رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: شش پیوند کلیه و دو پیوند کبد در کمتر از دو هفته در تبریز انجام شده است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، محمد حسین صومی در جلسه اهدای عضو و سفیران سلامت دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به عمل موفقیت آمیز پیوند کبد در تبریز اظهار کرد: پیوند همزمان با جابه‌جایی و انتقال به بیمارستان امام رضا (ع) و از سال ۸۴ مطرح شد و با وجود تلاش‌های مکرر موفق به انجام پیوند کبد که قرار بود در سال ۸۷ انجام شود، نشدیم، شکستن تابوی پیوند کبد، معظل بزرگی برای ما شده بود، مگر می‌شد در دانشگاهی مثل دانشگاه علوم پزشکی تبریز، چنین عملی انجام نشود.
وی افزود: این دانشگاه از نظر پیوند مغز استخوان نیز در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد، اخیراً ۵۴ پیوند مغز استخوان انجام شده است که اکثر آن‌ها، موفقیت آمیز بوده‌اند و میزان مرگ و میر هم به اندازه‌ی عمل‌های انجام شده در تهران است و در انجام تمامی پیوندها جایگاه خوبی داریم.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت وجود بخش پیوند اعضا برای انجام موفقیت آمیز یک پیوند، عنوان کرد: انجام عمل پیوند اعضا بدون وجود چنین واحدی امکان پذیر نبود، از این رو همزمان با تاسیس مرکز همودیالیز بیمارستان امام رضا (ع)، تصمیم به تاسیس بخش پیوند اعضا گرفته شد.
صومی در پایان با اشاره تعهدات چهار ساله‌اش خاطرنشان کرد: راه‌اندازی بخش پیوند اعضا و پیوند کبد از تعهدات چهارساله‌ی ما بود که همزمان با آغاز رویداد فرهنگی "تبریز۲۰۱۸" به آن عمل کردیم، راه‌اندازی مرکز جامع سلول‌های بنیادی و تولید پوست و بافت هم از برنامه‌های آینده‌مان است.
"دکتر فرزاد کاکایی"، فوق تخصص جراحی کبد نیز در ادامه اظهار کرد: جای خوشحالی است که پس از سال‌ها، اولین پیوند کبد در تبریز انجام شد، امیدواریم حمایت‌ها از این واحد ادامه داشته باشد و امکانات لازم و نیروی انسانی کافی به آن تعلق بگیرد و این در حالی است که گروه ارتوپدی در بخش کبد مستقر شده‌اند!.
"افخمی"، رییس اداره فراهم آوری اعضای پیوندی نیز در این جلسه با تاکید بر ضرورت همکاری هر چه بیشتر پزشکان در جلب رضایت خانواده‌ی اهدا کننده، گفت: از پزشکان انتظار داریم تا با خانواده‌های اهدا کننده رو راست باشند و به آنان بگویند که بیمار مرگ مغزی امکان بازگشت ندارد، در برخی موارد چون پزشک گفته است احتمال بازگشت بیمار شما یک درصد است، خانواده به خاطر همان یک درصد از اهدای عضو اجتناب می‌کند.
"حجت پورفتحی"، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تبریر نیز در پایان اظهار کرد: پس از عمل پیوند کبد، انجام پیوندهای ریه و کبد از مورد زنده از دیگر برنامه‌ها است.
در پایان این مراسم از کادر پزشکی بخش پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی تبریز و خانواده‌ی مرحوم "صفر تاری‌زاده" به عنوان اهداکننده‌ی عضو تجلیل شد.
گفتنی است، دو کلیه، کبد و قلب این اهدا کننده‌ی عضو ۴۸ ساله‌ی تبریزی به چهار فرد نیازمند به پیوند، زندگی دوباره بخشیده است.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.