به گزارش روز یکشنبه ایرنا، پس از پی گیری های مسئولان استانی و نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی در خصوص حل مشکل سرمایه در گردش این واحد تولیدی و قبول تعهد همکاری بانک سپه به عنوان بانک عامل حمایت کننده، گام های نهایی برای راه اندازی این کارخانه برداشته شده و طی چند ماه آینده بهره برداری از فاز نخست کارخانه ذوب آهن ملکان شروع می شود.
با راه اندازی فاز نخست این کارخانه برای حدود 600 نفر به صورت مستقیم و بیش از یکهزار نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد می شود که این امر می تواند نقطه عطفی در حل مشکل بیکاری در منطقه جنوب آذربایجان شرقی باشد.
استاندار آذربایجان شرقی که طی سال های اخیر تلاش های وافری برای رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان شروع کرده است، حل این مشکلات را وظیفه اصلی همه مسئولان ذکر کرد و گفت: تا رفع تمام موانع تولید در کنار تولیدکنند گان هستیم.
اسماعیل جبارزاده افزود: پیشرفت شهرستان ملکان در چند سال گذشته نسبت به بسیاری از شهرستان‌های دیگر چشمگیر بوده و دورنمای توسعه این شهرستان روشن و ارزشمند است.
وی با اشاره به مشکلات مالی کارخانه ذوب‌آهن شمالغرب کشور، بر همکاری همه مسوولان استانی جهت راه ‌اندازی این واحد صنعتی تاکید و اظهار کرد: مشکل تامین بخشی از سرمایه ثابت این شرکت برای خرید تجهیزات و راه‌اندازی خط تولید نورد از طریق دستگاه‌های ملی پیگیری شده است.
جبارزاده ادامه داد: با افتتاح این واحد صنعتی، یک زنجیره تولید آهن در آذربایجان شرقی شکل می‌ گیرد که انتظار داریم فناوری و توانمندی تولید آن به صورت کامل در این واحد صنعتی ایجاد و تقویت شود.
پیگیری های نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی به همراه مسئولان استانی باعث شد تا در نهایت عضو هیات مدیره بانک سپه چند روز قبل با حضور در این شهر و بازدید از مراحل عملیات احداث کارخانه، قول تامین مالی ذوب آهن ملکان توسط بانک سپه را بدهد.
عضو هیات مدیره بانک سپه در این بازدید اعلام کرد: این موسسه مسئولیت تامین مالی راه اندازی کارخانه ذوب آهن ملکان را عهده دار شده است.
پرتو افکنان اظهار کرد: درباره راه اندازی و شروع به کار ذوب آهن ملکان یک نگاه ملی - استانی وجود دارد و از طرف مجلس شورای اسلامی نیز موضوع اتمام این طرح به شدت پیگیری می شود.
وی با بیان اینکه کارخانه ذوب آهن ملکان جزو طرح های اولویت دار ملی و استانی است، افزود: بر اساس توافق صورت گرفته و مصوبه کارگروه های مختلف استانی و پیگیری های استانداری، مجلس شورای اسلامی و وزیر صنعت، معدن و تجارت، این طرح جزو طرح های اولویت دار قرار گرفته است و بانک سپه موظف شده تا نسبت به تامین مالی این طرح، اقدام کند.
افکنان گفت: درخواست اصلی صاحبان این طرح برای تسهیلات 350 میلیاردی برای سرمایه در گردش بعد از افتتاح طرح است که کارشناسان بانک با نظر مساعد در حال بررسی آن هستند تا این واحد تولیدی به بهره برداری برسد.
به گزارش ایرنا، رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان ملکان نیز با اشاره به اهمیت راه اندازی کارخانه ذوب آهن، گفت: این کارخانه در زمینی به مساحت 91 هکتار در حال احداث است که واحد نورد آن هم اکنون 82 درصد پیشرفت فیزیکی و واحد ذوب آلیاژی آن نیز تاکنون 27 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
علی بیگ زاده افزود: ظرفیت تولید سالانه این کارخانه 350 هزار تن در واحد نورد و 400 هزار تن در واحد ذوب آلیاژی خواهد بود.
وی ادامه داد: در صورت تکمیل واحدهای آن برای یکهزار و 200 نفر به صورت مستقیم و برای شش هزار نفر به طور غیر مستقیم شغل ایجاد خواهد شد.
بیگ زاده با بیان اینکه کارخانه ذوب آهن ملکان از سه واحد بزرگ احیای مستقیم، ذوب و ریخته گری و واحد نورد تشکیل می شود، اظهار کرد: در واحد احیا سنگ آهن که به صورت گندله است، طی فرآینده به صورت محصولات شمش تولید و سپس این محصول به واحد نورد جهت تولید انواع میلگردهای ساختمانی ارسال و مازاد آن به سایر واحدهای نورد جهت تولید میلگرد، نبشی، تسمه و سایر محصولات تحویل خواهد شد.
وی اضافه کرد: از آنجا که رعایت الزامات زیست محیطی جهت کنترل آلاینده های منتشره از قبیل ذرات معلق جامد، گازهای متصاعد شده و آب های آلاینده مورد تاکید مسئولان استانی و سازمان های متصدی امر است، در طراحی واحدهای احیای مستقیم، ذوب و ریخته گری و نورد الزامات زیست محیطی لازم جهت کنترل آلاینده های منتشره مورد توجه قرار گرفته است.
شهرستان ملکان با جمعیت یکصد هزار نفر با دو بخش، سه شهر، پنج دهستان و 82 روستا در فاصله 146 کیلومتری جنوب مرکز آذربایجان شرقی واقع است.
آذربایجان شرقی با داشتن 430 واحد تولیدی فلزی، فولاد و قطعه سازی یکی از قطب‌ های صنعتی کشور در این زمینه به شمار می رود.
گزارش از: سیدیحیی مرتضائی ** انتشار: محمد رستگار
3038/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.