروئین و شیشه را مواد مخدربا بیشترین شیوع در کشور عنوان کرد و گفت: طبق آخرین شیوع شناسی سال 94، سوء مصرف مواد در جمعیت 15 تا 64 ساله استان، 1.22 درصد بوده و طبق آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر، 25 درصد کارگران کشور معتاد هستند و سوء مصرف مواد مخدر در جمعیت کارگری استان، 25.4 درصد و در کشور به 23.3 درصد می رسد. 
  
وی با تشریح اقدامات مقابله ای با مواد مخدر در استان، یادآور شد: تعداد عملیات و درگیری مسلحانه در سال گذشته، 752 مورد بوده که سال 97، این درگیری ها به 848 مورد رسیده است، سال جاری شش مورد باند قاچاق مواد مخدر در استان متلاشی شده که میزان آن نسبت به دو ماهه سال 96، ثابت بوده است. 
  
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرآذربایجان شرقی بابیان این‌که 60 درصد از زندانیان استان در رابطه با مواد مخدر دستگیر شدند، گفت: طبق گزارش دوماه نخست سال جاری، 40 درصد از دستگیرشدگان مواد مخدر در استان نسبت به دو ماه سال 96، افزایش یافته، به طوری که چهار هزار و 266 نفر در سال 96 و پنج هزار و 959 نفر در سال 97 در ارتباط با مواد مخدر در استان دستگیر شدند. پاک سازی نقاط آلوده به مواد مخدر نیز در سال 97، افزایش شش درصدی داشته است. 
  
وی با بیان این‌که سال 97، شیوع مصرف قلیان در استان 12 درصد افزایش یافته است، افزود: شیوع مصرف سیگار در استان 19.2 درصد، مصرف الکل شش درصد و سو مصرف مواد مخدر در جمعیت دانشجویی استان، 4.4 و در جمعیت دانش آموزی استان 0.44 درصد اعلام شده است. 
  
وی با اشاره به این‌که ایجاد مرکز ماده 16 تبریز در راستای جمع آوری معتادان متجاهر استان اقدام بزرگی بوده است، گفت: در حال حاضر 430 نفر در مرکز ماده 16 استان نگهداری می شود و کارگاه های متعدد جهت مهارت آموزی و اشتغال معتادان در این مرکز راه اندازی شده و 60 درصد بهبود یافته گان بعد از بهبود و درمان در این مرکز به اعتیاد باز نمی گردند. 
  
20 میلیون نفر از جمعیت کشور درگیر مواد مخدر هستند 
  
مهدوی افزود:  اگر بتوانیم برای بهبودیافتگان از دام مواد مخدر، اشتغال پایدار و پشتوانه  مالی ایجاد کنیم، این افراد هرگز به سمت مصرف مواد مخدر بازنخواهند گشت.   
وی با بیان این‌که 25 درصد جمعیت کشور یعنی حدود 20 میلیون نفر درگیر مواد مخدر هستند، افزود: در کشور سه میلیون نفر به صورت رسمی معتاد و دو میلیون نفر معتاد به صورت تفننی و 15 میلیون خانواده درگیر مواد مخدر هستند.   
وی یادآور شد: متاسفانه خیران استان علی رغم ایفای نقش پررنگ در مدرسه سازی، مسکن و بیمارستان، در بحث مبارزه با اعتیاد ورود کم رنگی داشته اند که ضرورت دارد خیران نیز در این حوزه حضور یافته و در جهت کاهش آسیب های اجتماعی نقش پررنگی ایفا کنند. 
  
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرآذربایجان شرقی ادامه داد: شماره حساب 230534922 بانک رفاه، موسسه ی مردم نهاد «نجات سبز» برای جلوگیری از وجود معتادان متجاهر در تبریز اعلام شده است و ما آماده ایم نحوه ی مدیریت هزینه ها را برای مردم  شفاف سازی کنیم.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.