به گزارش ایرنا، امین امینیان روز چهارشنبه در جلسه ستاد هماهنگی سفرهای تابستانی این شهرستان افزود: خداآفرین دارای ظرفیت های دوچندان و چند وجهی در صنعت گردشگری بوده و برای استفاده از این مزیت ها باید برنامه ریزی شود.
وی اظهار کرد: آموزش های عمومی گردشگری به ویژه برای اصنافی که به صورت مستقیم با گردشگری در ارتباط بوده از اهمیت و اولویت برخوردار است.
فرماندار خداآفرین با اشاره به نقش صنعت گردشگری در تولید و اشتغال به عنوان یک تجارت نامرئی یادآوری کرد: گردشگری اکنون یک صنعت، تجارت و هنر قلمداد می شود.
امینیان ادامه داد: شمال آذربایجان شرقی باید به عنوان محور گردشگری استان مطرح شود که با این اقدام امکانات جذب گردشگر فراهم می شود.
وی صنایع دستی را مکمل گردشگری نام برد و بر احیای مجدد صنایع دستی بومی منطقه از جمله سبد بافی و چتن بافی تاکید کرد.
فرماندار خداآفرین با بیان اینکه این شهرستان آثار تاریخی و طبیعی فراوان برای جذب گردشگر دارد از توافقنامه بین المللی بین ایران و جمهوری آذربایجان برای مرمت پل های خداآفرین و تلاش دو کشور برای ثبت جهانی این پل ها خبر داد.
امینیان افزود: اعتبارهای مرمت این پل ها تامین و عملیات آن در آینده نزدیک اجرایی می شود.
وی گفت: برای تبریز 2018 برنامه ریزی برپایی جشن بزرگ یک هفته ای ثبت جهانی جنگل های ارسباران ارایه شده که باید در این زمینه اقدام های لازم انجام شود.
فرماندار خداآفرین خواستار سرعت دهی در تملک و مرمت ساختمان موزه و ایجاد ساختمان امداد و نجات و آشیانه به عنوان امتیاز برای ثبت جهانی جنگل های ارسباران شد.
امینیان مرمت برج تاریخی قارلوجه، حفظ بافت با ارزش روستاهای مردانقم واولی در جذب گردشگر را مهم دانست و ادامه داد: روستاهای که در مناطق جنگلی هستند مکلف به رعایت ضوابط و الگوی ساخت و ساز مطابق با جنگل هستند.
وی از آماده سازی مناسب تمثال حضرت امام خمینی (ره) در این شهرستان به عنوان یک میراث معنوی و نماد ملی گردشگران خبر داد.
به گزارش ایرنا، امینیان با بیان اینکه نصب تابلوهای راهنما و علایم هشدار دهنده در راه های روستایی و مسیرهای گردشگری جاده مرزی و جمع آوری تابلوهای اضافی از لحاظ گردشگری اهمیت دارد، خواستار همکاری نهادهای مرتبط برای ایجاد و تکمیل پروژه های مجتمع های رفاهی و تفریحی بین راهی و راه اندازی خانه های مسافر در روستاهای هدف گردشگر شد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این جلسه گفت: در خداآفرین 73 روستای زیر 20 خانوار نیازمند تعییین محدوده بوده که تعیین محدوده در مناطق جنگلی به دلیل حفظ جنگل از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
نادر نسترن افزود: از 27 روستای منطقه آزاد ارس دو روستا در جلفا و بقیه در خداآفرین بوده که برای بهسازی بافت این روستاها 200 میلیارد ریال هزینه نیاز است.
وی یادآوری کرد: 30 هزار تن قیر رایگان برای روستاهای زیر 20 خانوار در اختیار بنیاد مسکن است که در صورت آماده بودن زیر ساخت ها این قیر ارایه می شود.
نسترن از برنامه ریزی مطالعاتی برای حفظ بافت با ارزش روستاهای اولی و مردانقم خبر داد و ادامه داد: در دفتر مرکزی این بنیاد بر توقف عملیات سنگ فرش روستای اولی دستور صادر شده است.
وی گفت: ضوابط و الگوی ساخت و ساز مسکن در مناطق جنگلی ارسباران تهیه شده است.
شهرستان خداآفرین با جمعیتی در حدود 35 هزار نفر در 230 کیلومتری شمال غرب تبریز در حاشیه رودخانه مرزی ارس واقع است.
خبرنگار: الهام جوادزاده** انتشار دهنده:رستگار
7468/8023/6183
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.