به گزارش این روزنامه، از مدت ها پیش موضوع آلودگی هوای شهرهای بزرگ سخن روز محافل مختلف از محافل سیاسی و قانون گذاری گرفته تا محافل اجتماعی ، فرهنگی و حتی نشست های غیررسمی و خصوصی گردیده است.
در این میان بیشترین حملات به مردم و صاحبان خودروهای شخصی است که چرا با استفاده از خودروهای تک سرنشین بر آلودگی هوای شهرها بویژه در فصول سرد و زمستان ها دامن می زندد.
همه هجمه ها به افراد و اعضای جامعه یک بعد مشترک دارد و آن این است که از خودروی شخصی کمتر استفاده کنیم تا هوا آلوده نشود.
بسیار خوب صورت مساله را بخوبی درک کردیم و بنابراین اگر از خودروهای شخصی استفاده نکنیم ، هوای شهرهایمان نیز کمتر آلوده شده و از شدت آلودگی ها کاسته خواهد شد.
در این بین آنچه حلقه مفقوده بوده و هیچ فرد یا سازمانی به آن اشاره نمی کند این است که اگر از خودروی شخصی استفاده نشود ، چه گزینه ای برای استفاده شهروندان وجود دارد تا جایگزین خودروهای شخصی شود؟ آیا توانسته ایم در کلان شهرها و از جمله در تبریز حداقل خطوط اتوبوسرانی مرتب و منظم برقرار کنیم تا شهروندان به استفاده از خودروی شخصی محتاج نباشند؟
یک امر مهم دیگر این است که چرا سازمان های درگیر در موضوع محیط زیست و آلودگی هوا همواره مردم را مقصر اصلی آلودگی هوا معرفی می کنند و متهم اصلی در این رابطه را صاحبان خودروهای شخصی معرفی می کنند؟
آیا این سازمان ها خبر ندارند که سازندگان خودرو یعنی دو خودروساز اصلی کشور مقصر اصلی هستند که این همه خودروی غیراستاندارد تولید و به بازار روانه کرده اند و صاحبان درآمدهای محدود نیز که اکثریت مردم را تشکیل می دهند ، مجبور به خرید و استفاده از آنها هستند.
به عبارتی مردم در این میان حملاتی را متحمل می شوند که هیچ نقش و اراده ای در ایجاد آن یعنی آلودگی هوا ندارند. آنان به ناچار به دلیل نداشتن دسترسی به حمل و نقل عمومی مطمئن و مسئولیت پذیر ناچار به استفاده از خودروهای آلوده کننده که اتفاقا اکثر آنها تولید داخلی هستند ، می شوند.
بنابراین بی انصافی و اوج بی عدالتی است که همه تقصیر ها و حملات را به مردم داشته باشیم و بگوئیم مردم باعث آلودگی هوا شهرها هستند!!
مردم در واقع نقشی در آلودگی هوا ندارند ، اتفاقا متضرر اصلی در این رابطه همان مردم هستند ، نقش اصلی آلودگی هوا را بنزین یا سوخت های غیراستاندارد و خودروهای با فناوری عقب مانده و غیراستاندارد بر دوش دارند که با ظرافت و زرنگی همیشگی آن را به زمین مردم پاس می دهند!!
در دفاع از این نظریه کاملا درست ، متقن و مستدل همین بس که سازمان ملی استاندارد اخیرا اعلام کرده است که به احتمال قوی تا ابتدای تیرماه سال آینده 10 مدل خودروی داخلی به دلیل مصرف سوخت بالا و آلایندگی بالا از دور تولید خارج خواهند شد.
مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع فلزی سازمان ملی استاندارد ایران با اعلام خبر اجرای فاز دوم تطابق استاندارد مصرف سوخت خودروها، این خبر را اعلام کرده است و در ادامه تاکید کرده است که احتمالا توقف خط تولید 10 خودرو از ابتدای تیرماه سال آینده محقق می شود.
پیمان پیرایش در گفت‌وگو با یک رسانه کشوری یاد آور شده است که در اجرای فاز دوم استاندارد مصرف سوخت خودروها، خودروسازان تا ابتدای تیرماه سال آینده فرصت دارند تا مصرف سوخت خود را به حد استاندارد تعریف شده برسانند و هر خودرویی که نتواند این استاندارد را پاس کند، قطعا با توقف خط تولید مواجه می‌شود.
بگفته وی، فاز اول استاندارد مصرف سوخت خودروها از ابتدای دی‌ماه سال 1394 اجرایی شد هرچند که این استاندارد در گذشته نیز جزو استانداردهای اجباری بوده است.
این درحالی است که فاز دوم این طرح باید از ابتدای دی‌ماه سال 1396 که با تصویب کارگروه مصرف سوخت شش‌ماه به خودروسازان فرصت داده شد و این مسئله به ابتدای تیرماه سال 1397 موکول شد و فاز سوم اجرای استاندارد جدید مصرف سوخت نیز از ابتدای دی‌ماه سال 1398 آغاز می‌شود که معیار ان مشابه معیارهای فعلی اتحادیه اروپاست.
مدیرکل نظارت بر اجرای استاندارد صنایع فلزی سازمان ملی استاندارد ایران با بیان این‌که مقوله استاندارد مصرف سوخت خودروها مجزا از طرح استانداردهای 85‌گانه خودرویی است، تصریح کرد: به احتمال بسیار زیاد تا ابتدای تیرماه سال آینده به دلیل عدم مطابقت مصرف سوخت خودروها با استانداردهای مربوطه خط تولید برخی خودروها متوقف خواهد شد و در حال حاضر 20 مدل خودرو نمی‌توانند این استانداردها را رعایت کنند.
پیرایش ادامه داد: برخی از این خودروها به میزان استاندارد مصرف سوخت بسیار نزدیک هستند و با تغییرات مختلفی از جمله کالیبره کردن خود می‌توانند استانداردهایشان را بروزرسانی کنند. برخی خودروسازان نیز تصمیم گرفتند موتور خودروها را تغییر داده و از موتورهای بهتری استفاده کنند.
وی در نهایت اعلام کرد که به احتمال بسیار زیاد خط تولید 10 مدل خودرو به دلیل عدم تطابق استاندارد میزان مصرف سوخت تا ابتدای تیرماه سال آینده متوقف خواهد شد.
این اظهارات کاملا نشان دهنده این حقیقت تلخ است که آلودگی هوای کلان شهرها غیر از مورد خوزستان و مواردی معدود، به آلوده کنندگی خودروها و احتراق ناقص و سوخت غیراستاندارد برمی گردد که در هیچیک از این موارد مردم نقش اصلی را ندارند.
منصفانه اگر به موضوع نگاه کنیم درخواهیم یافت که مردم به عنوان عنصر بی طرف در این میدان اگر به حمل و نقل عمومی سریع و مطمئن دسترسی داشته باشند ، نه تنها از خودروی شخصی استفاده نخواهند کرد ، بلکه از آن استقبال کرده و به بانیان آن نیز درود خواهند فرستاد.
بنابراین بیائیم قضاوت ها را عادلانه و منصفانه تر اعمال کرده و از اظهار نظرهای شتابزده و مقصر قلمداد کردن مردم به عنوان مقصران ردیف اول آلودگی شهرها برحزر باشیم که انصاف نیست همه تقصیرها و اتهامات را به سمت بی گناهان حواله کنیم.
یادمان باشد که در شهری همانند تبریز درصد بالایی از آلودگی هوا ناشی از فعالیت نیروگاه و بعضی صنایع می باشد که این معضل در مواردی به دلیل وارونگی هوا و غیره تشدید می شود. نقش خودروها نیز مزید به علت گردیده و باعث افزایش آلایندگی ها می گردد ….
8023/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.