دومین جشنواره دانشگاهی فناوری، کارآفرینی و تحقیقات دانشجویی و اولین جشنواره منطقه‌ای «فَکت» با حضور جمعی از مهمانان از استان‌های همدان، قزوین، گیلان، کردستان، زنجان، اردبیل، آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز آغاز به کار کرده و تا فردا ( 26 آذر ماه) ادامه دارد.
 
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، سرپرست و بنیانگذار فَکت و  قائم مقام و دبیر شورای راهبردی جشنواره در مراسم افتتاحیه آن، با تاکید بر این‌که فرآیند تحقیق باید به سمت کارآفرینی و تجاری سازی پیش رود، گفت: دانشی که از آن سودی برده نشود، محکوم به فنا است و به طور کلی باید حداقل 20 درصد پژوهش‌ها تبدیل به فناوری و 30 درصد از آن آن تبدیل به کارآفرینی و تجاری سازی شود.
 
پیمان کیهان‌ور ادامه داد: اختراعات و مقاله‌ها باید به سمت تجاری سازی پیش روند و خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی تبریز امروزه وارد حوزه استارت آپی شده و دانشجویان و علاقمندان زیادی در آن فعالیت دارند.
 
وی در خصوص مرکز «فکت» و زمینه فعالیت‌های آن، بیان کرد: دفتر فکت (کمیته تحقیقات دانشجویی سابق) به عنوان یک پارادایم شیفت در عرصه فعالیت‌های علمی دانشجویی و شامل تغییراتی بنیادین در ساختار کمیته تحقیقات دانشجویی علوم پزشکی بوده و برای اولین بار در کشور به دنبال فرهنگ سازی مفهوم «دانشجوی نسل سوم » بوده است.
 
وی بیان کرد: دورنمای فکت حرکت به سوی دانشجوی نسل سوم، «مدیر، نوآور، فناور و کارآفرین» بوده و رسالت آن ایجاد خلاقیت و نوآوری به همراه برنامه‌ریزی هدفمند، مدیریت سیستمیک، همکاری تیمی و هم‌افزایی همه جانبه، با حفظ ارزش‌های اخلاقی، امانتداری و حریم شخصی در محورهای آموزش، تحقیقات، فناوری، کارآفرینی و تجاری سازی، به ویژه در مرزهای دانش و فناوری‌های همگرا با ارتقای فرهنگ و فرایندها، به عنوان الگو در منطقه غرب آسیا ، است.
 
کیهان ور در بخشی دیگر از سخنان خود از افتتاح مرکز نوآوری و شتاب دهنده آذربایجان (منشا) در تبریز خبر داد و افزود: امیدورایم که تا پایان سال جاری این مرکز افتتاح شود و بتواند بستری برای رشد استارت آپ‌ها در عصر تکنولوژی و گپ نوآورانه فراهم کند و دانشجویان با تکیه بر توانایی‌ها و دانش خود می‌توانند ایده‌های خود را وارد حوزه کارآفرینی و فناوری وارد کنند.


وی در بخش پایانی سخنان خود از شورای شهر و شهرداری تبریز خواستار تشکیل کمیته فکت در شهرداری تبریز شد.
 
بر اساس این گزارش؛ برگزاری همایش ملی تجربه، کارآفرینی و استارت آپ‌ها از دیگر بخش‌های این جشنواره است که می‌تواند نقش تحول‌آفرینی در زندگی شغلی داشته باشد و توسط دفتر فناوری، کارآفرینی و تحقیقات دانشجویی (فکت)، معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تبریز و مرکز نوآوری و شتابدهی آذربایجان (منشأ) در تبریز برگزار می‌شود.
 
در این همایش کارآفرینان موفق، از تجربیات خود و چالش‌هایی که در مسیر با آن‌ها مواجه شده‌اند و راه‌حل‌هایی که با آن‌ها مشکلات را از سر راه برداشته‌اند سخن می‌گویند تا افراد با دانستن این تجربیات، راه پر فراز و نشیب کارآفرینی را آسوده‌تر و با دانش بیشتر طی کنند.
 
بخش مهم آن معرفی استارت آپ‌های برتر به این شکل است که در مدت زمان چهار دقیقه نماینده هر تیم، استارت آپ خود را برای حاضرین و داوران همایش به صورت Elevator Pitch ارائه خواهد داد و براساس نظر هیأت داوران تیم‌های اول، دوم و سوم به عنوان استارت آپ‌های برگزیده همایش معرفی شده و جوایز ۱۵، ۱۰ و ۵ میلیون ریالی خود را دریافت کنند.
 
همچنین در بخش معرفی ایده‌های برتر در حوزه علوم پزشکی و سلامت، ایده پردازان در مدت زمان  سه دقیقه ایده مورد نظرشان را توضیح خواهند داد تا براساس نظر هیأت داوران ایده‌های برگزیده در هر یک از محورهای زیر معرفی شده و جوایز ایشان تقدیم شود و نیز از کارآفرینان، استارتاپ های برتر  تجلیل می‌شود.
 
برگزاری کارگاه‌های آموزشی در حوزه مدیریت، کارآفرینی، مدیریت و تحقیقات از دیگر بخش‌های این جشنواره است.
 
کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز به اختصار فکت، با نگاه ترجمانی و تفکر مبتنی بر کسب ثروت دانش بنیان، مفاهیم فناوری، کارآفرینی و تجاری سازی شروع به فعالیت کرده است و با رشد استارت‌آپ‌ها تبدیل به برترین قطب فناوری، کارآفرینی و تجاری‌سازی کشور شود تا با نگاه سیستمیک اقدام به ایجاد تشکیلات چابک در این عرصه کرده است.
 
فکت با تاسی از مدل نوآوری باز (OI) و با تاکید بر همکاری‌های تیمی، بین و فرارشته‎ای با دانشجویان سایر دانشگاه‌ها از یک طرف اقدام به حرکت در مرزهای دانش و به ویژه فناوری های همگرا (NBICS) کند و از طرف دیگر با گسترش همکاری با بخش خصوصی به تعامل هدفمند در این عرصه بپردازد. Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.