به گزارش ایرنا، هیات عالی سرمایه گذاری در شهرستان ها به منظور سیاست گذاری و تصمیم گیری در کلیه امور سرمایه گذاری و مشارکت شهرداری، مرکب از شهردار به عنوان رئیس، معاون اداری مالی یا رئیس امور مالی شهرداری، مسئول امور سرمایه گذاری به عنوان دبیر، یک نفر کارشناس امور حقوقی به انتخاب شهردار، یک نفر کارشناس مالی یا اقتصادی به انتخاب شهردار، یک نفر کارشناس خبره به پیشنهاد شهردار و تصویب شورای اسلامی شهر، فرماندار شهرستان به نمایندگی از معاونت عمرانی استانداری و رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر تشکیل می شود.
تصمیمات هیات عالی سرمایه گذاری با دو سوم آراء مشروط به اینکه شهردار و معاون اداری مالی یا رئیس امور مالی جزء موافقان باشند، به تصویب می رسد.
اما این هیات که در شهرستان مرند تشکیل نشده است؛ شورای اسلامی شهر مرند، علت آن را عدم معرفی یک نماینده از سوی استان برای عضویت در این هیات عنوان می کند.
نکته جالب دیگر اینکه با توجه به عضویت مقصود استادی و محمدتقی طهماسب پور دو عضو شورای اسلامی شهر مرند در هیات عالی سرمایه گذاری شهرستان مرند، شاهد بودیم هفته گذشته، این دو عضو شورا در سفر کیش حضور پیدا نکرده و سایر اعضای غیرمرتبط با این هیات تخصصی در نمایشگاه 'شهر ایده آل' شهر کیش شرکت کردند، نمایشگاهی که با هدف جذب و ارتباط با سرمایه گذاران برپا می شود.
هر چند بگذریم از اینکه این دو نفر عضو شورای اسلامی شهر مرند، به صورت قرعه کشی جهت عضویت در هیات عالی سرمایه گذاری انتخاب شدند.

**با سرمایه گذاران بزرگی مذاکره کرده ایم
رئیس شورای اسلامی شهر مرند، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، پیرامون این مساله اظهار کرد: دو نفر نماینده شورای اسلامی شهر مرند در هیات عالی سرمایه گذاری به صورت قرعه کشی انتخاب شدند؛ چرا که هیچ کدام از اعضای شورا متخصص اقتصاد نیستند.
اکبر یحیوی افزود: در کمیسیون سرمایه گذاری، پس از بحث و گفت و گو، پیشنهاد کردیم که رئیس شورا عضو ثابت هیات عالی سرمایه گذاری نباشد، بلکه دو نفر از اعضای دیگر شورا در این هیات عالی، حضور داشته باشند.
یحیوی تاکید کرد: ما آمده ایم وضع موجود را بهبود ببخشیم که موفق هم می شویم.
مقصود استادی عضو دیگر شورای اسلامی شهر مرند، عضویت خود به صورت قرعه کشی در هیات عالی سرمایه گذاری شهرستان مرند را تایید کرد و گفت: این هیات هنوز در مرند تشکیل نشده است، چرا که از استان باید یک نماینده به مرند معرفی می شد که هنوز معرفی نشده و پس از کش و قوس های فراوان، به فرمانداری مرند ارجاع شد که در این مرحله نیز تاکنون محقق نشده است.
همچنین فرامرز آخوندی رئیس کمسیون عمران شورای اسلامی شهر مرند نیز به ضرورت حضور در نمایشگاه کیش اشاره کرد و گفت: اکثر اعضای شورای اسلامی شهرها در کیش حضور داشتند، 8 نفر از اعضای 9 نفره شورای شهر خوی، 10 نفر از اعضای شورای شهر تبریز و بسیاری از اعضای شوراهای شهرهای دیگر در نمایشگاه شهر ایده آل کیش حضور داشتند.
محمد بخشی دیگر عضو شورای شهر مرند هم خاطرنشان کرد: سفر دو روزه اعضای شورای شهر مرند به کیش برای شهر بهره خوبی داشت، با سرمایه گذاران بزرگی صحبت شد که به زودی به اطلاع عموم مردم می رسانیم.

**میزان درآمد شهرداری مرند
برای یکسان سازی و ارائه مجموعه امور خدماتی و برنامه های عمران شهری باید منابع درآمدی جدید و پایدار، شناسایی و تامین شود.
اما نظر به بدهی میلیاردی شهرداری مرند، آیا امکان جذب سرمایه گذار در این شهر وجود دارد؟ البته نباید سردرگمی پروژه 'جواهر' در مرکز شهر مرند را هم نادیده گرفت که در صورت تداوم وضعیت نامعلوم این پروژه نیمه تمام، شاهد فرار سرمایه گذاران از این شهر خواهیم بود.
رئیس شورای اسلامی شهر مرند با اعلام میزان درآمد شهرداری این شهر در آذر ماه سال جاری ابراز کرد: درآمد عمومی آذر ماه سال جاری شهرداری مرند، حدود 60 میلیارد ریال بود که معادل درآمد پنج ماهه اول سال گذشته است.
وی افزود: کل درآمد 6 ماهه اول سال گذشته شهرداری مرند 140 میلیارد ریال بود که رقم فعلی در مقایسه با آن، مبلغ چشمگیری است اما نباید به این میزان بسنده کنیم.
یحیوی خاطرنشان کرد: 60 درصد هزینه های شهرداری در بخش خدمات و 40 درصد در بخش عمران صورت می گیرد.

**ضرورت رفع موانع سرمایه گذاری
شهرستان مرند درسال های گذشته در سطح استان آذربایجان شرقی به عنوان قطب فعال در عرصه اقتصاد و صنعت بود، اما امروز با وجود منطقه آزاد ارس، منطقه ویژه اقتصادی سهلان و شهرک سرمایه گذاری خارجی در جوار شهرستان مرند، این فرصت از شهرستان گرفته و در بیشتر مواقع مانع حضور سرمایه گذار می شود.
مسئولان این شهرستان، باید برای جذب سرمایه گذار، ابتدا موانع پیش روی آن را از میان برداشته و سپس با معرفی فرصت های سرمایه گذاری و ارائه مشوق های متنوع، زمینه را برای حضور سرمایه گذاران در این شهر تاریخی و فرهنگی فراهم کنند.
شهرستان مرند که در شاهراه بین المللی آسیا و اروپا قرار دارد؛ یکی از شهرهای زیبای استان آذربایجان‌ شرقی با 250 هزار نفر جمعیت محسوب می شود.
سابقه تاریخی شهر مرند به چند قرن پیش از میلاد مسیح می ‌رسد و در دوره‌ های آشور و کلده، اقوام بسیاری در این شهر سکونت داشته ‌اند؛ بر اساس نوشته‌ های تورات، مادر حضرت نوح در شهر مرند دفن شده و در روایتی احتمال دفن حضرت نوح نیز در این شهر آمده است.
تنظیم: نعمت مرادپور ** انتشار: رستگار
6132/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.