به گزارش ایرنا، ارسلان هاشمی روز سه شنبه در جلسه بررسی مشکلات امور آب شهرستان عجب شیر، مدیریت مصرف و کنترل برداشت از منابع آبی حوضه دریاچه ارومیه را کلید احیا این دریاچه عنوان کرد و افزود: وضعیت منابع آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه بسیار خطرناک است از این رو آموزش کشاورزان و رعایت حقابه تاثیر بسزایی در سرنوشت این دریاچه خواهد داشت.
وی اظهار کرد: در سالجاری برای پایاب سد قلعه چای 78میلیارد ریال اعتبار که به صورت اوراق پیش بینی شده در نظر گرفته شده و این اعتبارات در راستای کاهش مصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه است.
وی افزود: در راستای احیا دریاچه ارومیه، تامین آب کشاورزان از سد قلعه چای نسبت به سال گذشته هشت میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
هاشمی گفت: جلوگیری از آبیاری های پرت و برداشت های غیر مجاز و استفاده از سامانه آبیاری نوین می تواند به احیا دریاچه ارومیه منجر شود.
وی با بیان اینکه بیشترین تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه در بین شهرهای استان های آذرباجان غربی و شرقی متوجه شهرستان عجب شیر است افزود: فاصله سد قلعه چای تا پیکره دریاچه ارومیه 35 کیلومتر است و آب رهاشده از این سد به دریاچه ارومیه نخواهد رسید تنها می تواند قسمتی از حاشیه دریاچه را نمناک کرده و مانع از ایجاد بادهای نمکی می شود.
وی یکی از مهمترین دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه را پایین بودن راندمان آبیاری و پرت بالای آب در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: در شهرستان عجب شیر و شهرهای حاشیه دریاچه ارومیه باید محصولات با نیازی آبی کم و ارزش ریالی بیشتر کاشت شود و در کاهش مصرف آب محصولات کشاورزی مدیریت شود.
فرماندار عجب شیر نیز در این جلسه خواستار تسریع در روند اجرایی پایاب های سد قلعه چای عجب شیر شد و گفت: رونق کشاورزی و کاهش بیکاری مهمترین ثمره پایاب سد قلعه چای عجب شیر خواهد بود.
سیدشمس الدین مراثی با اشاره به اینکه با اتمام این پروژه بیش از 20 درصد آب کشاورزی شهرستان صرفه جویی خواهد شد گفت: وجود هفت هزار هکتار از اراضی این شهرستان در پایاب این سد، فرصت بسیار مناسبی را برای توسعه کشاورزی و ایجاد فرصت های شغلی در این منطقه فراهم می کند.
وی ادامه داد: 19 کیلومتر از شبکه اصلی پایاب این سد لوله گذاری شده که تا پایان سال جاری به 22٫5کیلومتر خواهد رسید و تلاش می شود تا پایان فصل کاری سالجاری، کشاورزان 2 روستای دیزج حسن بیگ و مهماندار از شبکه آبیاری و زهکشی اراضی پایاب سد بهره مند شوند.
وی با اشاره به اینکه کل وسعت پایاب سد قلعه چای 2 هزار و 300 هکتار است افزود: تامین به موقع آب توسط شرکت آب منطقه ‌ای استان، موجب توسعه آبیاری تحت فشار در پایاب سدهای این شهرستان خواهد شد.
مراثی با اشاره به اینکه دولت برای اجرای سامانه آبیاری تحت فشار از کشاورزان حمایت و به آنان تسهیلات کم بهره پرداخت می کند، یادآوری کرد: برای گره گشایی از مشکلات و گرفتاری های کشاورزان و توانمند سازی آنان، تفکر انقلابی و تلاش جهادی لازم است.
وی با اشاره اینکه با گزارش های اداره جهاد کشاورزی از روند تشکیل پرونده در خصوص سیستم های نوین گفت: در 2 سال گذشته طرح سیستم های نوین آبیاری در 110 هکتار از مزارع و باغ های این شهرستان اجرا شده است.
فرماندار عجب شیر خواستار نهادینه شدن سیستم های نوین آبیاری برای کشاورزان و باغداران این شهرستان شد و اظهار کرد: در سالجاری در 80 هکتار از مزارع و زمین های کشاورزی این شهرستان که برای آن ها پرونده تشکیل شده، سامانه آبیاری نوین اجرا می شود.
شهرستان عجب شیر با حدود 85 هزار نفر جمعیت در 98 کیلومتری جنوب غربی تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
خبرنگار:شهرام ناعم وند**انتشار:عیسی عطاپور**
3077/7485
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.