به گزارش ایرنا، نشست روز چهارشنبه ستاد تنظیم بازار آذربایجان شرقی با محوریت بررسی بازار گوشت مرغ در حالی برگزار شد که در هفته جاری قیمت این محصول پروتئینی با افزایش 20 تا 30 درصدی مواجه بوده و مسئولان، فعالان و کارشناسان این حوزه دلایل مختلفی را برای این افزایش قیمت عنوان می کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی ضعف نظارت را یکی از دلایل اصلی در چرخه تولید تا توزیع عنوان و تاکید کرد: دستگاه های نظارتی باید اهتمام بیشتری داشته باشند.
علی نواداد با اشاره به اینکه در زمینه قیمت گوشت زنده مرغ تفاوتی با سایر استان ها نداریم، گفت: این موضوع نشانگر این است که در بخش تولید مشکلی وجود ندارد و عمده مشکل در مرحله تولید تا مصرف است.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای استان این فراورده پروتئینی را از سایر استان ها به ویژه استان های همجوار تامین می کنند، گفت: در این شرایط بخش تولید استان بیشترین لطمه را خواهد دید.
نواداد همراهی اتحادیه ها با دستگاه های نظارتی را در زمینه بازرسی از واحدهای تولیدی و توزیعی ضروری دانست و گفت: قیمت گوشت مرغ آماده طبخ باید تثبیت شود.
معاون بازرسی و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هم با بیان اینکه تنظیم بازار گوشت جوز اولیت های ستاد تنظیم بازار است، گفت: واحدهای مرغداری همکاری لازم را با بازرسان سازمان ندارند و گاهی اقدام به سندسازی می کنند.
اسماعیل عطاپور با بیان اینکه قیمت 17 هزار ریالی برای جوجه یکروزه در هیچ جای کشور رعایت نمی شود، افزود: مرجعی برای قیمت گذاری مرغ وجود ندراد و میزان عرضه و تقاضا قیمت این فراورده را مشخص می کند.
کریم مهری رییس سازمان جهاد کشاورزی استان هم با بیان اینکه حمایت از مصرف کننده در کنار حمایت از تولید کننده اهتمام دولت است، اظهارکرد: تنظیم بازار نیازمند آینده نگری و توجه به منافع بلندمدت است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان هم با بیان اینکه هزینه خدمات مرغ آماه طبخ در استان آذربایجان شرقی بیشتر از سایر استان هاست، گفت: سهم این خدمت در قیمت تمام شده محصول 18 درصد است در حالیکه میانگین کشوری 10 درصد است.
حبیب شریفیان با اشاره به اینکه در برخی استان ها مانند زنجان سهم هزینه خدمات 5 درصد است، بر شناسایی گلوگاه ها برای افزایش قیمت تاکید کرد.
وی با بیان اینکه منفصل بودن حلقه های جوجه ریزی، پرورش، کشتار و توزیع آسیب زاست، اظهارکرد: رویکرد مصرف کننده و میزان تقاضا در فصول و شرایط مختلف در قیمت محصول تاثیر مستقیم دارد.
شریفیان با اعلام اینکه میزان جوجه ریزی در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش نیافته است، اظهارکرد: عمده واحدهای تولیدی اهتمام خود را برای تامین نیاز ماه مبارک رمضان مصروف داشتند و برای مدتی با خلا جوجه ریزی مواجه شدیم و بخشی از افزایش قیمت کنونی به این دلیل است.
وی با اشاره به اینکه افزایش دمای هوا در جنوب و شمال کشور بر میزان تولید کلی ماه جاری تاثیر گذاشته است، در عین حال تاکید کرد: عمده مشکل استان ما تکمیل نبودن زنجیره تولید و خدمات در زمینه این محصول است.
وی اظهارکرد: تعدد حلقه های واسط برای انجام بخشی از کارها موجب اعمال هزینه های متعدد شده و در نهایت موجب اختلاف قیمت تمام شده در استان با سایر استان ها می شود.
شریفیان با بیان اینکه این مشکل در فرایند تولید تا عرضه گوشت قرمز هم در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: فاصله قیمت بین لاشه و فروش در قصابی از همین روست.
وی با بیان اینکه در صورت تشکیل زنجیره منسجم، امکان کاهش قیمت فراهم می شود، گفت: نبود زنجیره تولید و خدمات موجب اختلاف قیمت 500 تا یکهزار تومانی هر کیلو گوشت مرغ آماده طبخ در استان ما با سایر استان ها شده است.
شریفیان با اعلام اینکه در زمینه گوشت قرمز و تخم مرغ مازاد مصرف استان تولید می شود، گفت: این در حالی است که گوشت مرغ تولیدی استان کفاف مصرف را نمی کند و از سایر استان ها تامین می شود.
وی از فعالان حوزه تولید مرغ گوشتی و تخم گذار استان خواست در اقلب زنجیره واحد و به صورت مشارکتی حرکت کنند وگرنه امکان رقابت را از دست خواهند داد .
شریفیان با اعلام اینکه اولین زنجیره تولید و خدمات در این حوزه در شهرستان مراغه در حال شکل گیری است، اظهارکرد: افزایش کیفیت و کاهش قیمت با فعالیت در قالب زنجیره ای زمنیه صادرات را هم فراهم می کند.
وی با اعلام اینکه سال گذشته 500 هزار میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید در بخش دام و طیور استان پرداخت شد، گفت: برای تکمیل زنجیره تولید و خدمات در این بخش هم امکان بهره مندی از این تسهیلات وجود دارد.
مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام استان آذربایجان شرقی هم با بیان اینکه فاصله قیمت محصولات پروتئینی در این استان با سایر استان ها تبدیل به عرف شده است، گفت: تشکل ها در تثبیت قیمت همراهی نمی کنند.
رضا خدایی با بیان اینکه در برهه های زمانی محتمل برای افزایش تقاضا همچون ماه مبارک مضان از ذخایر راهبردی برای تنظیم بازار محصولات پروتئینی استفاده می شود، گفت: با توجه به شرایط موجود توزیع این اقلام در استان ادامه دارد و از ابتدای ماه رمضان تا زمان حاضر 750 تن گوشت مرغ عرضه شده است.
وی هم نبود زنجیره تولید و خدمات را مشکل اساسی در این حوزه دانست و موفقیت کشورهای همسایه همچون ترکیه به دلیل وجود شرکت های زنجیره ای است.
مدیر عامل اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی استان آذربایجان شرقی هم با اشاره به دلایل افزایش تقاضای موجود برای گوشت مرغ، افزایش قیمت گوشت قرمز را بی تاثیر نداست و گفت: هزینه های تولید افزایش یافته است و قیمت هر کیلو 65 هزار ریال برای گوشت مرغ دیگر منطقی نیست.
رامین پذیره با اشاره به فعالیت 500 واحد مرغ گوشتی در استان، گفت: در هر دوره 11 میلیون قطعه مرغ تولید می شود.
بر اساس این گزارش، قیمت هر کیلو گوشت مرغ زنده در آذربایجان شرقی 56 هزار ریال است در حالی که میانگین قیمت کشور 54 هزار و 331 ریال است.
همچنین قیمت هر کیلو گوشت مرغ آماده طبخ در استان در زمان حاضر 85 هزار و 500 ریال و میانگین کشوری 78 هزار و 158 ریال است.
استان آذربایجان شرقی از نظر قیمت گوشت مرغ زنده پس از آذربایجان غربی، ایلام و کردستان در رده چهارم و در زمینه قیمت گوشت مرغ آماده طبخ پس از آذربایجان غربی در رده دوم کشور قرار دارد.
در واقع مردم آذربایجان شرقی پس از مردم آذربایجان غربی بیشترین بها را برای تهیه گوشت مرغ می پردازند.
خبرنگار: پرویز انصاری**انتشاردهنده:محمد عزیزی راد
3071/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.