علیرضا آخوندزاده روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا با اشاره به اینکه این صندوق در آذربایجان شرقی در زمینه اشتغال، ازدواج، زلزله و موارد خاص تسهیلات پرداخت کرده است، گفت: تسهیلات مشاغل خانگی تا سقف 100 میلیون ریال با نرخ کارمزد 4 درصد و دوره اقساط سه ساله پرداخت می شود.
وی افزود: تسهیلات خوداشتغالی تا سقف 300 میلیون ریال با دوره اقساط چهارساله در شهرها و پنج ساله در روستاها پرداخت می شود و دوره تنفس آن سه ماهه است و برای طرح ها کشاورزی امکان تنفس یکساله هم هست.
آخوندزاده همچنین گفت: تسهیلات اشتغال کارآفرینی و کارفرمایی این صندوق تا سقف یک میلیارد ریال با اسقاط 60 ماهه و دوره تنفس 6 ماهه پرداخت می شود.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات حمایتی صندوق در زمینه اشتغال به طرح های ایجادی و نیازمند سرمایه در گردش پرداخت می شود، از شناسایی کارآفرینان برتر و تجلیل از آن ها خبر داد.
وی با بیان اینکه میانگین سرانه تسهیلات اشتغال پرداخت شده در استان 150 میلیون ریال است، گفت: به طرح های ایجادی در صورت نیاز مشاوره داده می شود.
آخوندزاده با اشاره به اجرای طرح یک روستا یک محصول جهت توانمند کردن روستائیان توسط صندوق کارآفرینی امید، گفت: تعدادی از روستاهای استان همچون ارسی در جلفا، لک لر در ملکان و گل قاسم بستان آباد در رشته های خاصی فعالیت می کنند و مورد حمایت صندوق هستند.
وی با اشاره به ظرفیت بالای روستاهای استان در اشتغال زایی و تولید، گفت: در روستای بایرام کندی ملکان توربین بادی تولید می شود.
آخوندزاده با اشاره به اینکه در تعدادی از روستاهای استان به دلیل کمبود منابع آبی امکان ادامه فعالیت کشاورزی وجود نداشته و روستائیان با مشکل معیشتی مواجه هستند، گفت: سعی می کنیم الگوی معیشتی جدیدی برای این روستاها تعریف کنیم.
وی همچنین از ایجاد صندوق خرد محلی برای زنان روستایی خبر داد و گفت: تمرکز صندوق در سال جاری به روستاهاست و دیدگاه صندوق از پرداخت تسهیلات به فرد تغییر کرده است و در زمان حاضر به طرح تسهیلات داده می شود.
وی تسهیلات اشتغال پرداخت شده در استان در چهار سال گذشته را یک هزار و 67 میلیارد و 360 میلیون ریال برای 5 هزار و 801 طرح اعلام کرد و گفت: 234 میلیارد و 745 میلیون ریال هم به 5 هزار و 413 متقاضی تسهیلات ازدواج پرداخت شده است.
آخوندزاده اعلام کرد: صندوق کارآفرینی امید در آذربایجان شرقی خارج از وظیفه خود 17 هزار و 954 فقره به میزان 977 میلیارد و 685 میلیون ریال تسهیلات برای بازسازی واحدهای مسکن روستایی در مناطق زلزله زده استان پرداخت کرده است.
مدیر صندوق کارآفرینی امید در آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه بخشی از خدمات تسهیلاتی این صندوق متوجه مناطق محروم حتی در زمینه های غیرمکلف شده است از پرداخت تسهیلات برای راه اندازی مرکز خدمات فیزیوتراپی در شهرستان های سراب، شبستر و ملکان و منطقه آخمقیه در تبریز خبر داد و گفت: پرداخت تسهیلات برای راه اندازی آزمایشگاه در شهرستان مرزی خداآفرین از برنامه های آتی این صندوق است.
بر اساس مصوبه شورای عالی اداری 'صندوق اشتغال، ازدواج و مسکن مهر امام رضا(ع)' از ادغام صندوق قرض‌الحسنه‌ی توسعه‌ی اشتغال روستایی و صندوق ازدواج جوانان در صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی ایجاد ‌گردید لیکن بر اساس قانون تنظیم بازار غیر متشکل پولی مصوب 22/10/1383 مجلس شورای اسلامی، که اشتغال به عملیات بانکی توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی تحت هر عنوان و تاسیس و ثبت، تحت هر گونه تشکل، برای انجام عملیات بانکی، بدون دریافت مجوز از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را ممنوع کرده است و از آنجا که بر اساس بخشنامه بانک مرکزی در سال 1391 مبنی بر جلوگیری از فعالیت موسسات مالی و صندوق‏هایی که از اسم ائمه(ع) بهره می برند تغییر نام و بازنگری در نحوه پرداخت و جامعه هدف مورد حمایت صندوق، ضرورت یافت.
در اسفند ماه سال 1393 پس از بحث و بررسی الزامات شورای پول و اعتبار و بخشنامه بانک مرکزی، موضوع تغییر نام صندوق مهر امام رضا(ع) به تصویب هیأت امنا رسید و با صدور مجوز از سوی بانک مرکزی ج.ا.ا از این پس این صندوق با عنوان صندوق کارآفرینی امید به تداوم فعالیت می‏پردازد.
مأموریت صندوق کارآفرینی امید تجهیز سپرده های خرد مردم و تلفیق آن با اعتبارات دولت، شناسایی جوانان واجد شرایط، توانمندسازی آنان و کمک در ایجاد کسب وکارهای خرد کم سرمایه و کاربر با محوریت فعالیت های کارآفرینانه، نیازهای منطقه ای، توسعه کسب و کارهای IT محور؛ بر اساس شیوه های جهانی شبکه سازی کسب و کارهای بازارمحور نظیر خوشه ها و زنجیره های ارزش در کشور برای اطمینان از پایداری کسب و کارها و هدفمندی تسهیلات پرداختی است.
خبرنگار: پرویز انصاری ** انتشار : محمد عزیزی راد
3071/518
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.