استاندار آذربایجان‌ شرقی با اشاره به این‌که تسهیلات منابع صندوق توسعه ملی به منظور ایجاد اشتغال در نظر گرفته شده‌است، تاکید کرد: باید تسهیلات منابع این صندوق به طور هدفمند و برنامه‌ریزی شده به متقاضیان اعطا شود.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، مجید خدابخش در کارگروه توسعه اشتغال روستایی ضمن بررسی آیین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: سهم حداکثری آذربایجان شرقی از این تسهیلات حدود 432 میلیارد تومان است و باید بر اساس توانمندی استان و حساب شده از این تسهیلات نهایت استفاده را بکنیم.
وی با بیان این‌که دستگاه‌های مربوطه، جزئیات صندوق و شرایط آن‌ را به شکل فراخوان و یا هر روش دیگری به اطلاع مردم برسانند، گفت: هدف این صندوق اشتغالزایی و کارآفرینی است و نباید از همه افراد انتظار کارآفرینی را داشته باشیم؛ چراکه این امر نیاز به نبوغ و استعداد خاصی دارد و آنان می‌توانند در کارهای اجرایی و پیاده کردن ایده‌های خود، با دیگر افراد مشارکت داشته باشند که اتاق بازرگانی تبریز نقش موثری را در زمینه کار آفرینی دارد.
وی توجه به بازار را در ایجاد و حمایت از اشتغالزایی ضروری دانست و افزود: در صورت حل نشدن مشکلات و مسائل مربوط به بازار، تمامی اثرات این گونه وام‌ها و خود پول‌ها از بین می‌رود و در واقع هسته‌ی کلیدی تصمیم‌گیری‌ها باید بازار و شرایط آن باشد.
وی هم‌چنین در خصوص توانمدی دانشگاه‌ها و فارغ‌التحصیلان، بیان کرد: چنین نباشد که بدون آموزش درست در مورد اشتغال و کارآفرینی و از سویی اعطای وام به جوان فارغ‌التحصیل بیکار، آن را بدهکار هم بکنیم. 
خدا بخش در بخشی از سخنان خود با اشاره به انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری اسلامی در سال 2018، یاد آور شد: در صندوق توسعه ملی سهم گردشگری 10 درصد و صنایع دستی و فعالیت‌های فرش دستباف نیز 10 درصد از کل منابع در نظر گرفته شده است که با توجه به رویداد "تبریز 2018"‌، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.
وی با تاکید بر این‌که توسعه تابلوفرش دستباف در سردرود در نزدیکی تبریز، الگوی موفقی برای ایجاد اشتغال است، خاطر نشان کرد: سردرود به عنوان پایتخت تابلوفرش جهان انتخاب شده است و نرخ بیکاری در این شهر نزدیک به صفر است که همگی نشانگر اهمیت به اشتغال در سردرود و استفاده از مشاوران در توسعه بازار وکسب و کار خود است.
مدیر کل امور روستایی و استانداری  آذربایجان شرقی با اشاره به بخش‌های مختلف منابع صندوق توسعه ملی، گفت: برای بخش کشاورزی و منابع طبیعی به میزان 45 درصد، صنایع و معادن کوچک به میزان 10 درصد، گردشگری به میزان 10 درصد و نیز برای فعالیت‌های خدماتی و فناوری اطلاعات به میزان 15 درصد منابع در نظر گرفته شده است.
تقی کرمی ادامه داد: سهم صنایع دستی و فعالیت‎های فرش دستباف به میزان 10 درصد و سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی صنعتی روستایی و شهرهای زیر 10 هزار نفر به میزان 10 درصد است.
وی با تاکید بر این‌که منابع این صندوق بیشتر به سمت رسته‎های اقتصادی پراشتغال هدایت می‌شود، افزود: منظور همان رسته فعالیت‌های اقتصادی است که در مطالعه پویای کسب‎وکار و اشتغال استان انتخاب شده‌ و به تصویب کارگروه رسیده است.
وی با اشاره به اولویت‌بندی رسته‌ها بر اساس دو شاخص درآمد و اشتغال (طرح تکاپو)، بیان کرد: صنایع دستی، کفش و فرآوری‌های چرم، گردشگری، تولید پوشاک، تولید نرم افزار و ارائه خدمات فناوری اطلاعات، آجیل و خشکبار، تولید و فرآوری انگور، حمل و نقل باری و لجستیک، پرورش و فرآوری دام و طیور و نیز تولید میوه‌های هسته‌دار و دانه‌دار از جمله آن‌ها است.
در این کارگروه جمعی از مسئولان استانی حضور داشتند و هر یک به بیان نظرات خود در خصوص استفاده از منابع صندوق توسعه ملی در استان پرداختند.

انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.