فرماندار ملکان خواستار عملی شدن مصوبه دی ماه سال گذشته دولت در خصوص پرداخت یارانه به تولیدکنندگان کشمش شد. 
محمدباقر خانی روز یک شنبه در جلسه کارگروه کشاورزی، آب و منابع طبیعی ملکان با اشاره به وجود 11 هزار هکتار باغات انگور در ملکان و تولید 65 درصد انگور استان و هفت درصد کشوری، افزود: تحقق عملی این مصوبه روزنه امیدی برای تولیدکنندگان کشمش شهرستان خواهد شد. 
وی سهم استان در خصوص اجرای شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی در راستای شاخص‌های اصلاحی برنامه ششم در زمینه آب و خاک در سال جاری را  16 هزار هکتار دانست و بر اجرای چهار هزار هکتار از این سهم در شهرستان ملکان تاکید کرد. 
وی همچنین سهم استان در خصوص توسعه سازمان‌های نوین آبیاری در سال 96 را شش هزار هکتار ذکر و خواستار برخوداری دو هزار هکتاری شهرستان ملکان از این امر شد. 
خانی طول شبکه سه و چها زرینه رود در دشت ملکان را بیش از 96 کیلومتر اعلام کرد و گفت: 35 کیلومتر از این شبکه نقشه برداری و طراحی شده که َشش کیلومتر آن در صورت تامین 80 میلیارد ریال اعتبار آماده اجرا می باشد. 
فرماندار ملکان افزود: با اجرای این طرح، مجموع 1100 هکتار از اراضی شهرستان زیر پوشش آبیاری قرار خواهد گرفت. 
وی با بیان اینکه تاکنون بیش از 10 هزار هکتار از اراضی دشت ملکان زیر پوشش شبکه آبیاری و زهکشی زرینه رود قرار گرفته است، افزود: در راستای اجرای برنامه های احیای دریاچه ارومیه طرح ابیاری تحت فشار در 1450 هکتار از اراضی شهرستان با استفاده از تسهیلات این ستاد به اجرا درآمده است. 
فرماندار ملکان افزود: همچنین پایاب طرح پمپاژ شهید دهقان ملکان به طول 473 هکتار در حال اجرا می باشد و سه هزار هکتار طرح کشاورزی نیز با اعتبارات دولت اجرا خواهد شد. 
فرماندار ملکان در ادامه از تاسیس 50 تعاونی آببران در شهرستان ملکان خبر داد و اظهار کرد: در راستای واگذاری امورات به مردم بیش از 50 تعاونی آببران در این شهرستان تاسیس شده که از این پس کلیه امورات مربوط به تحویل و توزیع آب توسط این تعاونی ها انجام می‌شود و دولت تنها نظارت خواهد کرد. 
وی همچنین از رهاسازی آب از رودخانه مردق چای ملکان در 55 روز گذشته به دریاچه ارومیه و تالاب قره قشلاق خبر داد  و گفت: از روز جمعه و به دنبال بارش های اخیر و همچنین طغیان رودخانه مردق چای ملکان نیز شش میلیون لیتر آب تا ساعت 20 روز شنبه 26 فروردین ماه جاری به دریاچه ارومیه و تالاب قره قشلاق رها سازی شده است. 
در ادامه جلسه نیز مدیرجهادکشاورزی ملکان با بیان اینکه طرح پمپاژ شهید دهقان ملکان به مرحله مناقصه و واگذاری رسیده، کمبود اعتبار را از مشکلات جدی این طرح دانست و بر رفع این مشکل تاکید کرد. 
همچنین مدیرکل دفتر توسعه شبکه‌های آبیاری و زهکشی وزارت جهادکشاورزی نیز در این جلسه از اجرای طرح‌های خوب در زمینه آب و خاک در سراسر کشور خبر داد. 
ابولحسنی کمبود اعتبار را از مشکلات این حوزه دانست و اظهار کرد: از سال 91 در خصوص اجرای طرحهای آب و خاک با کمبود شدید اعتبارات دولتی روبرو هستیم.   
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.