سمینار دو روزه بازآموزی متخصصان زنان و زایمان به میزبانی سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی آغاز به کار کرد.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، دکتر "پروین حکیمی" فلوشیپ نازایی در این سمینار با اشاره به برخی علل ناباروری اظهار کرد: ۱۸ الی ۲۹ درصد ناباروری‌ها به عدم تخمک گذاری، حدود ۷۰ درصد به PCO و ۱۰ الی ۳۰ درصد نیز به بالا بودن سطح هورمون‌‌ها مرتبط است.
وی در ادامه با تاکید بر موارد مصرف کلومیفن افزود: کلومیفن جزو داروهای تراتوژن بوده و باید در تجویز آن دقت شود. تجویز این دارو در روز سوم الی پنجم سیکل شروع می‌شود و پزشک باید از باردار نبودن مراجعه کننده‌ها مطمئن باشد. ۷۰ الی ۸۰ درصد از کسانی که کلومیفن مصرف می‌کنند، تخمک گذاری می‌کنند، ولی تنها ۱۵ الی ۲۲ درصد از آنان باردار می‌شوند.
وی ادامه داد: درمان طولانی مدت با کلومیفن در افراد بالای ۳۵ سال توصیه نمی‌شود. تاری دید، دوبینی، درد سینه و رشد چندین فولیکول از عوارض جانبی مصرف این دارو است که در صورت بروز اختلالات بینایی باید مصرف دارو را قطع کرد.
حکیمی در ادامه با اشاره به موارد مصرف قرص لیتروزول در اختلالات ناباروری، گفت: اگر پس از تجویز کلومیفن تخمک گذاری رخ نداد، اقدام به تجویز لیتروزول یا کورتون‌ها می‌کنیم.
دکتر "شهلا دانایی" در ادامه‌ی این سمینار با بیان این که ۲۰ الی ۲۵ درصد زوجین به اختلال ناباروری مبتلا هستند، عنوان کرد: اختلال ناباروری در زوجین زمانی مطرح می‌شود که با گذشت یک سال، بدون استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری، زوجین صاحب فرزند نشوند.
وی با اشاره به برخی علل ناباروری افزود: طبق آمارهای بین‌المللی ۴۰ درصد از علل ناباروری به مردان مرتبط بوده که این آمار در کشور ما نیز صدق می‌کند. پزشکان در مشاوره‌ی اولیه باید هر دو زوج را بررسی کنند و این در حالی است که در اکثر موارد مشکلات PCO مردان مورد بررسی قرار نمی‌گیرد.
وی تاکید کرد: موارد ناشناخته، طول مدت نازایی، تاریخچه‌ی سیکل‌های قاعدگی، سابقه‌ی فامیلی زوجین و ذخیره‌ی تخمدانی از جمله مواردی است که باید توسط پزشک متخصص مورد بررسی قرار گیرد.
دانایی با تاکید بر نقش عوامل محیطی و تراتوژن‌ها در بروز ناباروری گفت: این مورد یکی از علل عمده در بروز ناباروری در مردانی است که در محیط و کارخانه‌های آلوده مشغول به کار بوده و با مواد شیمیایی سر و کار دارند.
وی خاطرنشان کرد: حمایت روحی از زوجین مبتلا به اختلال ناباروری، داشتن سبک زندگی سالم، اصلاح اختلالات جنسی زوجین و درمان‌های جراحی از راهکارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
دکتر "مهدی یوسفی"، ایمونولوژیست، در پایان با بررسی نقش ایمنی بدن در اختلالات ناباروری گفت: تنها ۱۵ الی ۲۰ درصد از ناباروری‌ها به سورت کلینیکال تشخیص داده می‌شوند. بارداری‌ تکرار شونده‌ای که منجر به تولد زنده نشود، باید مورد بررسی قرار گیرد که ایمنی مادر در این بروز این مشکل نقش مهمی را ایفا می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: مادری که مشکلات خودایمنی داشته باشد، در مقاومت در برابر عوامل خطرساز برای جنین نیز دچار مشکل خواهد شد؛ از این رو بررسی سلول‌های سیستم ایمنی مادر باردار باید مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.